Agentia Nationala de Integritate a sesizat, vineri, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a efectua cercetari in legatura cu deputatul PSD Robert Negoita, pentru fals in declaratii. Presedintele ANI a explicat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca in acest moment Agentia isi continua activitatea, in conditiile in care nu exista o redactare a hotararii Curtii Constitutionale (care a decis, joi, ca anumite articole din legea de functionare a Agentiei ar fi neconstitutionale), iar decizia nu a fost publicata in Monitorul Oficial.

Agentia de Integritate s-a sesizat din oficiu in cazul deputatului social-democrat in urma aparitiei mai multor articole de presa care semnalau faptul ca acesta ar fi acumulat impreuna cu familia o avere ce depaseste veniturile realizate, majorand in anul 2009 capitalul societatii comerciale "Domus Stil Construct" cu aproximativ 66 milioane de lei.

Robert Negoita este acuzat de ANI ca nu a mentionat la rubrica "venituri din alte surse" din declaratia sa de avere, completata la data de 11 iunie 2009, pentru anul fiscal 2008, suma de 183.987.171 lei (cca. 52.880.000 EUR cu TVA), reprezentand venituri obtinute din transferul proprietatii imobiliare din patrimoniul personal.

Robert Negoita mai este acuzat si ca nu ar fi declarat valoarea reala a soldurilor mai multor conturi in lei si valuta.

  • ANI isi continua activitatea pana la publicarea deciziei CCR

Presedintele ANI a explicat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca in acest moment Agentia isi continua activitatea, in conditiile in care nu exista o redactare a hotararii Curtii Constitutionale (care a decis, joi, ca anumite articole din legea de functionare a Agentiei ar fi neconstitutionale), iar decizia nu a fost publicata in Monitorul Oficial.

Atat reprezentantii ANI, cat si premierul Emil Boc spun ca Guvernul analizeaza o eventuala modificare a legii de functionare a ANI, pentru ca aceasta sa fie pusa in acord cu legea fundamentala, iar Agentia sa poata functiona in continuare.