Guvernul a adoptat principiile legii salarizarii unice in sistemul bugetar

Emil Boc: Raportul dintre salariul minim si cel maxim va fi de 1 la 15, nici o persoana nu va inregistra o diminuare a salariului, ponderea sporurilor nu va mai depasi 30%, salariile mari vor ingheta

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 22 aprilie 2009, 18:13 Actualitate | Esenţial


Guvernul a adoptat, miercuri, principiile ce vor sta la baza legii salarizarii unice in sistemul bugetar. Premierul Emil Boc a anuntat ca raportul dintre cel mai mic salariu din sistem si cel mai mare va fi de cel mult 1 la 15, dar niciun bugetar nu se va confrunta cu o diminuare a salariului actual. Seful Executivului a adaugat ca proiectul de lege va fi finalizat de Guvern pana la data de 30 iunie 2009, iar legea va fi aplicabila din 2010.

Principiile legii salarizarii unice, prezentate de Emil Boc:

 • 1."Vom avea o singura lege a salarizarii tuturor persoanelor care sunt platite din fonduri publice in Romania, din cauza ca in decursul timpului s-au creat discrepante mari intre salariile diverselor categorii de bugetari. Modelul romanesc al legii va fi inspirat dupa reglementarile care exista la nivelul UE."
 • 2."Raportul dintre salariul de baza minim pe economie si cel maxim va fi de 1 la 15. In prezent, acest raport este de 1 la 70, sau chiar 1 la 100. Aceasta lege va elimina discrepantele uriase existente in prezent."
 • 3. "Prin noul act normativ, nicio persoana nu va inregistra o diminuare a salariului. Salariile mari vor fi inghetate un numar de ani, in timp ce salariile mici, aflate la baza piramidei, vor creste intr-un ritm accelerat. Este posibil si ca salariile mari sa creasca doar putin, iar cele mici sa creasca cu un procent mai mare."
 • 4. "Salariul de baza va deveni principalul element al castigului salarial si se va realiza prin includerea in salariul de baza a unor sporuri care au un caracter general. Ponderea sporurilor in totalul castigului salarial va fi de maximum 30%. Pana acum, sporurile faceau uneori ca acel raport intre cel mai mic si cel mai mare salariu din sistem sa fie de 1 la 100."
 • "Acest nou sistem se va implementa in 3 ani: 2010, 2011, 2012. E necesar acest interval de timp deoarece pentru unele categorii sociale, salariile vor creste", a mai precizat primul ministru.
 • "Proiectul de lege va fi finalizat de Executiv pana la data de 30 iunie 2009."
 • "Nu excludem posibilitatea de a ne asuma raspunderea in fata Parlamentului pentru un asemenea proiect atat de important. Vrem sa eliminam discrepantele care au aparut in decursul timpului. Vrem sa asiguram o salarizare justa a oamenilor care sunt platiti din bani publici. Legea se va aplica incepand cu anul 2010 si pentru prima data va elimina privilegiile din sistemul bugetar."
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2995 vizualizari

 • +1 (3 voturi)    
  salarizare unica (Miercuri, 22 aprilie 2009, 18:31)

  simona marta [anonim]

  - a nu se acorda in continuare salarii marii incompetentilor de orice rang!
  - salariul acordat sa reflecte clar - profesionalismul, realizarea obiectivelor propuse.
  iar pentru functionarii de stat - raspunderea judiciara daca aduc prejudicii materiale poporului fie prin legi partinitoare, sau procese pierdute la cedo!
  iar angajatilor cu salarii mari - clar- inghetarea lor- caci daca dunati cati ani la rand au castigat aceste salarii fara ca ele sa se reflecte :
  - in cresterea economica
  - atragerea fondurilor europene
  - atragerea investitorilor
  - motivarea tinerilor angajati (ma refer la acei tineri foarte bine pregatiti care acum sunt platiti cu salarii de mizerie: 600 lei net !!!!)
  - realizarea de legi clare, simple, aplicabile si nu interpretabile
  • +3 (5 voturi)    
   intrebare (Miercuri, 22 aprilie 2009, 18:51)

   aura [anonim] i-a raspuns lui simona marta

   nu inteleg o chestie...de ce tanar e sinonim cu bine pregatit si mai in varsta cu prost pregatit... de unde ideea asta ca daca esti tanar esti musai cel mai bun....cred ca in pricipiu competenta nu tine de varsta ci de ceea ce este capabila sa faca o persoana si ce valoare adaugata aduce ....punct...salariul trebuie sa reflecte concret valoare muncii unei persoane si nu sa fie legat neaparat de varsta .
   • +1 (5 voturi)    
    Raspuns - foamea de putere (Miercuri, 22 aprilie 2009, 19:05)

