Principalul suspect in dublul asasinat de la Brasov, Serghei Gorbunov, are doi martori care sustin ca basarabeanul se antrena intr-o sala in momentul jefuirii casei de schimb valutar, anunta Coti­dia­nul.

"Joia trecuta, cand a avut loc incidentul, Serghei se afla in sala mea de sport si ne antrenam impreuna. Mai exista cel putin zece martori, persoane care se antrenau in acel moment la mine in sala. In ziua respectiva, Serghei a venit pe la patru si ceva dupa-amiaza si a plecat pe la sase jumate seara", afirma Ninel Ianculescu, directorul unei firme de paza si protectie si antrenor la o sala de sport.

Acesta sustine ca le-a spus si anchetatorilor acest lucru. "Sambata, dupa ce am auzit ca a fost arestat, m-am prezentat la politie de bunavoie si am declarat ca in momentul producerii celor doua crime Serghei era cu mine, la sala. Asta am dat in scris", a spus Ianculescu.

Alibiul este sustinut si de Florinel Nazare, agent de paza si fost sportiv de performanta. "Eu am venit la sala pe la ora 16:30 si l-am gasit pe Serghei in sala, in vestiar. Ne-am antrenat impreuna, iar el a plecat pe la sase jumatate sau sapte fara ceva. Nu am fost la politie sa declar toate acestea, dar daca e nevoie ma duc", a declarat Florinel Nazare.

Cele doua declaratii ofera un alibi basarabeanului, in conditiile in care cele doua crime au avut loc joi seara, in jurul orei 18:00.

De precizat ca sala de sport, unde cele doua persoane sustin ca se afla Serghei in momentul producerii celor doua crime, se afla pe Strada Matei Basarab, la o distanta mica de locul producerii incidentului armat.

Serghei Gorbunov ar putea fi adus la Parchet dupa ora 14:00

Basarabeanul, care se afla in prezent in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Brasov pana la finalizarea anchetei, ar putea fi adus, luni, dupa ora 14:00, la Parchetul Curtii de Apel Brasov pentru audieri, scrie Mediafax.

Ramona Diaconu, purtatorul de cuvant al Parchetului Curtii de Apel Brasov, a declarat ca exista posibilitatea ca Serghei Gorbunov sa fie dus in fata procurorilor pentru audieri dupa ora 14:00, dar in niciun caz inaintea acestei ore.