Exclusiv HotNews.ro

Topul magistratilor securisti in functie: 3 ofiteri, 26 de turnatori si o poveste incredibila cu Aurel si Sanda

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Miercuri, 4 martie 2009, 14:55 Actualitate | Esenţial


Rodica Stanoiu
Foto: AGERPRES
HotNews.ro va prezinta lista celor 29 de magistrati deconspirati de CNSAS in 2008 ca ofiteri sau colaboratori ai securitatii. Din cei 15 judecatori si 14 procurori deconspirati, 5 ocupa si azi functii de conducere. Potrivit legii, magistratii-colaboratori nu pot ocupa functii de conducere. HotNews.ro prezinta si cazul unui judecator, deconspirat in 2008 drept colaborator cu nume de cod Aurel, care a judecat timp de un an dosarul de turnator al fostului ministru al justitiei, Rodica Stanoiu, deconspirata sub numele de cod Sanda. Din cele 29 de cazuri, majoritatea sunt in curs de judecata la Curtea de Apel. CNSAS a castigat cinci procese, unul l-a pierdut iar restul sunt in derulare.

Dosarul de turnator al fostului ministru al justitiei, Rodica Stanoiu, a fost judecat vreme de un an de zile de un judecator gasit la randul sau de CNSAS turnator la Securitate. Stere Learciu, deconspirat in 2008 drept colaborator al Securitatii cu numele de cod Aurel, a judecat intre mai 2007 – iunie 2008  dosarul in care fostul ministru al justitiei, Rodica Stanoiu, fusese la randul ei deconspirata drept colaborator.

In tot acest timp, Learciu, judecator la Curtea de Apel, a facut parte din complet sau chiar a condus sedintele. Nu s-a recuzat iar CNSAS avea sa afle abia cateva luni mai tarziu ca si judecatorul pe care avocatii colegiului incercau sa-l convinga ca Rodica Stanoiu e una si aceiasi cu turnatoarea Sanda fusese, la randul sau, colaborator al Securitatii cu numele de cod Aurel. Dosarul sau se judeca in prezent la Curtea de Apel, Learciu fiind trimis in instanta de CNSAS la data de 7 octombrie 2008.  

In procesul Rodicai Stanoiu judecat de Stere Learciu, Aurel pentru Securitate, s-a produs ceva straniu. Stanoiu contestase ca notele informative semnate Sanda ar fi scrise de mana ei. A cerut expertiza grafologica in repetate randuri, dar pe inscrisuri indicate de ea. CNSAS a cerut sa fie expertizate si alte inscrisuri, instanta a consemnat acest lucru dar, surpriza maxima: in adresa trimisa de instanta catre Institutul National de Expertize Criminalistice lipseste tocmai fraza cheie: inscrisurile solicitate de CNSAS.

In adresa sunt mentionate doar cele indicate de Rodica Stanoiu. Altfel spus, Institutul va realiza expertiza doar pe inscrisurile indicate de fostul ministru al Justitei, care nu prezinta in totalitate garantia autenticitatii. Altfel spus, Stanoiu si-a marit sansele sa scape de Sanda.

Turnatoriile lui Aurel

Cazul judecatorului Stere Learciu e aproape clasic. Semneaza un angajament cu Securitatea in 1984 cu numele de cod Aurel. Pe atunci, era la Judecatoria sectorului 2. Din notele aflate la dosar rezulta ca isi turna colegii.

Turnatorii marunte, ordinare, dupa cum rezulta din notele ofiterilor: “Informatorul Aurel cunoaste ca B.C., avand aparat video, primeste acasa pe vicepresedintele si pe sotul ei pentru vizonare de filme, fapt exploatat de acesta prin comportarea sa in cadrul judecatoriei si fata de colegi”. Ofiterii de Securitate il apreciaza pe informatorul Aurel, ii deconteaza o sampanie si il recompenseaza cu suma de 300 de lei.

Ca detaliu semnificativ, unele note care folosesc informatii de la sursa Aurel sunt vizate de Marian Ureche, fost sef al Securitatii Municipiului Bucuresti. Ureche avea sa devina dupa 2000, in ministerul condus de Rodica Stanoiu, seful Serviciului de Informatii si Protectie Anticoruptie, fostul SIPA fiind acuzat ca a urmarit inclusiv magistrati.

