Dezbatere HotNews.ro: Ar trebui impozitate pensiile din Romania?

de Redactia Stiri     HotNews.ro
Luni, 22 februarie 2010, 10:21 Actualitate | Esenţial


Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca pensiile din Romania ar putea fi impozitate. "Intr-un stat civilizat, orice venit se taxeaza... Noi ce facem? Scoatem pensia din taxare la momentul acordarii ei, lucru care e foarte frecvent in multe state din lume, dar nu o taxam la momentul platii. Deci scoatem din circuitul de taxare o suma foarte importanta care in toata lumea asta se taxeaza", a declarat Vladescu.
 • HotNews.ro te invita sa-ti spui parerea: Ar trebui impozitate pensiile din Romania?
Foloseste formularul de comentarii de la finalul materialului si participa la dezbaterea HotNews.ro.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2578 vizualizari

 • +6 (6 voturi)    
  domn' Valdescu (Luni, 22 februarie 2010, 10:29)

  rochiri [utilizator]

  Noi nu suntem "un stat civilizat".
  Nu stiu daca ati observat dar suntem cam salbatici!
  • 0 (0 voturi)    
   fara cifre, numai vorbe goale (Luni, 22 februarie 2010, 15:36)

   meticulos [anonim] i-a raspuns lui rochiri

   reactiile au aparut fara a vedea despre ce e vorba. Ipoteza: se maresc toate pensiile sub 1000 ron cu 16% si se impoziteaza tot cu 16%, astfel ca NET ramane acceasi cifra. Dar la ponderea impozitelor in PIB se mai adauga cred 2%. Si astfel ne putem compara la gradul de acoperire din PIB cu state similare. Vladescu spunea ca sunt state unde vorbim de 47% din PIB acoperit din taxe si impozite.
  • +1 (1 vot)    
   Nu suntem civilzati (Luni, 22 februarie 2010, 17:14)

   PSD-erbedeul [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

   si in plus si cam nesimtiti !
   Sa rezolvam mai intai, Tovarase Ministru Nesimtit, problema Pensiilor Nesimtite si a Salariilor Nesimtite.
   Dupa aceea mai vorbim despre alocatiile copiilor, despre impozitarea pensiilor, samd
 • 0 (10 voturi)    
  da (Luni, 22 februarie 2010, 10:32)

  impozit [anonim]

  orice venit trebuie impozitat...pensionari, salariati....impozitul sa fie gradual in functie de venit. venit mare-impozit mare, venit mic-impozit mic.
  • +5 (7 voturi)    
   Sa se hotarasca odata (Luni, 22 februarie 2010, 10:39)

   elena [anonim] i-a raspuns lui impozit

   Pensia ori este venit, si atunci o tratezi ca pe un venit (si nu mai poate fi nici nesimtita si nici intr-un alt fel, si poate fi si cumulata cu salariu fie la stat fie la privat),si o impozitezi, ori este o forma de asistenta sociala (pe care o da statul pe principiul contributivitatii) si atunci nu are rost sa o mai impozitezi.

   Dar sa o consideri asistenta sociala cind o dai si venit cind o impozitezi, mi se pare o timpenie.
   • +2 (2 voturi)    
    Cum sa fie asistenta sociala (Luni, 22 februarie 2010, 10:56)

    hsl [utilizator] i-a raspuns lui elena

    in conditiile in care pensia reprezinta rezultatul contributiilor de o viata a unor oameni?!
    • +2 (2 voturi)    
     Te inseli, mai informeaza-te (Luni, 22 februarie 2010, 11:08)

     elena [anonim] i-a raspuns lui hsl

     S-a discutat de prea multe ori pe tema asta: pensia nu este, din fericire, rezultatul contributiilor pe care oamenii le-au facut de-a lungul timpului. Pina in 1989 salariile au fost de 1000-3000 de lei pe luna si nu imi doresc sa am pensie pe masura acestor sume la care s-a calculat contributia pentru pensie (si pe care le-am platit) pentru ca as fi muritor de foame cu acte in regula.

     Pensia este un ajutor pe care eu l-am dat si inca il mai dau pentru cei care sunt la pensie acum (si de asta este in rahat sistemul de pensii, suntem prea putini cei care platesc, si prea multi care incaseaza pensie). Cind o sa ies la pensie, voi primi acei bani din contributiile celor care vor lucra la acel moment (iar sistemul de pensii va fi intr-un rahat si mai mare, pentru ca natalitatea s-a cam dus pe apa simbetii, si vor fi prea putini care sa lucreze atunci cind voi fi eu la pensie).
     • 0 (0 voturi)    
      e absurd (Luni, 22 februarie 2010, 11:47)

      veninusrl [utilizator] i-a raspuns lui elena

      sa fie considerata ajutor social.
      Pensia prin repartitie (adica generatiile tinere - active platesc pensia persoanelor iesite din activitate-- inactive) este un retur al contributiei celor care au cotizat pentru pensiile inaintasilor, deci in niciun caz ajutor social. Este aberanta aceasta denumire, ajutor social poate sunt pensiile de veteran de razboi, de invalid, de orice altceva decat pensia de varsta!
     • -1 (1 vot)    
      Nu cred (Luni, 22 februarie 2010, 12:13)

      miki [anonim] i-a raspuns lui elena

      Nu stiu ce virsta ai dar gresesti.1.Pe vremea aia,la pensionare,iti alegeai 5 ani din ultimii 10 pentru calculul pensiei.De regula i-i luai pe utimii ,pentru ca aveau sumele cele mai mari.2.Din calcul se lua cam 50%,pentru limita de virsta deci pensia jungea cam pe la 1500-1700 lei.Pe vremea ia cam ajungea.
      3.Azi,te asigur ,erai fericit daca aveai pensia asta.Sunt multi care merg zi de zii la serviciu si iau o treime din banii astia.
      Nu mai huliti comunismul pentru ca nu l-ati cunoscut si in povesti auzi ce vor altii.
      • +1 (1 vot)    
       Cumunismul, (Miercuri, 24 februarie 2010, 9:26)

