Ministerul Afacerilor Externe a initiat o campanie comuna cu Ambasada SUA la Bucuresti pentru informarea cetatenilor romani care doresc sa obtina o viza turistica pentru a vizita Statele Unite.

Campania va fi lansata, miercuri, de catre ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, impreuna cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, informeaza un comunicat al MAE.

Campania se alatura celorlalte actiuni intreprinse de institutiile romane pentru a indeplini criteriile de intrare in Visa Waiver Program, ea urmarind sa contribuie la scaderea ratei de refuz a solicitarilor de viza pentru SUA.

In cadrul campaniei, MAE si Ambasada SUA vor disemina informatii relevante si sfaturi utile privind procedura de solicitare a vizei americane temporare (turistica, de studii, de afaceri etc) si principiile de evaluare a eligibilitatii pentru acordarea vizei SUA.

Aceste informatii completeaza informatiile facute deja publice de Ambasada SUA la Bucuresti. MAE a creat o sectiune speciala pe pagina proprie de internet, care, suplimentar, il directioneaza pe cel care se informeaza catre pagina de internet a Ambasadei americane, cu informatiile despre noua procedura online de solicitare a unei vize pentru Statele Unite.