Premierul Emil Boc face, miercuri, o vizita la Chisinau, unde va participa la ceremonia de acordare a primelor permise de mic trafic. Totodata, seful executivului roman are prevazute intrevederi cu presedintele si premierul Republicii Moldova. Premierul roman este insotit de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

Acordul privind micul trafic de frontiera incheiat intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova a intrat in vigoare de la sfarsitul lunii februarie.

Acordul permite rezidentilor din ambele tari, care au domiciliul de cel putin un an intr-o localitate situata in proximitatea frontierei - de regula pana la 50 de km. de linia de frontiera - sa circule fara vize, in zona similara ca intindere situata in cealalta tara, pe baza permiselor de mic trafic de frontiera si a pasaportului valabil, potrivit unui comunicat dat publicitatii de Ministerul Administratiei.

"Dorim sa fie lansate in acest an discutiile pentru incheierea cu Republica Moldova a unui acord de liber schimb si de liberalizare a vizelor" - a declarat, la plecare, premierul Emil Boc. El a atras atentia ca, pentru aceasta operatiune, Republica Moldova trebuie sa aplice cu seriozitate intelegerea privind micul trafic la frontiera.