Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, pentru Mediafax, ca prin purtarea uniformei de ofiter german, nu a dorit sa aduca atingere comunitatii israeliene, cu care spune ca are o relatie foarte buna. El a explicat ca s-a inspirat din filmul "Operatiunea Walkiria", unde un ofiter german dorea "sa scape tara de un dictator nebun", acel ofiter luptand impotriva sistemului nazist.

"Nu am vrut in niciun caz sa fac atingere si nu sunt de acord cu razboiul si nu am vrut sa fac atingere evreilor sau comunitatii israeliene, cu care am o relatie foarte buna si care are, probabil, in Romania, cele mai multe investitii concentrate la Constanta", a tinut sa precizeze Radu Mazare.

"M-am inspirat dupa filmul «Operatiunea Walkiria», cu Tom Cruise, in care un ofiter din armata germana vrea sa scape tara de un dictator nebun. El lupta impotriva regimului, nu sustinea regimul. Totusi era doar o prezentare de moda. Nu trebuie dat asa mare amploare, dar noi, in Romania, in general, suntem inchizitori", a incheiat primarul Constantei.