Credinciosii ortodocsi si greco-catolici au participat, sambata spre duminica, la noaptea Invierii, mergand la biserica pentru a lua lumina si a participa la slujba. HotNews.ro a transmis LIVE VIDEO, de la Catedrala episcopala Sfanta Treime din Baia Mare, slujba de Inviere.

"Suntem la inceput, dar deja am avut numerosi spectatori din afara. Aceasta transmisiune in direct nu se adreseaza atat de mult romanilor, cat mai ales celor aflati dincolo de granite, in diaspora, si care nu au cum sa ajunga la o biserica romaneasca", a declarat pentru citynews.com unul dintre baimarenii care s-a ocupat de partea tehnica a proiectului, Oliviu Matei.

Vineri, Matei a declarat ca intentia organizatorilor si a preotilor de la catedrala este ca de acum incolo sa puna online imagini live din timpul tuturor slujbelor care au loc in acest lacas de cult.

"Din cate stiu eu, la nivel national a mai fost o initiativa asemanatoare la Iasi, insa ea a apartinut Bisericii Catolice. Biserica Ortodoxa din Romania nu a mai facut astfel de transmisiuni. In afara tarii am mai vazut astfel de initiative in Statele Unite", a mai spus Oliviu Matei.

Duminica se sarbatoresc Sintele Pasti, care marcheaza miracolul Invierii Domnului, cea mai veche si cea mai importanta sarbatoare crestina.

Sambata seara, un avion special a adus lumina sfanta de la Biserica Sfantul Mormant din Ierusalim, iar credinciosii care participa la slujba de la Patriarhia din Bucuresti vor putea lua aceasta lumina.