    Alex [anonim] i-a raspuns lui aura

    Cei care guverneaza fac orice pentru a dobindi ciolanul - in cazul de fata aplica vechi metode comuniste de manipulare si invrajbire a diverselor categorii sociale.
    Batrini contra tineri, muncitori contra intelectuali, bugetari contra privati, bugetari din sanatate contra bugetari din armata, sindicatele intre ele, etc.
    Problema este ca manevra asta nu mai tine.
   • +1 (3 voturi)    
    E bine (Miercuri, 22 aprilie 2009, 20:16)

    Licuriciul [anonim] i-a raspuns lui aura

    Si inca diferenta de 1/15 este prea mare, un director bugetar nu merita 15 salarii minime pe economie. Daca sint competenti sa treaca la privat. Spagi oricum iau, indiferent de salariu.
    • +1 (1 vot)    
     aberezi (Miercuri, 22 aprilie 2009, 23:48)

     gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Licuriciul

     adica daca omul e competent sa treaca la privati, in felul asta sa ramana doar incompetentii in sistem? avem nevoie de oameni competenti peste tot, nu ii poti atrage cu 3 salarii minime. Nu salariul e problema, ar fi fost ok chiar si 100 de salarii minime insa sa fie date pe bune, cu asumarea unor responsabilitati. problema nu e salariul ci ca omenii care iau banii nu ii merita (indiferent daca e vb de un salariu minim sau 50 ).
  • +1 (1 vot)    
   nu inghetarea salariilor ... (Miercuri, 22 aprilie 2009, 20:22)

   www.consumredus.ro [utilizator] i-a raspuns lui simona marta

   este solutia.

   ci mai degraba introducerea unui sistem de evaluare a obiectivelor. sunt cardul de bugetari care iau banii ca sa frece menta. nu spun toti. cred insa ca sunt unii prosti care muncesc si care aduc valoare, insa mai peste tot se gasesc destui care sa ia leafa fara sa o merite.
   daca vrei sa iti scazi cheltuielile, trebuie sa eficientizezi sistemul: introducerea / dezvoltarea de aplicatii computerizate pentru automatizarea lucrului manual, introducerea de obiective clare si bine trasate pe o perioada de 3-6 luni de zile, evaluare odata la 3-6 luni de zile sa se traga linia.
   si toate aceste lucruri sa fie transparente pentru ca toata lumea sa poata avea acces la rezultatele acelor evaluari (si de acolo sa vezi ce incepe lumea sa isi dea silinta).
   cred ca impunerea transparentei (fara a pune stampila de "secret de stat") reduce mai mult cheltuielile decat limitarea salariilor.
   desigur, pe termen scurt si mediu, restrictionarea cuantumului este mai eficienta (efort / rezultat), insa pe termen lung s-ar putea ca in sistemul bugetar sa ajunga mai degraba un refugiu a celor care nu pot munci sustinut si prefera un loc caldut.
  • 0 (0 voturi)    
   anul, luna, ziua (Miercuri, 22 aprilie 2009, 23:48)

   superior [anonim] i-a raspuns lui simona marta

   Nu va faceti griji, eu cred ca va ajunge raportul 1/15 dar anul bugetar nu va mai avea 12 luni ci 48 luni...e doar o simpla problema de aritmetica care se rezolva cu o ordonanta de urgenta....si sa stii ca dorm linistiti aia cu 1/100 si nelinistiti aia cu 1/1
  • 0 (0 voturi)    
   Nationalizarea resurselor energetice ale romaniei (Joi, 23 aprilie 2009, 8:20)

