Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a denuntat vineri tentativele de atac la suveranitatea Republicii Moldova, facand aluzie la Romania, dupa ce autoritatile de la Chisinau au acuzat Bucurestiul ca s-ar fi aflat in spatele manifestatiilor anticomuniste din aprilie, relateaza AFP.

"Consideram inacceptabile tentativele de atac la identitatea si suveranitatea Moldovei si sustinem eforturile liderilor moldoveni pentru a normaliza situatia", a declarat Medvedev, in cadrul ceremoniei de primire a scrisorilor de acreditare ale noului ambasador al Chisinaului la Moscova.

Moldova, fosta republica ex-sovietica, a acuzat Bucurestiul de ingerinta in afacerile interne si de sustinere a manifestatiilor anticomuniste din Chisinau. Dupa evenimente, autoritatile moldovenesti au expulzat ambasadorul roman si au introdus regimul vizelor in relatia cu Romania.

Moscova a sustinut puterea comunista si a cerut Bucurestiului si Uniunii Europene sa nu intervina in afacerile interne ale Chisinaului.

Moldova, o tara prinsa intre Ucraina si Romania, considerata cea mai saraca tara a Europei, a intrat de atunci intr-o criza politica, in conditiile in care Parlamentul, unde opozitia dispune de o minoritate de blocaj, nu a reusit sa aleaga noul presedinte care ar trebui sa-i succede lui Vladimir Voronin.

Recent, presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania nu va semna un tratat de frontiera cu Republica Moldova, apreciind ca un astfel de gest ar face din seful statului un partener cu Ribbentrop si Molotov.

Dupa aceasta declaratie, Chisinaul a acuzat Romania ca vrea sa o anexeze.