Judecatorul Stere Learciu recunoaste, in contestatia depusa la dosar, ca a semnat angajamentul la Securitate, dar neaga ca ar fi dat note informative sau ca si-ar fi turnat colegii. Learciu sustine ca a fost constrans sa semneze angajamentul la intoarcerea dintr-o vizita efectuata in Grecia in 1984, fiind “singura solutie” pentru a-si pastra functia de judecator.

Judecatorul mai scrie ca notele ofiterilor invocate ca probe “nu duc la concluzia ca as fi furnizat informatii organelor de securitate, nu imi sunt cunoscute, nu cuprind date reale”.

Nu exista nici o dovada ca suma de bani solicitata de ofiterul de securitate (n.r. Recompensa de 300 de lei propusa pentru informatorul Aurel) ar fi fost primita de subsemnatul”, mai scrie judecatorul Learciu in contestatia depusa la dosar.

Magistrati-ofiteri deconspirati de CNSAS in 2008
 • Ionescu Ion. Membru in Colegiul de Conducere la Inalta Curte de Casatie si Justitie, presedintele sectiei civile. Ofiter de Securitate, deconspirat de CNSAS in 2008. Dosar in curs de judecata la Curtea de Apel Bucuresti. Fost ofiter de securitate in cadrul directiei a III-a in perioada 1964 – 1967, la contrainformatii interne, dupa care a activat la Securitatea Municipiului Bucuresti. Proces suspendat, Ionescu a sesizat Curtea Constitutionala.
 • Popescu Nicolae. Procuror la Parchetul de la langa Judecatoria Brezoi. Fost ofiter de securitate la Brasov in perioada 1968 – 1969, iar din '71 este ofiter la Inspectoratul Judetean de Securitate Valcea. Deconspirat de CNSAS in 2008, proces in derulare la Curtea de Apel. 
 • Tabaltoc Dan. Judecator la Curtea de Apel Iasi. Fost ofiter, deconspirat de CNSAS in 2008. Proces in derulare.
Magistrati-colaboratori deconspirati de CNSAS in 2008
 • Ciubotariu Petru. Judecator la Curtea de Apel Iasi. Proces in curs.
 • Cristea Lucian. Judecator la Curtea de Apel Cluj. Proces castigat de CNSAS.
 • Aionitoaie Veronel. Judecator la Judecatoria Barlad. Proces in curs.
 • Cozma Marius. Judecator la Curtea de Apel Brasov. Proces in curs. 
 • Nistor Valentin. Judecator la Tribunalul Vaslui.  Proces pierdut de CNSAS. 
 • Chersa Pantelimon. Judecator la Judecatoria Caransebes. Proces in curs.
 • Cozilec Ioan. Vicepresedinte la judecatoria Lugoj.  Proces in curs. 
 • Covrig Valer. Vicepresedinte la Judecatoria Bistrita. Proces in curs. 
 • Haidoc Ioan. Procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis. Proces in curs.  
 • Iordache Tudor. Procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras Severin. Proces in curs. 
 • Lupascu Sergiu. Judecator la Judecatoria Bacau. Proces castigat de CNSAS.
 • Murg Florian. Judecator la Curtea de Apel Oradea. Proces castigat de CNSAS.
 • Mos Vasile. Judecator la Curtea de Apel Oradea. Proces in curs. 
 • Radulescu Dorin Paul. Prim-Procuror adjunct la Parchetul pe langa judecatoria Buzau. Proces in curs. 
 • Bostan Theodoru. Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Buhusi. Proces castigat de CNSAS.
 • Irimiea Constantin. Procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau. Proces in curs. 
 • Noaja Constantin. Procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt. Proces in curs. 
 • Radulescu Radu. Procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Giurgiu. Proces in curs. 
 • Ispas Adriana Jeni. Procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Mures. Proces castigat de CNSAS. 
 • Drexler Mihaela. Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea. Proces in curs. 
 • Learciu Stere. Judecator la Curtea de Apel Bucuresti. Proces in derulare. 
 • Bors Mircea. Procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Proces in curs.
Colaboratori ai securitatii. Deconspirati de CNSAS in 2008, in instanta din 2009
 • Dicu Marioara. Prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Dragasani. Proces in curs.
 • Brasoveanu Mircea. Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures. Proces in curs. 
 • Marin Ion. Judecator la Tribunalul Gorj. Proces in curs. 
 • Maria Corneliu. Judecator la Curtea de Apel Craiova. Proces in curs. 
UNJR: E nevoie de o lustratie completa