   manoliu.v [anonim] i-a raspuns lui simona marta

   Asta este SOLUTIA SI industrie si economie de stat, NU MAFIOTA A LUI PATRICIU, POPOVICIU, VANTU, NASTASE, SI ALTI.
   Evreii si masonii MAFIOTI, CRIMINALI SI BANDITI detin contralul asupra industriei si economiei, iar romani sunt in strada fara salariu, serviciu, casa, familie si indentitate si dorm pe strada si in canale si mananca din gunoaie cu SOBOLANI.
   Cine doriti sa va faca dreptate?
   EVREIII SI MNASONII din institutiile statului. EI sunt legea si tot ce ne inconjoara.Romani sunt ucisi in spitale ori de sinucid datorita binefacerii evreiesti-masonice in romania. Ei au strazi, terenuri, blocuri, paduri si ape furate de la romani cu arma CRIMINALA SI TERORISTA: PRIVATIZAREA, RESTRUCTURAREA SI DISPONIBILIZAREA. cu care au distrus industria si economia Romaniei si au scos romania la vanzare.
  • 0 (0 voturi)    
   Simonizarea Romaniei (Joi, 23 aprilie 2009, 8:44)

   Abramburelu [anonim] i-a raspuns lui simona marta

   -cine si cum va evalua competenta, draga simona?
   -cum va reflecta salariul profesionalismul? ai tu o grila?
   -raspundere judiciara pentru prejudicierea boborului? te gandesti cumva la executii pe stadion?
   -inghetarea salariilor mari? defineste salar mare.
   -cum reflecta salariul mare atragerea de fonduri europene si de investitori? zi-mi si mie cum trebuie sa ne imbracam ca sa atragem fonduri. cand n-avem oameni care sa fie capabili sa scrie proiecte.
   -realizarea de legi clare si simple? ah, da si iubire intre oameni. salvati delfinii.
 • +2 (6 voturi)    
  BOCULETZ (Miercuri, 22 aprilie 2009, 18:52)

  EccE [anonim]

  Nu poate sa iasa nimic bun de la Guvernul care a dat taxa Pogea. Cum adica inghetati salariile mari? Nu le mai impozitati cu 90%? E ceva de genul: le modificam, dar nu schimbam nimic, adica Salariile mari raman la fel, alea mici vor creste incestisor la sfantul asteapta
  • 0 (2 voturi)    
   demagogie (Miercuri, 22 aprilie 2009, 20:12)

   Caragiale [anonim] i-a raspuns lui EccE

   Tu nu te-ai prins totul la acest guvern este numai declaratii pentru prosti ca prinde bine la electorat. Totul este o mare minciuna: cum sa elimina sporurile si salariul sa ramana la fel? Cum sa ajunga raportul ala fara sa micsoreze salariie mari: adica in 4 ani cel mai mic salariu creste de 5 ori ? Nu vedeti ce minciuni? (Sa se revizuiasca primesc dar sa nu se schimbe nimic) O sa aiba un deficit bugetar ingrozitor , nu cred ca acest guvern rezista asa pana la iarna. Iar la alegerile din iunie vor pierde cu brio.
 • +2 (6 voturi)    
  Legea se va aplica doar pentru pulime (Miercuri, 22 aprilie 2009, 18:53)

  Alex [anonim]

  Asta in spiritul celor facute de guvernul de PeDeLici.
  In continuare, cei smecheri vor avea legi speciale - vezi ultima gogorita cadou de minim 2 milioane euro pentru fratele Videanu, redevente marite anul trecut de Tariceanu care au produs dauna mare in contul lui Videanu. Noroc cu Pogea, ca l-a invatat sa plateasca un impozit LEGAL de 10.000 euro parca la o cifra de afaceri de peste 30 milioane euro.
  In citeva luni o sa vedeti primele primarii in faliment, lipsa de curent electric noaptea, apa potabila intrerupta, comunitari disponibilizati, personal redus in primarii.
  In acelasi timp, mai-marii zilei va vor vorbi despre lupta impotriva coruptiei, absorbtia de fonduri europene ca panaceu contra crizei, turism, asfaltari, vechea mostenire liberala, etc.
  Sa traiti bine !
  De asta veti avea parte stimati bugetari, mie imi pare sincer rau de voi, avind in vedere ce vremuri va asteapta.
  • +1 (5 voturi)    
   Pusca si cu ceafa lata (Miercuri, 22 aprilie 2009, 20:04)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Alex

   isi vor apara cu indarjire privilegiile, asta e sigur. Dar ideea ca un buget (oricat ar fi el de mic) trebuie impartit echitabil, conform unor principii, competente si perfomante va ramane! Si de aceea eu pun o bila alba in dreptul lui Boc sau al FMI (prima de pana acum).
 • +2 (6 voturi)    
  Bietii oameni mintitzi de PNL (Miercuri, 22 aprilie 2009, 19:02)