       hsl [utilizator] i-a raspuns lui miki

       cu toate "plusurile" pe care le afirmi, nu a fost decat o PLAGA pe sufletul Romaniei si a intregii lumi; niciun argument bazat pe intamplari reale n-o sa ma faca sa gandesc altfel - vezi drepturile si libertatile chinezilor inainte sa emiti astfel de anomalitati.
       Elena, in conditiile in care leul nu era convertibil nu se poate spune ce valoare avea asa ca 3.000 lei sau 3 mil lei insemnau la fel de mult; societatea comunista difera fundamental de cea actuala doar si numai din cauza lipsei de transparenta: atunci habar n-aveai cat produci si cat valoreaza munca ta.
  • 0 (0 voturi)    
   hm, hm... (Luni, 22 februarie 2010, 12:30)

   zerty [anonim] i-a raspuns lui impozit

   in conditiile in care avem inca un numar imens de pensionari (mii? sute de mii? milioane?!) care-si fac "soldatei" si-si numara cu grija banii pentru a le ajunge mincarea?!
   Ce sa mai impozitezi la aceste pensii?!...
   Da, impozitare de la un anumit nivel in sus si, dupa cum bine ziceti, gradual in functie de venit.
   • 0 (0 voturi)    
    @zerty (Luni, 22 februarie 2010, 13:55)

    ralu [anonim] i-a raspuns lui zerty

    Da, sunt de acord ca trebuie impus un prag sub care pensia sa nu fie impozitata: nivelul salariului minim pe economie, in ceea ce priveste cuantumul, iarasi este foarte simplu: 16%.
    Am facut un mic calcul si am presupus pensia ca fiind la nivelul a 80% din salariu (pe care pentru simplificare l-am considerat constant, ultimul salariu primit). Un om care munceste 35 de ani isi consuma banii din fondul de pensii in 3 ani, basca medicamente gratuite spitale pline (vina sistemului sanitar ca nu s-a dezvoltat sistemul ambulator), abonamente gratuite, concedii la bai, etc. Banii astia trebuie sa vina de undeva
  • 0 (0 voturi)    
   Inteligentule !!!!!! (Luni, 22 februarie 2010, 12:34)

   Ady [anonim] i-a raspuns lui impozit

   Din moment ce pensia se calculeaza in functie de salarul de incadrare si contributia la CAS a angajatului pe perioada in care a lucrat cum se poate sa mai impozite ca venit aceasta contributie avand in vedere ca a fost impozitat ca venituri din salari.
 • +3 (3 voturi)    
  Impozitare (Luni, 22 februarie 2010, 10:34)

  Geldhaelter [anonim]

  Pensia, este un venit si, prin urmare, ar trebui impozitat. Ceea ce ma mira este faptul ca Statul Roman doreste sa se alinieze practicilor de impozitare din UE, DAR NU si in ceea ce priveste deductibilitatile din impozit (asigurari, investitii, deduceri fiscale pentru copii, etc. etc. etc.). Aceasta "aliniere selectiva" la standardele UE, a statului Roman nu este nici pe departe, ceva nou. In domeniul Transporturilor, Romania s-a aliniat cu "originalitate" introducand...rovignieta, DAR "uitand" faptul ca in UE platesti rovignieta pentru a circula pe...autostrazi, NU pe sosele, care sunt ABSOLUT CHARGEFREE. Deci, nimic bun cu privire la impozitarea pensiilor nu ne asteapta!
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Luni, 22 februarie 2010, 11:51)

   George [anonim] i-a raspuns lui Geldhaelter

   Ce este pacat este faptul ca Guvernul adopta masuri care sunt impotriva situatiilor din tara, si cand le adopta cauta exemple, fie din Uniunea Europeana fie dintr-o alta tara dezvoltata. Ei nu se uita la ceea ce e la cei care au adoptat acele masuri. la situatia din tara aceea. Dau motive inventate pentru situatii.

   Cand era vorba de alocatii cred ca abea au gasit un exemplu cand au facut referire la Canada, unde repartitia alocatiilor se face dupa veniturile parintilor. Bine mai nene dar e Canada, nu Romania. Cred ca in UE nu au gasit nici un exemplu si s-au dus pana in America.
 • +2 (2 voturi)    
  mda.. (Luni, 22 februarie 2010, 10:34)

  dan [anonim]

  Mda...impozitati va rog si pensia batranei din Ruscova - Maramures, ca are 3 lei pensie. Da. 3 lei.
  Ar trebui impozitate toate pensiile pana in 500 lei. Cele de 30000 nu trebuie, ca e mare impozitul.
 • +1 (1 vot)    
  retorica (Luni, 22 februarie 2010, 10:36)

  gabriel [anonim]

  intrebarea este retorica, pensiile sunt deja impozitate. Problema este daca ar trebui sau nu impozitate in viitor.
  • +1 (1 vot)    
   impozitare pensii (Luni, 22 februarie 2010, 10:55)

   ramscher [anonim] i-a raspuns lui gabriel

   Absolut corect: oensiile sunt impozitate peste plafonul de 1000 lei. Dar ce este si mai important, se pare ca am uitat ca au mai fost impozitate odata, la data la care s-au retinut CAS-(contributiile se opresc din salariul brut, nu din cel pe care il primesti in mana. Deci, CAS s-a oprit in suma mai mare, tocmai asta insemnand ca s-au impozitat.
 • +1 (1 vot)    
  e adevarat ... (Luni, 22 februarie 2010, 10:40)

  Reader [anonim]

  ... ca "de moarte si de impozite nu scapi"
 • +1 (1 vot)    
  Vorbe (Luni, 22 februarie 2010, 10:40)

  Frobenius [anonim]

