Interlopi, pedelisti si oameni de afaceri au alcatuit o gasca ce a facut sa dispara 730.000 de euro, incercand sa asigure imaginea ministrului Ridzi si, probabil, bani pentru alte operatiuni, dezvaluie, in editia de astazi, cotidianul Gazeta Sporturilor. Aproximativ 20 de oameni vor ajunge in fata tribunalului. Acestia au vrut sa-si acopere urmele, au riscat si au falsificat documente oficiale ale Ministerului Tineretului si Sportului.

Potrivit jurnalistilor de la GSP, Ministerul Tineretului a acordat ilegal contractele firmelor Artisan si Mark, existand date certe care demonstreaza ca Ministerul a “incredintat direct” banii catre cele doua companii.

Ulterior, cei din minister au refacut documentaţia pe “selectie de oferta”, au aruncat documentele si au fabricat altele. Din acest motiv, auditul a raportat documente lipsa. Mai mult, exista indicii ca apare si semnatura lui Ridzi pe unele acte refacute. De asemenea, unele dintre materialele promotionale de 2 mai au fost produse inainte de semnarea contractelor, cu sigla cu tot, fapt care dovedeste o premeditare certa - sustin ziaristii de la GSP. Cititi mai multe pe blogul lui Catalin Tolontan.

Ridzi a demisionat marti de la Ministerul Tineretului si Sportului. Ridzi a declarat ca: "familia mea nu mai poate suporta prelungirea acestei situatii. Mama este deja bolnava". Raportul final al comisiei parlamentare de ancheta in cazul ministrului Ridzi propune inceperea urmaririi penale, pentru comiterea infractiunilor de delapidare si abuz in serviciu.