  1:72 [anonim]

  si-au facut credite pe care nu mai pot sa le duca din salarii
  De unde se vede ca teoriile despre eliberarea banilor pt. consum pe timp de criza n-ar functiona in romania

  16 APRILIE 2009

  Un sfert dintre români ar fi luat credite mai mici, dacă ar fi ştiut de criză

  BUCUREŞTI / 13:50, 16.04.2009

  Un sfert dintre români ar fi contractat credite mai puţine sau de o valoare mai mică dacă ar fi ştiut că va exista o criză economică, în timp ce aproape jumătate din populaţie, respectiv 49%, ar fi economisit mai mult, reiese dintr-un studiu realizat de Aviva.

  Peste jumătate dintre români consideră că propria situaţie financiară actuală se datorează în totalitate deciziilor din urmă cu 1-2 ani şi că ar începe un plan de economii pentru a avea acces la o rezervă de bani în momente de criză economică, dacă ar putea da timpul înapoi, se arată în studiu.

  http://www.mediafax.ro/economic/un-sfert-dintre-romani-ar-fi-luat-credite-mai-mici-daca-ar-fi-stiut-de-criza.html?1686;4218811
  • 0 (0 voturi)    
   Mintea romanului de pe urma (Joi, 23 aprilie 2009, 0:02)

   Econom,u' [anonim] i-a raspuns lui 1:72

   Peste 100% dintre romanii cu cancer pulmonar nu ar mai fi fumat daca ar fi stiut ca tutunul este nociv, 120% dintre bolnavii de ciroza nu ar mai fi baut alcool, etc.
   Bestiile de liberali i-au obligat pe sarmanii romani sa cheltuiasca nebuneste bani care nu le apartineau.
 • +1 (3 voturi)    
  SUPER ! >:) (Miercuri, 22 aprilie 2009, 19:11)

  Codruta N [utilizator]

  Flotare logica:

  Daca:

  - salariile mari vor "ingheta";
  - nici unui bugetar nu i se va micsora salariul;
  - si raportul intre salariul maxim si cel minim va scadea de la 72 : 1 la 15 : 1...

  CE rezulta?

  Ca TOATE salariile care sunt mai mici decat 1 / 15 din salariul maxim vor... CRESTE (pana vor ajunge sa fie cel putin 1 / 15 din salariul maxim) !!!

  IACA de ce ii trebuia boculetului imprumutul de la FMI - si IACA de ce Pogea se grabeste sa desfiinteze o GRAMADA de microintreprinderi, cu tzeapa aia a lui de "impozit forfetar"!

  Mãi! astia chiar ne cred tampiti - sau cred ca noi nu stim decat tot atata ar'metica cat stiu si ei... >:


  Si CUM e cu "comitziile" si "Consiliile de Administratie", musiu? Alea-s "indemnizatii", nu "salarii", neh? :-p
 • 0 (4 voturi)    
  ? (Miercuri, 22 aprilie 2009, 19:53)

  ion [anonim]

  Suna prea frumos sa fie adevrat! Sper sa reziste guvernul asta macar cat sa poata sa treaca cu legea asta prin parlament.
 • +1 (3 voturi)    
  statul este angajator sau lider de sindicat? (Miercuri, 22 aprilie 2009, 19:54)

  un salariat la privat [anonim]

  daca se lasa pe seama ministerelor si se platesc in continuare toate sporurile aberante,ore suplimentare,al 13lea salariu,salariu de merit,bonuri de vacanta,sa la salariatii de la stat,desi se asteapta la cresteri negative de venituri la buget pe trimestrul I((au crescut cheltuielile cu salariile cu 11%-a inebunit lupul!),II 2009,rezulta, in continuare,creste deficitul bugetar,cresc: cursul valutar,inflatia,preturile,in trim IV o sa vina sa zica ca nu mai au bani si o sa ia iar de la investitii sau fmi.inseamna ca ne meritam soarta si conducatorii neprofesionisti ai statului,care nu se pot impune in fata salariatilor de stat.
  cica:responsabilitate,austeritate,solidaritate...
  intr-un caz similar, angajatorul privat, ar trece imediat la restructurare de salarii(sporuri) si de personal.
  asadar,ne intrebam: statul este angajator sau lider de sindicat?sau mai e un deal dublu: atit sa ne coste anestezia anului acesta electoral?
 • +2 (2 voturi)    
  De ce dureaza atat implementarea? (Miercuri, 22 aprilie 2009, 20:16)

