Proiectul Dambovita Center, prin suprafata construita prea mare, asa cum apare in proiectul care va fi supus la vot in Consiliul General al Muncipiului Bucuresti (CGMB), va crea o presiune greu de tolerat asupra terenului si va perturba panza freatica, sunt de parere arhitectii din Bucuresti.

Intr-o scrisoare adresata CGMB de filiala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR), se arata ca, in zona de constructie a proiectului, terenul este dificil, cu mare umiditate, iar constructiile vor perturba panza freatica. Teoretic, acest lucru va duce, printre altele, la inundarea subsolurilor din zona, informeaza NewsIn.

In plus, constructiile vor diminua semnificativ fasia verde de langa Dambovita, fasie prevazuta in Planul Urbanistic General.

Proiectul va aduce si probleme mari legate de traficul in zona, mai cred arhitectii bucuresteni. Astfel, raportat la cladirile existente, numarul de parcari preconizat (4.500) este de trei ori mai mic decat cel necesar. De asemenea, arhitectii sunt de parere ca si circulatia pietonala se va desfasura cu dificultate.

Potrivit arhitectilor, volumul construit conform formei actuale a proiectului este foarte mare, cu diferente mari fata de zonele din vecinatate, dar si fata de "media" actuala a Capitalei. Arhitectii mai critica aglomeratia de volume confuze, amplasate intamplator, si de imitatii derizorii ale unor obiecte, cum ar fi roata si fantana dansatoare, preluate din parcurile de distractii.

PUZ-ul privind zona Dambovita Center se afla in faza de dezbatere publica. Conform acestui plan, cea mai inalta cladire din Bucuresti si din Romania, cu 34 de etaje si 155 metri inaltime, ar urma sa apara pe malul Dambovitei. Tot acolo vor fi construite alte doua turnuri, cu 26 si, respectiv, 30 etaje. Proiectul are aprobarea comisiei de urbanism a Capitalei, ai carei membri au fost numiti de primarul general Sorin Oprescu.