Nava Asian Glory, care a fost capturata vineri seara in largul Somaliei, la bordul careia se afla si doi marinari romani, a fost adusa la tarm,relateaza site-ul Novinite.com. Anuntul a fost facut de Prodan Radanov, din cadrul companiei Zodiac, care i-a angajat pe marinarii bulgari, aflati de asemenea la bordul navei. Acesta a adaugat ca negocierile in vederea eliberarii navei nu au inceput.

Piratii somalezi au capturat, vineri seara, un vapor sub pavilion britanic. Nava "The Asian Glory" transporta masini din Singapore la Jeddah, in Arabia Saudita. Forta anti-piraterie a UE a anuntat sambata ca doi romani fac parte din echipajul navei.

Potrivit informatiilor, vaporul de 13.000 de tone a fost deturnat la circa 1.000 de kilometri de coastele Somaliei. Vaporul are un echipaj de 25 de persoane, intre care opt bulgari, romani, ucraineni si indieni. Capitanul vasului este orginar din Varna (Bulgaria), a precizat Prodan Radanov, de la compania Zodiac Shipping, angajatorul marinarilor bulgari. Niciunul dintre marinari nu a fost ranit in timpul incidentului.

Incidentul de vineri a venit la doar cateva zile dupa ce un alt vapor sub pavilion britanic, petrolierul "St James Park", a fost capturat luni in Golful Aden. Nava efectua un transport intre Spania si Thailanda. Vaporul se afla in prezent in apropiere de Somalia, iar rapitorii au permis marinarilor sa telefoneze familiilor lor.