In mai multe zone din tara a nins in cursul zilei de marti, circulatia desfasurandu-se cu dificultate. Meteorologii au emis luni o atentionare cod galben de racire accentuata a vremii, intensificari de vant si precipitatii importante cantitativ. Atentionarea este valabila pentru toata tara, in intervalul 13 octombrie, ora 06 - 15 octombrie, ora 12.

Potrivit Mediafax, in Pasul Tihuta din Muntii Bargaului, care face legatura intre Transilvania si Moldova, a nins, marti, timp de o ora, dupa care vantul a inceput sa sufle cu putere.

"A nins incepand cu ora 17.00, dar ninsoarea s-a oprit o ora mai tarziu. S-a depus un strat subtire. Acum e lapovita, dar sufla vantul cu putere. Se circula. Nu sunt probleme deocamdata", a declarat dispecerul de serviciu de la Sectia Bistrita Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj.

DJ 184, intre Cavnic-Ocna Sugatag, a fost blocat, marti seara, din cauza ninsorilor abundente, iar pe DN 18 Baia Sprie- Pasul Gutai - Mara, circulatia e ingreunata din cauza copacilor doborati si a ninsorii. Echipele de interventie lucreaza in prezent pentru degajarea carosabilului.

De asemenea, a nins si in unele zone din Caras-Severin.

Centrul INFOTRAFICdin Inspectoratul General al Politiei Romane le recomanda soferilor ca inainte de a pleca la drum sa se informeze despre situatia drumurilor pe care urmeaza sa se deplaseze, apeland numarul de telefon 9360. Soferii sunt rugati sa pregateasca autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna si sa adapteze permanent viteza la conditiile meteo-rutiere (vizibilitate redusa, carosabil acoperit cu zapada sau umed si vant puternic). De asemenea, este necesar sa se pastreze in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta.