Ministrul apararii de la Kiev, Iuri Iehanurov, a declarat joi ca raspunsul partii ucrainene la acuzatiile de spionaj aduse unui cetatean al Ucrainei de catre partea romana va fi adecvat. "Raspunsul nostru va fi adecvat", a spus oficialul la o intalnire cu presa, citat de ziarul online RBK.

Declaratia vine dupa ce autoritatile romane au arestat luni un militar roman si un cetatean bulgar, suspectati de spionaj in favoarea Ucrainei.

Militarul ar fi transmis bulgarului informatii secrete - harti si date tehnice - referitoare la instalatii radar si la unitati militare romanesti. Ultimul, la randul sau, le-ar fi transmis unui angajat al ambasadei ucrainene de la Bucuresti.

Exista informatii potrivit carora atasatul militar de la Ambasada Ucrainei ar fi fost expulzat din Romania.

In plus, informatii neoficiale au dat de inteles ca, din cauza acestui scandal, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si-a amanat vizita in Ucraina, planificata pentru 25-26 februarie, scrie Ria Novosti.

"Deocamdata, nu comentam aceste date privind scandalul de spionaj", au declarat miercuri si surse din biroul de presa al MAE ucrainean.