  Pensiile peste un anumit nivel deja se impoziteaza (suma care depaseste pragul).
  Domnul Vladescu ar trebui sa se exprime corect: guvernul cauta o solutie prin care sa _micsoreze_ pensiile in asa fel incit pensionarii sa nu isi dea seama.
  Presupun ca ideea i-a fost data de cei doi "purtatori de cuvint" personali, din salariile carora s-ar putea plati vreo 8 pensii din acelea pe care ministrul vrea acum sa le impoziteze. Chiar si fara calculator s-ar mai putea gasi vreo citeva mii de "purtatori de cuvint" care nu supravietuiesc din salariile-cadou primite de la guvern. Dar cine sa-i caute?
 • +4 (4 voturi)    
  MINISTRU SLAB INFORMAT (Luni, 22 februarie 2010, 10:43)

  iuli [anonim]

  vladescu e cel mai slab ministru de finante de dupa 1989. pensiile sunt impozitate si in prezent. cele peste 1000 lei suporta un impozit de 16%. cat ar vrea sa impoziteze amaratele de pensii tov. vladescu ? un 30% pentru pensiile de 350 lei ii convine ? ii ajunge sa-si schimbe range roveru cu un model mai nou ? RUSINE PDL-istilor !!!
 • +1 (1 vot)    
  pensii private (Luni, 22 februarie 2010, 10:44)

  AndreiSe [utilizator]

  Probabil ca trebuie impozitate. Ca principiu. Dar nu asta este problema principala a sistemului de pensii.
  Solutia este trecerea treptata lapensii private.Atunci o sa vedem cum principii de genul contributivitate, varsta de pensionare minima, etc. se vor aplica direct. Iar despre pensii pe caz de boli inexistente sa nici nu mai vorbim. Sau de pensi egale cu 80% din ultimul salariul, care nu e chiar salariul ci e venitul, care nu e tocmai la nivelul salariului normal ci de 3-4 ori mai mare prin aplicarea unor artificii contabile. Si cate si mai cate care vor disparea de la sine.

  Asta este singura solutie, chiar daca vom avea nevoie de 40 de ani sa ajungem la asa ceva!


  Statul trebuie sa ramana responsabil doar pe zona venitului minim garantat, un fel de pensie minima, la nivelul de circa 100 de euro sau ceva in zona asta.
 • 0 (0 voturi)    
  impozitati pensia si introdusa taxa pe viata (Luni, 22 februarie 2010, 10:46)

  www.vaduva.ro [anonim]

  Da, evident ca trebuie impozitata pensia la cel putin 50%, si la fiecare nastere copilu sa trebuiasca taxa de nastere - cum adica se naste copilu fara sa plateasca nimic - a mancat gratis 9 luni? Aaaa, si sa mai fie taxa de poluare pentru cei care respira in romania (inclusiv turisti), si rovinieta si pentru cei ce merg pe jos ca tocesc trotuarul.

  Aaaa, referitor la batrani propun sa se interzica orice pensie si sa se legalizeze eutanasia. Muncesti cat poti, iar cand nu mai poti - jap cu injectia letala. Ce tot atat sa dea statul de pomana.

  PS: Da, comentariul este ironic.
 • +3 (3 voturi)    
  la noi... (Luni, 22 februarie 2010, 10:47)

  eugen [anonim]

  totul se rezuma la a impozita,la a colecta cit mai multi bani la buget!pe nimeni nu intereseaza insa cum se cheltuiesc acesti bani,nimeni nu este tras la raspundere de cheltuirea defectuasa a acestor fonduri!pe nimeni ,de ex ,nu intereseaza de ce la acelasi pret de realizare o sosea din romania se deterioreaza in doar 1 an de zile in timp ce la vecinii nostri unguri dureaza cel putin timpul mediu de utilizare,si asta in conditiile unei ierni comparabile sau chiar mai grele decit in romania ! dar nu-i asa noi trebuie doar sa platim impozite ,vladescu sa incaseze salariu propunind politici bugetare unicapitol- "impozitarea", drept care-si merita salariul si poate sa-si plimbe amanta in olanda pt ca nu-i asa acolo politicile fiscale sint inteligente....
  • 0 (0 voturi)    
   E simplu (Luni, 22 februarie 2010, 12:48)

   je [anonim] i-a raspuns lui eugen

   Pt ca orase intregi aleg acelasi primar corupt pana in maduva.
   Mi-e sila de aia care doar se plang. Ce ai facut tu sa se cheltuiasca acesti bani corect?
   Ai posibilitatea odata la 4 ani sa-i schimbi....
 • 0 (0 voturi)    
  aberatii romanesti (Luni, 22 februarie 2010, 10:48)

  gro [anonim]

  pensia este o contributie nu un venit acordat de stat de la buget sub forma de ajutor -(care pare deja taxata de incompetenta lantului birocratic)
  un exemplu care poate sau nu sa fie adevarat: eu depun -sa zicem-200 lei timp de 45 de ani si ies la pensie la 65 iar apoi traiesc 3-4 ani dupa care dau coltul, cel putin dpdv statistic.
  daca impart suma acumulata la 48 de luni rezulta in jur de 3000 de lei fara sa pun la socoteala faptul ca as putea sa tin banii astia in banca cu dobanda iar
  cand ies la pensie la 65 de ani si sa primesc aproape dublu.
  statul imi da voie sa primesc inapoi 700-800 de lei pe luna (are grija sa nu imi creasca colesterolul). aum vine parte cu adevarant aberanta. mai vrea statul sa imi si ia o parte din bani pe care tot eu i-am pus de-o parte si sa ii numeasca venit .
  Eu zic ca sunt pentru, ca doar ne-a nascut glia patriotzi.

  varianta 2.
  ma mut in alta tara unde daca vreau platesc pensie si daca platesc primesc pensie. Daca nu nu. E dreptul meu sa fac ce vreau cu bunurile mele. Pentru ce face statul pt mine, platesc impozite pentru ca e normal si drept. cand e vorba de contributii, vreau sa contribui daca vreau sa nu daca nu vreau.
  - ma mut undeva unde daca platesc asigurari de sanatate, atunci cand sunt bolnav cineva se preocupa si te ingrijeste. Aici sunt pus la spital sa platesc uitand ca din bani mei sunt finantate spitalele.
  - oricum, tot mai des ma gandesc sa ma mut. La revolutie am crezut ca totul s-a schimbat. eram naivi. doar au venit altzi. Acum nu mai poti sa o iei de la inceput ci doar sa cauti un loc unde sa iti continuui viata in mod decent. Intr-un stat civilizat, orice venit se taxeaza... Noi ce facem? CEFACEM........
 • 0 (0 voturi)    
  Impozite peste impozite (Luni, 22 februarie 2010, 10:50)

  impozitatu [anonim]

