Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii valabila de vineri, de la ora 14:00, pana duminica, la ora 16:00, ce vizeaza sudul si sud-estul tarii. In acest interval este posibila depasirea cotelor de atentie pe mai multe rauri din zonele vizate.

Hidrologii avertizeaza ca, din cauza situatiei hidrometeorologice actuale si a existentei formatiunilor de gheata pe raurile din sudul si estul tarii, sunt posibile cresteri de niveluri si debite si dislocari, ruperi ale podurilor de gheata, formarea de aglomerari de gheturi pe unele sectoare de rau, cu cresteri artificiale de niveluri si local depasirea cotelor de atentie pe unele rauri mici din bazinele: Vedea (Calmatui, Urlui, Vl. Cainelui- aferente judetului Teleorman), Arges (Neajlov, Dambovnic, Glavacioc, Sabar, Potop, Rausor, Colentina- aferente judetelor Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov), Ialomita (Teleajen, Sarata- aferente judetului Prahova), Buzau (Basca Mare, Basca Mica, Slanic, Calnau - aferente judetului Buzau), unii afluenti ai Barladului ( Vaslui, Racova, Crasna,Simila,Tutova-aferente jud. Vaslui, Berheci, Zeletin-aferente jud.Vrancea, Tecucel, Suhurlui, Geru-aferente jud. Galati) si raurile din Dobrogea-aferente judetelor Constanta si Tulcea.

Tot vineri, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare meteorologica de cod galben pentru precipitatii insemnate cantitativ si viscol. Incepand de vineri noapte si pana pe 13 februarie, la ora 18, in sud-vestul, nord-estul tarii si in zona de munte va ninge, iar in restul judetelor atentionate vor predomina ploile, cantitatile de apa urmand a depasi local 20...25 l/mp si izolat 35 l/mp. Vor fi conditii de polei.

In sudul si estul Munteniei (inclusiv in municipiul Bucuresti) si in Dobrogea, temporar va ploua, cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp, iar vantul va avea intensificari.