Comunistii sunt siguri ca vor gasi votul de care au nevoie pentru a-si alege propriul candidat la functia de presedinte al Republicii Moldova. Intrebat, dupa validarea alegerilor, daca PCRM va gasi asa numitul 'vot de aur', reprezentantul PCRM, Sergiu Sarbu, a declarat: 'Eu, evident, nu sunt competent sa comentez daca vom obtine, dar in 2005 am obtinut 19 voturi', scrie Jurnal de Chisinau.

19 voturi – atat i-au daruit atunci crestin-democratii, democratii si social-liberalii lui Vladimir Voronin ca sa ajunga din nou presedinte.

Nici unul din aceste partide nu a trecut de asta data pragul electoral: democratii care si-au dat atunci votul pentru Voronin au fost blamati de societate, iar presa necomunista i-a plasat sub stampila "Tradat – 4 aprilie 2005'.

In aceste conditii si tinand cont de declaratiile PCRM, presa de la Chisinau se tot intreaba de cateva zile 'Cine va fi Iuda anului 2009?', adica cine dintre deputatii din opozitie va ceda tentatiei banului sau cine se va lasa santajat de puterea comunista?

Recent, primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, declarase, pentru HotNews, ca opozitia detine minoritatea de blocaj care permite blocarea alegerii presedintelui Republicii Moldova.

Blocarea alegerii presedintelui de 3 ori conduce automat la alegeri anticipate.