"Partidele politice trebuie sa faca gestul istoric de a adopta cadrul normativ necesar pentru o lustratie completa si aceasta nu numai in raport cu magistratii, ci in raport cu toate profesiile juridice: avocati, notari publici, executori judecatoresti", a anuntat pe 2 martie Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), intr-un comunicat de presa. "Pentru o insanatosire a societatii romanesti, se impune si nu e tardiva, desi s-au scurs aproape 20 de ani de la caderea regimului Ceausescu, lustratia", se mai arata in comunicatul UNJR, care precizeaza ca "sistemul juridic, in mod deosebit, trebuie curatat de astfel de persoane". 


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14213 vizualizari

 • +10 (10 voturi)    
  Credeam ... (Miercuri, 4 martie 2009, 15:22)

  x [anonim]

  Credeam ca zeii si semi-zeii sint doar in Legendele Olimpului, de Alexandru Mitru.
  Se pare ca au mai ramas printre noi, dar mult deasupra LEGII.
 • +5 (5 voturi)    
  judecatori care n -r trebui sa mai judece (Miercuri, 4 martie 2009, 15:35)

  ARGUS [anonim]

  Daca Romania are un renume prost in UE in privinta justitiei,aceasta situatie se datoreaza in cea mai mare masura acestui gen de judecatTrist este ca lista de mai sus reprezinta o parte infima din dintre ei.Cati nu au fost inca desconspirati? Acesti judecatori fiind mai in varsta si deci cu functii pe scara ierarhica isi impun vointa si asupra judecatorilor tineri si din aceasta cauza avem procese interminabile,sentinte aberante,procese la Strasburg si o mare parte a populatiei nemultumita ca la noi nu domneste legea care nu se aplica.D-ni Boc si Predoiu ar trebui sa analizeze sub acest aspect situatia justitiei din Romania pentru un stat de drept normal .
 • +7 (7 voturi)    
  e uluitor! (Miercuri, 4 martie 2009, 15:40)

  clujean [anonim]

  pai daca au descoperit deja atatia inseamna ca, de fapt, suntem la cheremul unei justitii dominate de securisti! e revoltator!
  • 0 (0 voturi)    
   !!! (Joi, 5 martie 2009, 14:14)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui clujean

   Pentru mine e revoltatot ca esti atat de mirat. Presupun ca daca ai vedea un articol cu Dan Voiculescu - ofiter de securitate si Ion Iliescu spoin KGB ai fi de-a dreptul tulburat.
 • +6 (6 voturi)    
  restul unde sunt? (Miercuri, 4 martie 2009, 15:44)

  silviu brubrucan [anonim]

  doar astia sunt toti? pare cam putin, dat fiind ca au trecut 20 de ani de la revolutie; restul unde or fi? au ramas nedescoperiti de CNSAS sau au plecat din magistratura? vor mai fi deconspirati vreodata, de cineva?
  • +1 (1 vot)    
   n-au plecat de tot... (Joi, 5 martie 2009, 8:47)

   nae [anonim] i-a raspuns lui silviu brubrucan

   N-au plecat de tot, s-au pensionat sau acum fac avocatura...
 • +5 (5 voturi)    
  Pe cand topul judecatorilor securisti de dupa 90? (Miercuri, 4 martie 2009, 15:47)

  psd-os-ul [anonim]

  Il cunosc pe unul din judecatorii de pe aceasta lista neagra. Cu vreo 3 ani in urma, erau suspectati, in calitate de turnatori, doar 3 judecatori printre care si cel la care ma refer acum.

  Daca nici acum nu s-a finalizat irevocabil inseamna ca se judeca intre ei , se sustin, se amana, pana iese omul la pensie ca orice neturnator de rand, dar cu un cuantum de recunoastere speciala a meritelor turnatorului.

