Dumitru Sechelariu, fost primar al orasului Bacau, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie. Potrivit unui comunicat publicat marti al Directiei Nationale Anticoruptie, Sechelariu si un alt inculpat sunt acuzati de cumparare de influenta. Intr-o declaratie pentru Mediafax, Sechelariu a spus ca prin acest nou proces se incearca ducerea la faliment a societatilor sale, iar seria de procese si arestari nu este intamplatoare.

Procurorii DNA au decis trimiterea in judecata a lui Sechelariu, actionar si consilier tehnic la SC Transport Public SA Bacau, precum si a lui Iuliean Sutu, director la SC Transport Public SA Bacau, aflat in stare de arest preventiv, ambii fiind acuzati de cumparare de influenta.

Rechizitoriul afirma ca "la 17 februarie 2010, Sechelariu a oferit si remis, prin intermediar, inculpatului Sutu Iuliean, suma de 77.400 lei, in scopul cumpararii influentei a doi denuntatori, pentru ca acestia din urma sa intervina pe langa judecatori ai Curtii de Apel Bacau, membri ai completului de judecata investit cu solutionarea unui litigiu comercial in care era implicata SC Transport Public SA Bacau, in vederea obtinerii unei solutii favorabile firmei la care inculpatul Sechelariu Dumitru era actionar. La acel moment, SC Transport Public SA Bacau se afla in negocieri cu un investitor detinator al unui lant de supermarket-uri in legatura cu tranzactionarea unui teren pentru care se platise un avans, insa Primaria municipiului Bacau a contestat in instanta dreptul de proprietate al societatii asupra terenului".

In aceeasi zi, Sutu a remis celor doi denuntatori suma de 77.400 de lei. La 18 februarie, procurorii anticoruptie au dispus retinerea lui Sutu pe o perioada de 24 de ore, iar la 19 februarie, judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dispus arestarea acestuia pe termen de 29 de zile. Ulterior, magistratii au prelungit mandatul de arestare pana la data de 18 aprilie.

Procurorii afirma ca "in cauza s-a dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea sumei de 77.400 lei consemnata pe numele inculpatului Sutu Iuliean, suma reprezentand produs infractional ca urmare a comiterii infractiunii de cumparare de influenta".

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Bacau.

Intr-o declaratie pentru Mediafax, Sechelariu a spus ca prin acest nou proces se incearca ducerea la faliment a societatilor sale, iar seria de procese si arestari nu este intamplatoare.: "Eu sunt fara cuvinte. Daca patru magistrati s-au pronuntat ca nu exista probe si nici indicii care sa arate implicarea mea in aceasta afacere, nu stiu ce incearca ei sa faca. Credeti ca procesele in care am fost implicat, ma refer la cel din 2005, in care am stat arestat 44 de zile, au fost intamplatoare?. Ei vor sa ma faca sa ajung in faliment cu toate societatile pe care le detin. Asteptam sa se termine si acest proces, sa vedem cat va dura".