Ambasada Romaniei in Chile a luat legatura cu o parte a cetatenilor romani care locuiesc in aceasta tara si, potrivit informatiilor de pana acum, nu sunt romani printre victime, a declarat, sambata, Lucian Rosenfeld, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe, pentru Mediafax. "Potrivit informatiilor existente pana in prezent, nu sunt cetateni romani printre victime. Continua insa verificarile", spune purtatorul de cuvant al MAE.

Ambasada Romaniei a luat deja legatura cu o parte a romanilor din Chile si face in continuare demersuri pentru a se asigura ca acestia sunt bine, a mai precizat Lucian Rosenfeld.

Potrivit MAE, cateva zeci de romani locuiesc in Santiago de Chile, iar alte cateva zeci la Copiapo, o zona situata la 800 de kilometri nord de Santiago de Chile.

Un cutremur cu magnitudinea de 8,8 grade - cel mai puternic din ultimii 25 de ani - s-a produs sambata in Oceanul Pacific, in apropiere de coasta chiliana, au anuntat autoritatile americane, care au emis o alerta de tsunami pentru Chile si Peru, in timp ce Japonia a extins alerta pentru toata coasta Pacificului. Cel putin 76 de persoane si-au pierdut viata in urma seismului.

Epicentrul cutremurului, inregistrat la ora locala 03.34 (08.34 - ora Romaniei), a fost localizat la 117 kilometri nord de orasul chilian Concepcion si la 99 de kilometri sud-vest de Talca, tot in Chile, a anuntat Institutul american de geofizica USGS.