Federatia Sindicala din Invatamantul Superior Alma Mater organizeaza, marti, masa rotunda intitulata "Noua legislatie raspunde nevoilor invatamantului superior romanesc?".

La eveniment sunt asteptati decidenti si beneficiari ai sistemului de invatamant superior romanesc, respectiv reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, ai comisiilor parlamentare pentru invatamant, cercetare, turism si sport, ai Consiliului National al Rectorilor, specialisti din domeniul cercetarii stiintifice, precum si reprezentanti ai patronatelor, organizatiilor nonguvernamentale din domeniul educatiei, federatiilor sindicale din invatamant si ai organizatiilor studentesti, scrie Agerpres.

"Lansam aceasta invitatie, deoarece am constatat graba cu care guvernul doreste sa modifice legislatia in domeniu, proiectul propus avand o serie de dificultati, sugerand in mare graba o solutie, fara a explica implicatiile noii Legi a educatiei pe termen scurt, mediu si lung asupra invatamantului romanesc", se mentioneaza intr-un comunicat al CNS Cartel Alfa.

Guvernul a adoptat, luni, in sedinta extraordinara, proiectul Legii educatiei, care a fost inaintat Parlamentului spre dezbatere si aprobare.

Conducerea Camerei Deputatilor a decis, luni, ca proiectul Legii educatiei sa fie adoptat pana pe 26 mai. Biroul permanent a hotarat ca acest proiect sa fie introdus in procedura de urgenta pe ordinea de zi a Comisiei pentru invatamant, stabilind ca amendamentele la acesta sa poata fi depuse pana pe 19 aprilie, iar raportul final pana la 26 aprilie.