  Peste vreo 10-20 de ani ne vom amagi la fel, dar cu transele de istorie mai recenta, de dupa 1990, din aceeasi functie de judecator-turnator lucrator cu spor. Astia sunt acoperiti de necesitatile prezentului, pentru prosperitatea in viitor a neamului de turnatori.
 • +6 (6 voturi)    
  Incredibil... dar adevarat (Miercuri, 4 martie 2009, 16:10)

  stefan2008 [utilizator]

  Romania va ramane in istorie drept tara in care:
  - animalele care oprimau propriul popor au murit de batranete in jilturile de judecatori, parlamentari si ministrii,
  - criminalul care a furat revolutia si a transformat-o in lovitura de stat, a dat in cap democratiei cand aceasta abia se nascuse si a mentinut tara in urma altor state scapate de comunism, a murit de batranete cu partidul "pulimii" la degetul mic,
  - senatorii si deputatii se manifestau ca niste maimute in spasme atunci cand presedintele tarii a condamnat public, oficial si documentat comunismul.
  ...
  • +1 (1 vot)    
   e explodat vre-odata mamaliga? (Joi, 5 martie 2009, 15:39)

   eeeuuuu [utilizator] i-a raspuns lui stefan2008

   n-am auzit sa se-ntample!
 • +3 (3 voturi)    
  securistii (Miercuri, 4 martie 2009, 16:54)

  victort raistaru [anonim]

  Unul din securisti a fost procurorul Covei la securitatea Giurgiu,alti securisti Beuca Laura inca din facultate si ipocritul de Gigi Traistaru pana cand cu acesti magistrati oportunisti.
  • 0 (0 voturi)    
   Csm (Joi, 5 martie 2009, 7:25)

   vali almasan [anonim] i-a raspuns lui victort raistaru

   Nu vrem magistrati securisti nu vrem sa ne judece acesti oameni schimbatii nu pactizati cu ei ca vom trage concluzii ca si voi ati fost securisti
 • +1 (1 vot)    
  turnatorii (Miercuri, 4 martie 2009, 18:58)

  liviu [anonim]

  ce mai poti sa ceri de la acesti viermi care se numesc judecatori.spaga iau de turnat si-au turnat proprii colegi care acuma in imbecilitatea lor ajung sa-si apere turnatorii prin sentintele lor.se judeca singuri dandu-si salarii imense
  intodeuna am avut impresia ca in judecatorie se duc toate scursorile societatii mai ales ca sunt si ajutate pentru a putea fi manipulate.aceasta convingere se confirma de fiecare data cand vad aceste articole in ziare despre acesta categorie socio profesionala
 • +1 (1 vot)    
  Steaua Romaniei in Pentagrama (Joi, 5 martie 2009, 1:47)

  neamu [anonim]

  - mai sunt baieti de astia mai cautati - e plin de ei ! (freaca menta nu fac nimic bun)
  - democratia e inabusita sistematic de bufoni
  - ce traim e un simulacru crunt de democratie - stie si Vestul oricum
  - cum credeti ca a supravietuit Bombo si Ilici si altii dupa ei ???
 • 0 (0 voturi)    
  sanda (Joi, 5 martie 2009, 4:14)

  diktatoru' [anonim]

  huo sando, du-te mori si lasa-ne in pace. scarba turnatoare! ( ia-l si pe relu in iad cu tine, da' REPEDE!)
 • -1 (1 vot)    
  (Joi, 5 martie 2009, 5:07)

  Moesia [anonim]

  Este o manipulare ordinara. Se stie ca peste 80 la suta din fostii procurori si judecatori erau de-ai lui Ureche. Stoica si Baias si Lupascu din Bucuresti. Clanul securistilor. Lupascu din lacatus mecanic a ajuns sa conduca CSM-ul. Este o abureala menita sa o discserditeze musai pe Rodica Stanoiu. Ce sa mai zicem de Monicuta draga Ani care s-a dovedit ca semna mandate de perchezitie in alb pentru securitatea lui Ceausescu si evident ar face-o cu mare placere si pentru securitatea actualului tatuc. Fiica de securisti noptorii, Monicuta este data de exemplu.... Traim fara demnitate, asta e! O mizerie de articol cu pestii cei mici in plasa.
 • +2 (2 voturi)    
  ce va surprinde? (Joi, 5 martie 2009, 8:00)

  eeeuuuu [utilizator]

  multi ar fi trebuit lichidati in '89, dar cine-a avut o arma-n mana atunci, si-a murdarit izmenele si n-a stiut pe ce se face cu ea! acu' se lauda toti ca suntem cre(s)tini si ca n-au omorat oameni. rezultatul? securistii s-au bagat peste tot, ca puricii, fac prozeliti si le rad in nas fraierilor care "le-au mai dat o sansa". pai sa le fie de cap, sa taca si sa-nghita!
 • 0 (0 voturi)    
  asa... si? (Joi, 5 martie 2009, 8:01)