  Dan [anonim]

  Impozitul "forfetar" se aplica de pe o luna pe alta, desi e ilegal sa modifici asa Codul Fiscal, iar legea asta se aplica in trei ani de zile! De ce?!
 • +1 (1 vot)    
  Dom' Boc ie greu cu matematika (Miercuri, 22 aprilie 2009, 20:44)

  Der Matematik [anonim]

  Sau ai consilieri DEOSEBIT de p.r.o.s.t.i.!
  Pai sa numaram coane Fanica: va sa zica acum diferenta este de 1:100 si in 6 ani vrei sa o reduci la 1:15 mentinand salariile mari INTACTE. Buun!
  Practic - grosso modo vorbind - salariul minim trebuie sa creasca de 7 ORI pentru a indeplini "promisiunile". Pai coane Boc, asta inseamna ca salariul minim - ala de 520 de lei (122 de Euri si o sa vedeti de ce am calculat in Euri!!!)peste 6 ani va fi 3,640 de lei, este drept, la valoarea anului 2015, si adus in zilele noastre ar insemna (cu inflatiil prognozate de BNR), de cca. 5,5% in 2010; 5% in 2011; 4,5% 2011, 4% in 2012; 3,5% in 2013; 3% in 2014; 2,5% in 2015 - am fost
  mai "dur" decat prognoza BNR, si calculu este aprox, pentru ca nu stiu indexarea anuala, dar...rezulta= cca. 2,735 de lei la valoarea anukui 2009, adiCA CAm circa aproximativ 650 de Euri...SALARIUL MINIM PE ECONOMIE DE 650 DE EURI - ma repet. Asta este de facto ceea ce va jurati ca va fi real.
  Domnu' Boc, noi nu suntem nici creduli, nici prosti, nici naivi. Ceea ce spuneti dumneavoastra sunt BALIVERNE.
  • 0 (0 voturi)    
   Era sa uit cel mai important lucru! (Miercuri, 22 aprilie 2009, 21:25)

   Der Matematik [anonim] i-a raspuns lui Der Matematik

   Era sa uit! La salariul minim de 650 de Euri avand cca 5 milioane de angajati rezulta ca numai salariile lunare – ma repet, presupunand ca toti angajati castiga DOAR – ceea ce este o PROSTIE! - salariul minim pe economie – ar valora 3,250,000,000,000 de Euri adica 3,250 de miliarde de Euri PE LUNA, si socotind tot pe atat impozit (angajat si angajator) inseamna ca la Bugetul de Stat s-ar aduna, in 2015, cca 39,000 de miliarde de Euri DOAR din impozitele pe salariul. Aveti idee, domnule Boc, cat este in prezent PIB-ul Romaniei? Undeva la 120 de miliarde de Euri. Iar 39,000 de miliarde de Euri este PIB-ul Germaniei!!! Asta ca sa aveti idee depre gogomania pe care incercati sa ne dati la…inghitit!
   Cantati la alta masa, va rog!
   PS. Ia ghici cu cine NU voi mai vota in vecii vecilor???
   • 0 (0 voturi)    
    Atentie la zerouri (Miercuri, 22 aprilie 2009, 23:02)

    un roman [utilizator] i-a raspuns lui Der Matematik

    Vezi ca ai pus 3 zerouri in plus.
   • 0 (0 voturi)    
    dezinformezi (Joi, 23 aprilie 2009, 9:34)

    mr.x [anonim] i-a raspuns lui Der Matematik

    Incerci doar sa dezinformezi cu logica ta, sper sa ai un salar bun pentru ceea ce faci pentru agajatorul tau. Si vezi ca e 'die Matematik'
 • +1 (1 vot)    
  Plutesc de fericire cand aud aceste vesti (Miercuri, 22 aprilie 2009, 21:02)

  ina [anonim]