  Poate se gandeste dom ministru la o lege prin care in loc sa iti dea o gramada de bani la salar si apoi sa iti ia impozit dupa ei, sa se aplice din start impozitul pe ei si sa ne lase in pace dupa aia. Chestia cu impozitarea veniturilor este foarte buna, in conditiile in care sunt diferente de impozit functie de venituri. Acum cand impozitul este de 16% la orice venit, de ce nu face din start impozitarea veniturilor si astfel sa reduca numarul functionarilor care stau gramada la ghiseele de taxe si impozite si se uita urat la tine cand vii sa iti platesti darile. De asemenea, de ce nu baga posibilitatea sa platesti prin Internet darile la stat, cand in toata lumea civilizata, cum spune dansul, se practica.
  Poate asa se reduc si cozile la impozite si taxe, si poate mai reduce si numarul de functionari. Cat despre pensii, si asa sunt mici, ce sa le mai impozitezi?
 • +2 (2 voturi)    
  ar trebui impozitate pensiile din Romania? (Luni, 22 februarie 2010, 10:52)

  iuliu [anonim]

  In primul rand nu vad care este legatura dintre calificativul de ,,civilizat" acordat unui stat si necesitatea impozitarii. Mie mi se pare un sofism de doi lei. Rationamentul invers ar fi ca in statele ,,necivilizate" veniturile nu se impoziteaza, ceea ce este o afirmatie evident aberanta.
  Pensia este rezultatul, teoretic, al economisirii de catre cetateni a unei parti din salariu/venit pe perioada de activitate. Statul adminsitreaza pentru cetateni acesti bani si le plateste dupa iesirea la pensie o suma de
  bani lunar.
  In realitate statul nu este evident in stare sa administreze aceste sume de bani, sistemul nu este decat un pretext pentru a spolia proprii cetateni de resurse ce sunt risipite de cele mai multe ori de catre stat. Controlul modului in care se cheltuie si administreaza banii colectati de la salariati practic nu prea exista.
  Nu stiu daca contributia platita catre stat lunar in vederea castigarii dreptului la pensie se are sau nu in vedere la stabilirea bazei impozitului pe venit. Daca nu este inclusa, intr-adevar este un venit neimpozitat.
  Dar un guvern de ,,dreapta" ar trebui sa se preocupe de alte chestiuni , bineinteles daca e in stare. Daca nu, atunci se gandeste cum sa mai ii saraceasca pe proprii cetateni si sa isi acopere incompetenta si lipsa de viziune.
 • +2 (2 voturi)    
  mr. Taxe si Impozite (Luni, 22 februarie 2010, 10:53)

  io [anonim]

  a mai fost asta o data ministru de finante ...
  atita stie: ce se mai poate taxa si impozita ...
  tov. Vladescu, pensiile nu sunt venituri, ci asigurari sociale.
  pentru ca ele sunt efectul contributiilor.
  adica daca eu pun bani in banca 5 ani, si apoi ii scot, se cheama venit?
  mai ales ca la pensii e invers: primesti mai putin decit ai contribuit ...
  mars la scoala betivule, ca habar nu ai ...
 • +1 (1 vot)    
  Impozite (Luni, 22 februarie 2010, 10:54)

  papa paul [anonim]

  Pensiile se impoziteaza in Romania d-le Vladescu , este adevarat pentru ce depaseste 1000 lei.Deci suntem un stat in curs de civilizare!!!!Dvs.vreti 16% din fiecare pensie dar nu spuneti la nimeni , nu-i asa! Ar fi o afacere de 1530000000 Euro si ar insemna 18.000 jeepuri la 85.000 euro/buc sau ma rog socotiti si altele.Batrana din Maramures cu 3 lei pensie ar contribui anual cu (3x12)x16/100=5.76 lei.E bine?Si ce mare ministru a-ti fi!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Pensiile sint asistenta sociala (Luni, 22 februarie 2010, 10:57)

  Dudache [anonim]

  Daca pensiile ar fi VENIT, atunci beneficiarul ar trebui sa aiba posibilitatea sa si-l creasca. Ori asta nu se poate, ele fiind direct si indisolubil corelate atit cu salariul pe care respectivul l-a avut, cit si cu contributiile la buget care i s-au retinut din acesta (si ele procent din salariu). Omul deja a platit impozit, cit timp a fost salariat - si cit timp a avut posibilitatea cresterii venitului.

  Sa presupunem ca Grigore si-a facut pensie privata, platind cotizatia lunara DUPA ce si-a achitat toate obligatiile fata de stat. Dupa ce iese la pensie, e normal sa i se impoziteze "venitul"? El a fost deja impozitat o data.

  Mare, mare mizerie. Pina cind nu iesiti in strada, dragilor, guvernantii vor sterge cu voi pe unde vor.
 • 0 (0 voturi)    
  Asta-i CULMEA.....Eu mai am 20 ani de munca (Luni, 22 februarie 2010, 10:57)

  MYRA [anonim]

  Cum pot fi tratate ca un venit cand sunt obtinute ca urmare a contributiei fiecaruia pe perioada cat a lucrat? Daca va vedeti intr-un stat civilizat, faceti in asa fel ca si veniturile sa fie civilizate si nu mai aliniati pensiile asa zise "nesimtite" la cele de subzistenta , ci daca va considerati CIVILIZATI cautati sa aduceti nivelul tuturor pensiilor la un nivel de existenta civilizata . Acele pensii nesimtite , in statele civilizate pot fi normale . De ce nu cautati sa normalizati lucrurile sa aiba si bietii pensionari asigurat un trai decent ? Nu va e mila de parintii vostrii? Dar dupa cate vad, cred ca i-ati dat uitarii de mult ! Nu cred ca o sa aveti o batranete frumoasa, asta daca o mai apucati !
 • +2 (2 voturi)    
  Nu ma pot abtine sa nu... (Luni, 22 februarie 2010, 10:59)

  Gigi [anonim]

  ...constat ca la momentul actual guvernantii au impresia ca daca muta banii dintr-un buzunar in altul se si inmultesc. In loc sa se preocupe cum sa ia mai mult mai bine s-ar preocupa cum fie mai mult de unde sa ia.