  alin [anonim]

  de 20 de ani e evident ca jegosii astia fac legea... presa a tot tipat si degeaba... la mine in judet (dambovita) „fostii” au ajuns sefi pe la SRI, altii sunt implicati politic, cu totii au averi considerabile, toate lumea ii cunoaste si... nimic! Nu se schimba nimic! Ei fac legea, nimeni nu le da in cap, ca nu-i democratic...Pe viitor, nu-i mai deconspirati, ca ne stricati ziua :(...
 • 0 (0 voturi)    
  Daca ar fi suspendati din functie (Joi, 5 martie 2009, 8:59)

  hsl [utilizator]

  pana la finalizarea proceselor, oare nu s-ar termina mai repede?
  • 0 (0 voturi)    
   Si cine or sa-i mai judece? (Joi, 5 martie 2009, 11:14)

   dragon [utilizator] i-a raspuns lui hsl

   Daca or sa-i suspende pe periaoda proceselor, tare ma tem, ca fiind asa multi suspendati n-or sa mai fie judecatori care sa judece procesele... La cat de multi turnatori sunt, e si normal.
 • +1 (1 vot)    
  securisti (Joi, 5 martie 2009, 9:40)

  roman [anonim]

  Securisti pe toate drumurile : in afaceri, in justitie , in spatele politicii !
  Nici vorba de profesionistii care sa apere tara de furturi ! O haita care au decapitat economia tarii , finantele si resursele energetice, atatea cate sunt ele !
 • +1 (1 vot)    
  Rodul "structurilor pastrate".... (Joi, 5 martie 2009, 10:37)

  Cititor HotNews [anonim]

  In dec.1989 cand a avut loc marea "rotire de cadre",operatiune efectuata si cu inlocuirea axului sistemul cu o piesa provenita din acelas sistem,noul" tatuc" a facut istoricul indemn:"sa pastram structurile!" Pastrate,ocrotite si consolidate "structurile" stapanesc si dirijeaza Romania numai in directia si in scopul satisfacerii poftelor proprii de avere,putere si rafuiala cu adversarii. Lucrurile sunt cat se poate de simple: cu I.Iliescu in frunte - kaghebist si criminal odios -,Romania a ramas pe mana esaloanelor peceriste si securiste anticeausiste nu anticomuniste! La nici un nivel,societatea romaneasca nu a fost asanata. Sub masca inselatoarelor formule "democratie","drepturile omului","corectitudine politica","egalitate","libertate","stat de drept" etc.,etc. "FOSTII",ei sau urmasii lor in filiatie directa au devenit ,cu acte in (ne)regula "titularii"parghiilor politico-administrative ale tarii si stapanii bogatiilor nationale insusite prin jaf si faradelege.
 • +1 (1 vot)    
  "Structuri pastrate".... (Joi, 5 martie 2009, 11:01)

  Cititor HotNews [anonim]

  In perioada imedit urmatoare evenimentelot din dec.1989,"structurile" bine sezate la puterea "revolutionara" au reusit sa zadarniceasca si sa compromita ideile continute in Proclamatia de la Timisoara.Punctul 8 aplicat,putea fi cosmarul multora! Aceeasi soarta i-a fost menita si Legii lustratiei,moarta inainte de a se fi nascut! In privinta Legii deconspirarii Securitatii,efectele ei perverse au transformat-o intr-un scut perfect al conspirarii criminalei institutii a regimului comunist. Aceasta lege "deconspira"(!?) si supune oprobiului public victime ale Securitatii,obligate la colaborationism prin santaj si amenintare (dar nedovedite ca "raufacatoare",vezi cazul Mona Musca),dar nu se atinge de tortionari sau criminali odiosi ca Plesita,Priboi,Enoiu etc,sau de colaboratori josnici ca R.Stanoiu,D.Voiculescu si altii nenumarati ocupanti de posturi si demnitati gras remunerate din bani publici ori posesori de averi fabuloase dobandite fraudulos. Cine si cand face lumina si dreptate!?
 • +2 (2 voturi)    
  uraaa!!! sa traiasca!!! (Joi, 5 martie 2009, 11:52)

  gore_pirgu [utilizator]

  la targsor, sau la socola, dupa chef si aplecare! ce va mira monser? nu s-a cerut "independenta jistitiei" inaintea verificarii magistratilor? acu', "muuuuukles", cum zice bou' la vaca, daca-i cere vitelusi! cat despre magistratii nostri de dambovita... nu se mai fac pingele la-ncaltari, ca s-a inventat cauciucu', altfel, aferim toval din pielea lor ar fi iesit!
 • 0 (0 voturi)    
  doar atat? (Joi, 5 martie 2009, 12:13)