  Viitor de aur tara asta are. Pana in 2012 vom avea un salariu minim pe tara de vreo 3500 de lei pentru ca acum e de vreo 500 lei iar salariu maxim e de 600 lei ori 72 dupa cum zice domnul Boc. Cum salariul maxim nu poate scadea, urmarindu-se echilibrarea acestor venituri potrivit unei proportii de 1 la 15, vom fi toti fericiti si prosperi. Asta daca pretul painii nu va creste in acelasi ritm, ca sa dam un reper folosit des. Primul ministru ne face fericiti si optimisti. Ne crede tantalai pe toti, bineinteles
 • +1 (1 vot)    
  Veniti voi cu idei mai bune!!! (Miercuri, 22 aprilie 2009, 21:41)

  Luana [anonim]

  Ok, sunt de acord cu marea multime de pe forumul asta...guvernul n-are cap. Atunci, puneti-va voi toti capul la contributie, faceti o alta revolutie, aduceti copiii destepti care sunt in tari straine si solutioneaza problemele altora si IMPREUNA veniti cu ceva concret, alceva decat vesnica VAICAREALA ROMANEASCA!!!! Americanii sunt intr-un c...mult mai mare si nu se plang atata ci in fiecare zi vin cu cate o idee sau cel putin incearca sa "dreaga" maioneza!!!!Luati exemplu!!!!
  • 0 (0 voturi)    
   Luana, banana (Miercuri, 22 aprilie 2009, 22:38)

   Alex [anonim] i-a raspuns lui Luana

   Eu zic sa lasi USA deoparte, acolo inca se face mult mai multa plusvaloare pe cap de locuitor decit in Romania - compara citiva indicatori economici si financiari si vei observa ca ai exact atita cap cit acest guvern.
   O situatie de criza economica se combate prin stringerea curelei, oriunde in lume, mai putin in Romania.
   Dupa ultima rectificare bugetara, cheltuielile publice sint mai mari cu 14,7 % mai mari comparat cu anul trecut. Poate tie nu iti da de gindit, poate nu citesti M.O., dar nivelul de prostie si de rea credinta este maxim la FSN-ul actual.
   Criza se trateaza cu strinsul curelei, cu mai multa munca si cu cresterea productivitatii.
   Minister al turismului ne trebuia noua sau marirea de 13 ori a bugetului administratiei prezidentiale sau relocarea unor agarici de la Cluj ?
   Toate acestea si multe altele se fac pe banii nostrii.
   Este problema ta daca faci parte din satra de lachei ai derbedeului, poate iti este bine cu ei in acest moment, dar pe termen lung te paste FOAMEA..
   Sa traiesti bine, mai draga !
   • 0 (0 voturi)    
    Rautacios mai esti!!!! (Joi, 23 aprilie 2009, 4:17)

    Luana "Banana" [anonim] i-a raspuns lui Alex

    Vreau sa precizez ca nu fac parte din nici o organizatie de derbedei,"mai draga", sunt in USA de 6 ani.Ma inalnesc zilnic cu oameni care-si pierd serviciul (prieteni,rude)si implicit casele,dar sunt optimisti si cauta alceva de lucru. Vroiam sa subliniez faptul ca unii romani(ca tine) nu apreciaza mai NIMIC. Fie ca stirea e POZITIVA sau NEGATIVA, tot au ceva NEGATIV de adaugat. Iar daca esti asa de nemultumit,ma intreb daca ai fost la alegeri?...Sa stii ca eu am fost. Vreau sa ma intorc intr-o zi acasa si sper ca cei ca tine sa emigreze cat mai rapid.
 • 0 (0 voturi)    
  nu fiti rautaciosi...e suficient sa fiti suspici.. (Miercuri, 22 aprilie 2009, 22:21)

  jee [utilizator]

  eu zic ca se mizeaza si pe faptul ca nu exista in realitate salarii de baza la raporturile astea. si ca tot ce potenteaza aceste diferente sunt sporurile (care sunt procentuale la baza, pentru cine nu stie). sporuri, care daca am inteles bine, vor disparea. evident, ca poate fi si o diversiune, dar eu zic ca asta e!

  sper ca la asta se refera si nu la vreo prognoza de crestere a salariului minim fiindca asta este foarte, foarte greu. de fapt, e imposibil fara o inflatie crancena!