  Inca o masura de "dreapta" marca PDL.

  Pe "alocatiile nesimtite" ale copiilor nu pun impozit? Pardon...am uitat...vor sa le scoata.
 • 0 (0 voturi)    
  E normal sa se impoziteze (Luni, 22 februarie 2010, 11:00)

  hsl [utilizator]

  cele peste un anumit prag dar acest prag sa nu fie diferit de cel al salariilor pentru ca un tanar nu trebuie discriminat in fata unui pensionar (oricat respect si consideratie ar trebui sa avem pentru cei din urma).
 • 0 (0 voturi)    
  Impozitele (Luni, 22 februarie 2010, 11:01)

  Jay [anonim]

  "Te simti singur? Te simti parasit?
  Directia Taxe si Impozite este intotdeauna alaturi de tine!"
 • 0 (0 voturi)    
  Intrerupta plata pensiilor (Luni, 22 februarie 2010, 11:03)

  gigi [anonim]

  Ar trebuii eliminata plata pensiilor/somaj etc., eliminata deasemenea si contributia la asigurarile sociale. Crescuta cota unica la 46% pt. persoanele fizice.
  Eliminata de asemenea contributia la fondul de sanatate, privatizarea spitalelor, cresterea TVA la 35% sau a impozitului pe prorietate la 15%.
 • 0 (0 voturi)    
  Civilizat pe dracu (Luni, 22 februarie 2010, 11:04)

  George [anonim]

  Statele astea "civilizate" tot amesteca in hardaul cu bani si isi fura singuri caciula (vezi frumusete de criza financiara de-au creat). E normal sa impozitezi orice valoare nou creata si atat. Si asta o singura data ! In rest e smecherie si fraiereala. Pai, dupa logica lu' Vladescu ar trebui sa impoziteze si alocatiile de stat pentru copii, si ajutorul de somaj... Bravos "civilizatie". Asa o sa se sature lumea de "civilizatie" de o sa se inscrie in al-qaeda !
  Inca ceva. Ati observat ca oficialilor le e rusine (sper) sa vorbeasca de alocatia de 42 de lei si se ascund dupa 420.000 lei vechi ?
  • 0 (0 voturi)    
   Asta le-ar conveni cel mai mult... (Luni, 22 februarie 2010, 11:25)

   Unu' care este [anonim] i-a raspuns lui George

   ...pentru ca politicienii nu aduc nici un fel de valoare nou creata deci nu si-ar mai impozita nici lefurile.
 • 0 (0 voturi)    
  da (Luni, 22 februarie 2010, 11:04)

  veninusrl [utilizator]

  eu as fixa un minim* de supravietuire sub care nu as impozita, iar pensiile peste acel prag le-as impozita! dar toate astea dupa ce as recalcula toate absolut toate pensiile securistilor si activistilor de partid.


  *prin minim de supravietuire inteleg o suma care trebuie sa fie egala cu salariul minim pe economie.
 • 0 (0 voturi)    
  Impozite (Luni, 22 februarie 2010, 11:10)

  Mistretzu' [anonim]

  Domnu' ministru, de ce nu incepeti sa faceti bani cu impozitele pe salariile si veniturile nesimtite ale alesilor tarii? Stiu ca nu puteti raspunde, dar noi intrebam...
 • +1 (1 vot)    
  Intr-un stat civilizat... (Luni, 22 februarie 2010, 11:11)

  Care este [anonim]

  ... taxele se duc la bugetul de Stat care este utilizat in mod responsabil, in intereseul cetateanului...

  (inchei aici, ca ma bufneste rasul)
 • 0 (0 voturi)    
  impozite (Luni, 22 februarie 2010, 11:11)

  ela [anonim]

  cred ca Vladescu vine cu asa bombe pentru a stie ca majoritatea pensionarilor au probleme cu inima si daca vor citi despre o impozitare a mizeriilor de pensii vor face un atac si asa scapa de niste cheltuieli.Altceva dle ministru?mai socati amaratii care au muncit o viata si primesc acum o pensie din care nu si permit sa faca nimic in afara de medicamente si poate nici pt.astea nu ajung banii.pensionarii nu sunt niste asistati social ei au muncit, au contribuit pt.pensie.
 • +1 (1 vot)    
  DA! DA! DA! (Luni, 22 februarie 2010, 11:11)

  Ceata portocalie [anonim]

  Evident ca trebuie impozitate! Si asta cit mai urgent. Doar nu vreti ca ai nostri guvernanti sa ramana fara obiectul muncii: sa fure banii statului! Ca, in fond, la asta se rezuma toate discutiile din tara asta. Pe nimeni nu intereseaza sa rezolve probleme, situatii. Doar sa aibe ce fura. Ca de aceea au intrat in politica.
 • 0 (0 voturi)    
  DAAAAAA (Luni, 22 februarie 2010, 11:17)

  alexandra [anonim]

  Parerea mea ca si asa au pensiile prea mari....si daca le dam prea multi bani la pensionari or sa traiasca prea mult mancand bani de la buget...pai se poate asa ceva!!!....De ce sa-i mai lasam sa se chinuie? mai bine sa-i gazam in lagare si scapam de problema. Domane fereste. Ne meritam tzara!
 • 0 (0 voturi)    
  pensii private (Luni, 22 februarie 2010, 11:21)

  Gugle [anonim]

  Pensiile de stat nu stie nimeni cu precizie ce reprezinta ele de fapt.
  Daca ne referim in schimb la pensiile private acestea nu sunt un venit. Sunt sume depuse de asigurat intrun cont (sume ce provin din venituri deja impozitate) si care pot fi foarte usor asimilate unor conturi bancare de ex. Impozitam cresterea (dobanda) dar nu sumele depuse. E o aberatie a fat-frumosului de Vladescu prin care se doreste de fapt o reducere a pensiilor sub o alta forma
 • 0 (0 voturi)    
  este doar o forma de furt, nu impozit (Luni, 22 februarie 2010, 11:23)

  Dedalus [anonim]

  Am mai spus asa ca repet:

  Aceste masuri nu sunt impozite! Adica, nu urmaresc un scop fiscal, oricat de bun sau rau ar fi.

