La finalul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale au fost raportate Politiei Romane, pana la ora 20.00, 55 de infractiuni, pentru care 55 de persoane sunt cercetate penal, precum si 33 de contraventii la legea electorala, in valoare de 27.560 de lei, a anunat, duminica seara, purtatorul de cuvant al Ministerului Administratiei si Internelor, comisarul Christian Ciocan.

Cele mai multe infractiuni inregistrate duminica au fost in judetele Hunedoara - 8, Ialomita - 7, Vrancea - 6 si Neamt si Galati, cate 5, a precizat reprezentantul Ministerului de Interne.

Principalele infractiuni au fost oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze, precum si violarea secretului votului, a specificat purtatorul de cuvant al MAI.

Potrivit lui Christian Ciocan, prin comparatie, numarul de contraventii inregistrate in duminica primului tur de scrutin a fost de 106, in timp ce sanctiunile contraventionale au fost in numar de 113, valoarea amenzilor ridicandu-se la suma totala de 203.510 lei.