  in rest, vom trai si vom vedea. momentan sunt dezamagit de modul cum se iau masurile...se ataca efectul si nu cauza, din pacate.
 • +1 (1 vot)    
  Sa recapitulam (Miercuri, 22 aprilie 2009, 22:26)

  Justin Puscasu [anonim]

  Ce ne spune de fapt Dl. Boc cu mesajul asta:
  1. Sa nu ne facem iluzii ca vreunul din salariile alea sfruntate de bugetari respectabili va fi micsorat sau impozitat
  2. Exista niste intentii utopice de marire, intr-un viitor indepartat, a salariilor mici, dar asta numai daca ne permite FMI-ul, sau UE, sau Elena Udrea, si numai daca economia nu va intra definitiv in vrie, datorita masurilor fiscale intelepte ale tandemului Boc-Pogea.
 • 0 (0 voturi)    
  E o lege buna! (Miercuri, 22 aprilie 2009, 23:19)

  toro [utilizator]

  Nu inteleg atatea comentatii negative. Este chiar o lege buna. Sincer, era nevoie de ea de ani de zile. Shi pana in 2013 nu este chiar asha de mult timp.

  E naspha ca la orice post pozitiv sau negativ se aduna o gasca de cretinii care cred ca vaicareala lor mai impresioneaza pe cineva. De exemplu: vaicareala despre salariul minim, deshi Boc nu o zis nimik de asta, un cretin care calculeaza in EURI, unul care e deja furat. Ce naiba se intampla? E simpozion de neurologi in salon shi nimeni nu stie?
  • 0 (0 voturi)    
   mai citeste o data (Joi, 23 aprilie 2009, 0:00)

   toro lipsa neuroni [anonim] i-a raspuns lui toro

   No mai bocule (era sa zic torule(stii ce inseaamna de fapt toro nu?)) mai citeste o data legea, chiar la salariu minim se referea. Daca raportul intre maxim si minim este acum 1 la 72, daca ala maxim nu scade matematic trebe sa creasca ala minim, numa de vreo 5 ori, adica basme de adormit copii. Somn usor puisor toro (ai vazut ca am vorbit ca tine bocule din ardeal)
 • 0 (0 voturi)    
  salaries' law (Joi, 23 aprilie 2009, 1:38)

  englishman in bucharest [anonim]

  In the first place try to see the problem from EU perspective.Romania is part of Europe with a legislation from the communist era...Keep in mind, I'm not talking about the fact that the former comunists, actually have all the privileges through not very right laws...I'm talking about : "How to change the Romanian system with another one at UE standards"...THIS IS THE PROBLEM!Just cause some of you will think as others: Who the f... is EU, and what have I to do with that?
 • +1 (1 vot)    
  populism electoral (Joi, 23 aprilie 2009, 5:51)

  eeeuuuu [utilizator]

  dublat de escrpcherie nesimtita, plus ceva subtilitati de tanc rusesc! domnu' boc asmute turma de bizoni mioritici asupra bugetarilor, ascunzand "privatii" cu functii-cheie in administratie, printre care gasim cel putin doi in guvern (pe videanu-marmosim-borduri si pe leana lu' cocos-dali). nu risipa din sistemul bugetar paraziteaza banul public, ci firmele dubioase care obtin tot soiul de comenzi de la stat prin mita sau trafic de influenta. in plina criza se bate moneda pe "continuarea investitiilor in infrastructura"? pai, e ca si cum ai castiga sub nivelul necesar acoperirii cosului zilnic si te-ai apuca sa faci credit la banca pentru ditamai viloiu', situat ultracentral! cine-o sa plateasca? evident, guvidele majoritar, care pune botu' la gugumaniile lui traian boc!
 • 0 (0 voturi)    
  minciuni (Joi, 23 aprilie 2009, 7:57)

  j [anonim]

  Cu cata nesimtire suntem mintiti!Pentru fraieri marea reglare a salariilor prin gurita d-lui Boc arata cam asa :cei cu salarii de 100,200,300 milioane raman cu ele ,dar nu se mai maresc, iar prostimea cu 6-15 mil li se vor indexa in ac.perioada de criza de vor ajunge in 6 ani la nivelul celor dintai.D-le Boc da-ti demisia ca nu ai facut in 5 luni decat aburire si dezimformare.
  • 0 (0 voturi)    
   Totusi prea multe injuraturi (Joi, 23 aprilie 2009, 11:03)

   sile [anonim] i-a raspuns lui j

   Cred ca e confuzie grava: s-a ajuns la raportul de 1:72 prin unele salarii mari, la care s-au adaugat PRIME SI SPORURI foarte mari. Salariile mari vor ramane neatinse, dar sporurile am inteles ca vor fi de maxim 30% din salariul de baza. Veniturile nete vor scadea si pentru salariile mari destul de bine, prin diminuarea primelor.