  Aceste masuri urmaresc doar incasarea rapida de lichiditati, trezoreria statului fiind mereu goala. Din aceste lichiditati se platresc contracte nerusinate supraestimate de 10-100 de ori si indemnizatii incredibile ascunse printre randuri, se nascocesc functii fara sens platite gras pentru clientela samd.

  De-aia vrea sa impoziteze cat mai mult pensiile, fara nici o legatura cu contributiile sau veniturile sau mai stiu eu ce: vrea sa adune lichiditati rapide si fara pobleme pentru clientela -firme platite la greu pe tampenii si persoane incadrate la stat cu salarii incredibile.

  Grav este ca toate aceste "purjari din buget" se fac de fapt din imprumuturi, deci Vladescu si acolitii lui fura de la copiii nostri, nu de la noi.
 • 0 (0 voturi)    
  comentariu (Luni, 22 februarie 2010, 11:28)

  racoveanu c-tin [anonim]

  as fi de acord ,la pensiile ce depasesc 2500 lei,la alea nesimtite si totusi suntem un stat civilizat?daca ne raportam la statele civilizate de ce nu avem pensii ca ale lor ?de ce preturile noastre sunt mai mari ca ale lor la aproape orice?de ce veniturile noastre sunt mai mici de cateva ori ca ale lor?daca am fi un stat civilizat mai intai am asigura pensii decente,un trai decent tuturor si apoi am aplica impozite.dar nu suntem ,toti politicieni ,cu putine exceptii,sunt pusi pe capatuiala interesul national este de 20 de ani lasat la urma.cum taxezi o pensie de120 de euro si una de 1000?suntem o tara de tot rasul.de ce nu-i taxati pe manelisti?pe vrajitoare?confiscati averile celor care s-au imbogatit peste noapte.numai in romania se pot face asemenea averi.pacat de tara asta si de cei care o mai populeaza.
 • 0 (0 voturi)    
  nu (Luni, 22 februarie 2010, 11:37)

  rcc [anonim]

  Parerea unuia care a dat destul la sistemul de pensii romanesc este ca nu trebuie impozitate!
  Problema d-lui Vladescu si a celorlati PD-L isti este incapacitatea de a asigura contribuitori la sistemul de pensii. Tot timpul se comenteaza despre cum este in lumea largauitandu-se de fapt ca acolo statul pentru impozitele uneori mai mari iti si returneaza ceva. Spre exemplu daca esti bolnav la spital esti tratat uman si nu iti spun sa iti aduci de acasa totul. Daca iesi pe strada nu vezi munti de gunoaie si rahat de caine. Daca mergi cu masina ai pe unde. Cam asta stimati concetateni.
 • 0 (0 voturi)    
  inapoi la sclavie (Luni, 22 februarie 2010, 11:40)

  nelu [anonim]

  impozitati, cresteti, luati, pedepsiti si spanzurati. cine a citit istoria nu se mai mira.lumea e aceeasi. omul ramane lacom si barbar, evolueaza doar stiinta. e greu pt clasa conducatoare care nu face nimic pe pamant decat razboaie si strange taxe. statul e cea mai nenorocita afacere, e afacerea in care nu produci nimic decat legi de luat taxe cu pretextul conducerii prostimii pe calea dezvoltarii... chiar nu au invatati dragii politicieni ca de cate ori statul a inasprit birurile s-au marit decalajele sociale intre clase si au aparut revolutii? parerea mea e ca e ceva premeditat si vladescu e doar un tampit bun de ministru. fiscalitatea creste in toata lumea, planeta nu face fata unui nivel decent de viata pt populatia globului. 1% a pus laba pe resurse si dicteaza costul vietii pt restul de 99%
 • 0 (0 voturi)    
  Qui prodest? (Luni, 22 februarie 2010, 11:42)

  alacareda [anonim]

  Faceti o rerospectiva a castigurilor din "colecta bugetara" a celor ce propovaduiesc marirea taxelor si veti avea un tablou exact al intereselor.
  Le ajunge...iau destul din salarii, bonusuri, indemnizatii de conducere, etc....
  Chiar pesronajul in cauza, Vladescu, a luat suficient...bineinteles, mai vrea...este "omenesc".
  Nu uitati...criza asta este a noastra, nu este a lor.
  Nu uitati...tara asta este a lor, nu este a noastra.
 • 0 (0 voturi)    
  bien sûr (Luni, 22 februarie 2010, 12:01)

  Jimbo [utilizator]

  da! ar trebui impozitate, cu cel putin 90%. Hai Romania!
 • 0 (0 voturi)    
  Asta e tara... Astia sunt oamenii.. (Luni, 22 februarie 2010, 12:03)

  dragulin george tudor ciprian [anonim]

  Noi suntem de vina.. Imi pare rau sa o spun, dar atat timp cat nu suntem in stare sa facem si altceva in afara unor "comentarii" , ar trebui sa bagam capu-n pamant si sa ne resemnam.
  Degeaba avem pareri , atat timp cat interesele noastre personale primeaza. Postam "comentarii" pe diferite site-uri, iar apoi ne vedem de viata noastra fiecare..
  Niciodata nu va tine cont vreo putere si de noi daca continuam asa!
 • 0 (0 voturi)    
  Cind si cum inpozitam (Luni, 22 februarie 2010, 12:06)

  Padre [anonim]

