Pentru 70 de euro ziua, sau 100 de euro noaptea, clientii bordelurilor cu tarife fixe (flate-rate) si oferta all-inclusive au dreptul la servicii sexuale de orice natura si cat de des vor. Este conceptul de afacere al bordelului Pussy Club din Stuttgart-Fellbach, al carei patroana este Patricia Floreiu.

Intre cele 70 de angajate ale sale, majoritatea sunt prostituate romance. Acestea nu pot refuza, in cadrul platii pausale (tarif care se plateste uniform), nici o pretentie a vreunui client. Duminica, politia germana a descins intr-o razie de proportii, la cele patru bordeluri administrate de romanca.

„O afacere dura“

In opinia multor nemti si a autoritatilor germane, aceste practici de bordel sunt umilitoare si favorizeaza exploatarea prostituatelor.

Disputa asupra legitimitatii unui astfel de model de business in bransa „orizontalei“ a devenit publica si politica, in Germania. Bordelurile „flat-rate“ din Fellbach (Stuttgart), Heidelberg, Wuppertal si Schönefeld (Berlin) erau de mai multa vreme luate in vizorul procuraturii din Mannheim, initial pentru suspiciunea de neplata corecta a contributiilor sociale pentru prostituate. La razia de duminica au fost mobilizati 700 de politisti si au fost controlati 270 de barbati si 170 de femei.

Bordelurile din Fellbach si Heidelberg au fost inchise, momentan exclusiv din motive de igiena. Expertiza documentelor si probelor confiscate in scop de ancheta va mai dura ceva timp. La Fellbach s-au operat 12 arestari.

Patroana Floreiu si un alt cadru de conducere au primit si ei, mandate de arestare, relateaza agentia de presa Deutsche Presse Agentur (dpa) din surse ale politiei germane. Ministrul Justitiei din landul Baden-Württemberg, Ulrich Goll (FDP), a descris aceste Puff-uri (n.t. bordeluri), in care se ofera sex la discretie, pentru o taxa fixa, „o afacere dura, dirijata de criminalitatea organizata“.

„Nu am nimic impotriva bordelurilor normale, insa aceste Puff-uri 'flat-rate' lezeaza demnitatea umana. Exista suficiente mijloace legale pentru a ingradi aceste modele de afaceri“ a declarat el citat de dpa.

PFA la PUFF

Seful politiei criminale din Augsburg Klaus Bayerl, expert in trafic de persoane si criminalitate in cadrul retelelor de prostitutie a spus ca acestea „incearca sa creeze o imagine de legalitate“.

„Mediul este insa acelasi“, a adugat el, referindu-se la cele peste 60 de „bordeluri de wellness“ care au rasarit in Germania, dupa legalizarea prostitutiei, in 2002. Atat unii politicieni, cat si ONG-uri, cum este „Solwodi“, care actioneaza contra turismului sexual si a traficului de persoane, solicita guvernului german modificari ale legii prostitutiei. Vicepresedintele partidului de guvernamant crestin-democrat Sven Petke avertizeaza asupra unui „punct culminant la care a ajuns lipsa de moralitate“.

Alti politicieni insa, cum e primarul din Schönefeld, Udo Haase, nu gasea pana saptamana trecuta nimic revoltator in faptul ca „la Pussy Club, clientul plateste 70 de euro, primeste prosoape si bauturi fara alcool incluse in pret, iar apoi poate face sex la discretie cu damele din Romania“. (Märkische Allgemeine). Nici Patriciei Floreiu, patroana de 26 de ani a Cluburilor All-inclusive din Germania, ideea de afacere pe care o promoveaza nu i se pare deloc condamnabila.

„Eu imi vad conceptul ca un progres in favoarea damelor“ scrie ea in Internet. Acestea lucreaza in subantreprenoriat, pe cont propriu si „pot decide liber asupra locului, timpului si volumului lor de activitate“, explica romanca, crescuta in Germania.

Referinta: reportaj Spiegel TV la Pussy Club din Fellbach