   Eu cred ca se poate ajunge la raportul de 1:15 prin cresterea prin cresterea salariului minim spre 250 de euro in 4 ani si prin eliminarea sporurilor si primelor pentru salariile foarte mari din sistemul bugetar, care chiar umfla salariile mari. Nici chiar acum salariile mari din sistemul bugetar nu ajung la 5000 sau 10.000 de euro: foarte rar se trece de 3-4000 de euro la salariul de baza. Dar sporurile si primele pot sa dubleze lejer suma asta.

   Una peste alta, este oricum un inceput bun zic eu. De ani de zile s-a vorbit de asta si nimeni nu a facut nimic, tocmai pentru a nu deranja diverse categorii de bugetari. Stabilirea unui raport maximal intre minim si maxim de 15, incercarea de echivalare a unor categorii de bugetari si mai ales limitarea sporurilor la maxim 30% din baza sunt principii bune. Prea multe injuraturi pentru guvernul asta (si Boc in particular), care a inceput ceva de care mai toti s-au ferit pana acum

   Adica am avea o plaja de 300-4500 de euro
 • 0 (0 voturi)    
  Matematica saraca ! (Joi, 23 aprilie 2009, 9:12)

  mosu' [anonim]

  Din cate stiu dl. Boc a studiat dreptul si a exersat politica. Pe dumnealui il intereseaza discursul electoral mai mult decat corectitudinea afirmatiilor.
  Merge pe principiul ca multi aud dar putini se apuca sa disece credibilitarea spuselor sale.
  Este evident ca daca se vrea reducerea raportului dintre salariul maxim si minim de la 72 la 15 fara a scadea salariile mari va trebui sa aduca salariul minim la cca 3000 RON adica 30 milione. Acesta ar fi de exemplu salariul minim al unei femei de serviciu de la o scoala sau primarie. Si asta in cca 3-4 ani. In conditiile in care se preconizeaza o rata a inflatiei de sub 5% iar raportul dintre salariul mediu din sectorul bugetar si sectorul privat este deja supraunitar aceasta ar insemna falimentul bugetului. Sunt curios ce zice dl. Pogea !
  Solutia ar fi evident plafonarea salariului maxim bugetar, eventual la salariul presedintelui si reducerea salariilor mari astfel incat sa nu depaseasca pragurile prevazute in noua lege cu mai mult de 30% urmate de inghetarea lor pana la alinierea cu pragurile.
  • 0 (0 voturi)    
   Un pic de anentie la sporuri (Joi, 23 aprilie 2009, 11:14)

   sile [anonim] i-a raspuns lui mosu'

   Cred ca nu tineti cont de diminuarea sporurilor pentru salariile mari. Salariile mari vor ramane inghetate doar la nivelul salariului de baza. Primele si sporurile au ajuns chiar sa dubleze salariile astea, si aici se pot face reduceri. De fapt asta a cerut si FMI-ul. Sa se renunte la sistemul asta de prime si sporuri "ascunse" care dubleaza lejer salariul de baza.

   Salariul minim pe economie in 4 ani nu cred poate trece de 1300-1500 de lei, adica undeva la 300 de euro/luna. Chiar si in cazul asta ramane loc destul pentru salariile de manageri sau alte job-uri de top in sectorul bugetar, de pana la 4500 de euro.
 • 0 (0 voturi)    
  oooofshore (Joi, 23 aprilie 2009, 10:07)

  iememeu [anonim]

  "Salariile mari vor fi inghetate un numar de ani, in timp ce salariile mici, aflate la baza piramidei, vor creste intr-un ritm accelerat."

  domnu' poc daca salariile vor creste in ritmul accelerat in care ati crescut si dvs. in copilarie, sau cum au crescut salariile profesorilor, e de rau.
  Dar am incredere (hahahahahaha!!!!) in dvs. si astept cu nerabdare.
  Probabil va veni mai repede sfarsitul lumii.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by