  Pragmatic lucrurile stau astfel:
  - Daca sumele platite in timpul activitatii au fost deduse din venit (deci scutite de impozit) si daca calculul pensiei se face pornind de la salariile brute, atunci pensiile de stat trebuiesc impozitate.
  - Daca sumele platite ptr. pensia suplimentara sunt deduse din venit (deci scutite de impozit) ele trebuiesc impozitate in momentul platii.
  Faptic: Pensiile de stat s-au calculat la venitul net (!!), in consecinta impozitarea lor, la plata, inseamna un impozit dublu !!
  Aplicarea corecta a deductibilitatilor ar tebui sa preceada aceasta, si celelalte masuri de impozitare ce vor urma,logic !!
  Se pare insa ca Fiscul Roman are de toate, mai putin logica si evidente corecte. Exemplu: in alte parti, (Canada), returnarile de TVA se fac din sumele platite de cumparator; mod in care incasarea ilegala de TVA este exclusa. Logic !! Respectiv cei ce vand facturi false la toate iesirile din oras, si nimeni nu se sezizeaza, nu mai au obiectul muncii !!
 • 0 (0 voturi)    
  Sa inceapa cu EUTANASIA ! (Luni, 22 februarie 2010, 12:11)

  tomane [anonim]

  Problema legilor in Romania , pentru pensii ,salarii, sporuri s.a, este ca acestea nu sunt coordonate de o gandire unitara si vizionara.
  Toate pleaca dela lipsa de corelare a acestor legi , ordonante, contracte de management, norme de aplicare s.a. Si bineinteles pleaca dela viziunea asupra celor doua Romanii –una inainte de 1989 si una dupa.
  Se stie ca unificarea Germaniei a costat statul German(federal)peste 1500 euro!. Aceste costuri au fost in proportie de 80% cheltuieli sociale ( salarii, pensii, somaj, ajutoare sociale s.a.). Asta s-a putut intampla ca Germania de vest sustine din PIB si acum Germania de est pana in 2021.
  Cum se poate crede ca Romania poate avea salarii si pensii ca in vest numai in 20 ani.
  Uite ca se poate ! S-au facut legi speciale care nu tin cont de un calcul economic, nu tin de nimic!
 • 0 (0 voturi)    
  Inlocuirea prostiei cu taxele mai mari (Luni, 22 februarie 2010, 12:15)

  Catalin [anonim]

  Incapacitatea guvernantilor de a reporni economia se traduce in marirea impozitelor, eliminarea unor alocatii, impozitarea pensiilor. Lipsa de solutii, lipsa de orice viziune, economie in picaj in timp ce multe din celelalte tari au avut crestere economica.

  Ultima gaselnita cu impozitarea pensiilor mi se pare inca o stupizenie. Consumul produselor ieftine va scadea, firmele producatoare vor suferi si mai mult, somaj mai mare, CAS-uri mai putine platite la stat. Acelasi efect il va avea si taxa pe fast-food.

  Ce ar trebui facut (dupa mine) ? Ar trebui evaluata productivitatea muncii pe ramuri economice, si ar trebui corelate salariile cu productivitatea muncii. Eu nu cred ca o scadere a salariilor bugetarilor cu 5% ar fi o mare nenorocire. Insa scaderea veniturilor nu ar trebui sa fie mai mare de atat. E un an de criza, ar trebui luat cate ceva de la toti, dar nu de genul ca unii sa castige cu 25% mai putin. E aproape inuman, tinand cont de nivelul de creditare din anii trecuti, si de ratele inerente care sunt de platit.
 • 0 (0 voturi)    
  impozitarea (Luni, 22 februarie 2010, 12:22)

  financiar express [anonim]

  intr'un stat civilizat, cum zice nea vlad tzepes, impozitarea se face pe venit. nasol e ca'n romania nu e clar ce e ala venit. astfel impozitarea e haotica.
  venitul inseamna: salarii, pensii, dividende, venit agricol, venit din chirii.

  toate astea se documenteaza si insumeaza. ele formeaza venitul anual al indivudului/familiei.
  din asta se scad cheltuielile pentru trai, stabilite anual, in functie de nivelul de trai mediu, inflatzie, etc. de catre guvern si aprobate in parlament.
  sa presupunem ca o famile de doi are venit din salariu (calcul facut la venit anual)de 12 mii lei si pensii 6 mii lei. mai au niste dobanzi incasate dela depozite bancare de 1mie lei.
  venit total al familiei: 19 mii lei
  din care se deduc cheltuieliie de trai stabilite anual, sa zicem 12 mii lei.
  se mai scad impozitele pe proprietate, platite, pentru ca nu platesti impozit la impozit, sa zicem 300 lei
  diferentza de 6,7 mii, asta e impozabila.

  daca pe parcursul anului ai platit, la salarii si pensii, impozit lunar, se insumeaza impozitul platit la sfarsitul anului si se compara cu impozitul ce trebuia sa'l platesti la cei 6,7 mii lei. daca ai platit mai mult pe parcursul anului, fiscul itzi inapoiaza difernetza. daca ai platit ma putzin, platesti tu diferentza.
  .
  se aseaman oarecum cu impozitul pe profit al corporatziilor.

  acum, sa iei impozit unei familii de doi pensionari care face venit sub pragul saraciei, asta e jecmanirea poporulu.

  in tzari civilizate alimentele de baza si medicamentele nu sunt taxabile.

  deci daca te compari, trebuie s'o faci in ansamblu.
 • 0 (0 voturi)    
  impozitam si ajutorul de somaj? (Luni, 22 februarie 2010, 12:31)

  FFF T [utilizator]

  Mergand pe logica asta ar trebui impozitat si ajutorul de somaj, indemnizatia pentru cresterea copilului, indemnizatia pentru accident de munca sau ... alocatiile pentru copii!
 • 0 (0 voturi)    
  Romanika (Luni, 22 februarie 2010, 12:42)

  kalinix [anonim]

  asta imi aduce aminte de bancul cu tranzitia:
  Un manager al unei intreprinderi in criza, se gandeste cum sa reduca costurile. Cum stia ca angajatii nu prea reactioneaza, ii strange pe toti si le spune:
  uite, fiindca suntem in criza, si ca sa aveti ce manca, trebuie sa reducem costurile: m-am gandit sa dau jumatate din voi afara, astfel incat cealalta jumatate sa aiba salariile asigurate. Toti aplauda, bucurosi.
  Sta el putin sa vada daca protesteaza careva, dupa care, daca vede ca nimeni nu zice nimic, le spune din nou: Cred totusi ca cel mai bine ar fi sa aduceti bani de acasa, sa platim datoriile fabricii... Urale, aplauze. Manajerul mirat zice: Dar stiti ceva? cea mai buna masura ar fi sa va spanzuram pe toti. Gata i-am terminat, isi zice el, acu trebuie sa zica ceva... Si intr-adevar, unul din spate ridica mana. AHA... Ia zi, ce doresti?
  Vroiam sa va intreb: putem sa aducem noi funia si sapunul?
  Cam asta e Romanika azi. Eu zic sa-l intrebe pensionarii pe d-l Vladescu daca nu vrea sa cumpere ei funia, sapunul sau injectiile pentru euthanasie.
 • 0 (0 voturi)    
  Parerea mea (Luni, 22 februarie 2010, 12:56)