  Alias [anonim]

  in primul rand, felicitari online-ului, care aduce informatie pertinenta mai rapid decat televiziunile, care se pare ca uneori au probleme (de orgoliu) in a recunoaste sursa.

  in al doilea rand, cred ca demascatii astia sunt doar un mic% din baietii cu ochii albastri din sistem. ar fi interesant de vorbit cu un sistemik care a trecut de partea "celor buni", care sa va povesteasca cu lux de amanunte care erau cerintele sinequanon pentru anumite posturi.
 • 0 (0 voturi)    
  in Japonia (Joi, 5 martie 2009, 12:17)

  mircea [anonim]

  daca un politician este acuzat prin vreun ziar ca a sughitzat in timpul vreunei conferinte de presa, acel politician isi va da demisia in secunda 2. Norocul nostru ca mai e Doamna cu Coasa care in cele din urma isi aduce aminte ca tre sa ia si pe cate unul din parlament.
 • 0 (0 voturi)    
  un proces (Joi, 5 martie 2009, 19:40)

  D.A.C. [anonim]

  Ma intreb, dupa ce am citit comunicatul UNJR (- cu totul de acord!) daca nu, a apela la legislativ, ce este cum este, nu va fi... o frectie, la un picior de lemn - tinand cont, de alte legi bune, ce au fost si sunt "umplute de praf", de catre legislativ! Pentru ca stiu, ca majoritatea judecatorilor sunt bine pregatiti juridic, ma gandesc: Nu se poate porni un proces - de deontologie profesionala, a carui rezultat sa fie, indepartarea tuturor persoanelor de genul acelora mentionati in articol, din structura Justitiei?

  Dar; chiar se vrea, sa scape de lichele sau doar, este o retorica "politicianista"! Nu acuz; ci doar, ma intreb!
 • 0 (0 voturi)    
  tortionar securist in functie publica la brasov (Vineri, 6 martie 2009, 13:58)

  brasoveanu [anonim]

  Un fost maior de securitate, dovedit ca a facut politie politica si ca a torturat brasoveni se afla intr-o fuctie publica de rang inalt la Brasov, sub obladuirea coalitiei PDL-PSD.
  Amanunte: http://brasovnews.blogspot.com/2009/02/nu-platim-securisti-campanie-pentru.html
 • 0 (0 voturi)    
  doljeni securisi (Vineri, 6 martie 2009, 19:59)

  cadea mihai [anonim]

  Pana cand mai tolerati securistii in instante,dl.Gigi Traistaru care a vandut un autoturism meracedes cu 10000euro pe chitanta si a cumparat unul nou cu mai putin,de fapt a fost o spaga mascata ptr. o retrocedare cu acte false,este o cloaca de spagri Beuca si aparati de CSM pe care i-am sesizat si au raspuns ca nu se confirma ca jiji a vandut pe chitanta autoturismul,la fel Dna Daniela Spranceana care a facilitat impreuna cu Beuca returnarea TVA lui Iancu Costel interlopul,
 • 0 (0 voturi)    
  C.S.M (Joi, 27 octombrie 2011, 1:29)

  Gold Press Media [anonim]

  Consiliul Superior al Magistraturii a decis, joi, respingerea sesizarii privind apararea independentei procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, apreciind ca afirmatiile politicienilor nu au constituit o presiune asupra anchetatorilor, au declarat, pentru GPM, surse din magistratura.
  Un procuror si sapte judecatori, dintre membri alesi in CSM, au decis respingerea apararii independentei anchetatorilor DNA, alti trei procurori pronuntandu-se pentru apararea independentei.
  In CSM sunt alesi, de catre magistratii din toata tara, patru procurori si sapte judecatori. Doi reprezentanti ai societatii civile sunt alesi in CSM de Senat. Membrii de drept in CSM sunt ministrul Justitiei, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si procurorul general al Romaniei.
  Felix Ilie
  Seful Departamentului de Comunicare


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by