  Dan [anonim]

  Eu as propune guvernului/ministerului finantelor/fiscului sa ne impoziteze chiar si cand mergem la buda ... Si astfel, din impozitul proaspat colectat sa "beneficieze" toti rechinii banilor publici si ai licitatiilor publice "cu dedicatie" si TVA-urile returnate nelegal, etc etc ... adica toti care fura de la stat adica indirect din impozitele noastre. Astfel, s-ar putea recunoaste fara nici un dubiu, dupa miros, peste tot pe unde ar merge hotii...
 • 0 (0 voturi)    
  Impozit (Luni, 22 februarie 2010, 13:34)

  asa [anonim]

  Domnilor despre ce vorbim. Eu m-am pensionat in noiembrie 2009 avand pe decizie 1600 lei, impozit 100 si cas 367, deci se impoziteaza in veselie ce este peste 1000. Rusine.....! sa traiasca Boc, Vladescu, Basescu si familia lor cu aceasta pensie!!! Nu-i intraba nimeni si nu kle cxere nimeni sa renunte la salariile lor si alte VENITURI.
 • 0 (0 voturi)    
  Pensiile (Luni, 22 februarie 2010, 14:08)

  ANADO TAURIGA [anonim]

  ar trebui sa fie impozitate atunci cand vor fi adevarate pensii, nu batjocuri.....
 • 0 (0 voturi)    
  Fara impozite pe venituri mici! (Luni, 22 februarie 2010, 14:14)

  rumburak [anonim]

  Nici pensiile si nici ajutorul de somaj nu ar trebui impozitat. E total aiurea sa imi dai o suna de nimic (450 de lei/luna si sa imi mai iei si impozit).
 • 0 (0 voturi)    
  E vorba de bugetul asiigarilor de stat (Luni, 22 februarie 2010, 14:40)

  Bug Zileriu [anonim]

  Dincolo de toate argumentele cu sau fara relevanta, realitatea este ca bugetul asigurarilor de stat are un deficit de 1.5 mld euro pe an. Si asta nu are legatura cu modul in care statul cheltuieste ceilalti bani (proveniti din TVA si din in impozite si taxe). Acesta este un buget separat.
  Este o realitate simpla - nu are rost sa ne comparam cu state care produc de 10 ori mai mult pe cap de locuitor si in care, in plus, procentul populatiei care produce (si plateste taxe si impozite) este mai mare ca in Romania. In plus, si nivelul de impozitare/taxare este, in medie, mai mare.
  Sigur, suntem nemultumiti, si la demagogie ne pricepem cu totii. Cu solutiile (reale) - acolo stam ceva mai prost.
  Cea mai simpla este: dupa noi, potopul!
 • 0 (0 voturi)    
  un nou vaccin! (Luni, 22 februarie 2010, 15:40)

  mery [anonim]

  scoateti un nou vaccin,administratil pensionarilor,somerilor,asistatilor sociali si o sa va ramana bani destui, vad ca in acest "stat de drept''cum il numesc unii,omul nu mai conteaza nimic.rusine sa va fie in fiecare zi elaborati cate o prostie.
 • 0 (0 voturi)    
  Numerosi, vocali si privilegiati (Luni, 22 februarie 2010, 17:02)

  Mircea [anonim]

  Cand vorbim despre costurile de asistenta sociala trebuie sa adaugam la pensia incasata si valoarea celorlalte beneficii: medicamente compensate 90% fara contributie la asigurarile sociale de sanatate, bilete in statiuni de tratament, gratuitati la transportul in comun, etc. Principalele costuri ale sistemului de asigurari de sanatate sunt generate de cei care nu contribuie la sistem. In plus, salariile peste 600 lei lunar si veniturile din activitati independente sunt impozitate, in timp ce plafonul pentru impozitarea pensiilor este situat la 1000 lei. Suplimentar, pana in 2001, procentul de CAS era mult mai mic decat 31,3%. Pana in 1989 se platea doar 5% pentru pensie suplimentara.
 • 0 (0 voturi)    
  io zic asa... (Luni, 22 februarie 2010, 18:00)

  adi [anonim]

  sa marim toate veniturile din tara asta bogata cu 20% si sa majoram impozitele cu cel putin 25%

  eeeee. ce ziceti?
  vreau sa devin noul ministru de finante al romaniei si am nevoie de sustinerea voastra
  mersi fain
 • 0 (0 voturi)    
  certitudine (Luni, 22 februarie 2010, 20:51)

  maria [anonim]

  Statele civilizate nu au ministri incompetenti....!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Diferenta pensii 1000 lei si 950 lei (Marţi, 23 februarie 2010, 8:19)

  eu din Bucuresti [anonim]

  E aiurea pt un pensionar cu 1000 lei pensie impozitata, ea ramane 840 lei iar pt un pensionar cu pensie 950 lei ramane tot 950 lei. E corect?
 • 0 (0 voturi)    
  ,,ma bucur ca traiesc in romania,, (Miercuri, 24 februarie 2010, 11:06)

  dan [anonim]

  Ce tot comentati atit , mai bine uitati-va in buletin , traim ( inca ) in romania( e bine cu litera mica , nu mai am nici un respect pentru tara asta ) , ne meritam soarta , noi i-am votat pe ... ziceti-le voi cum vreti la ,, astia,, de la conducere


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by