Ministerul Muncii mizeaza pe absorbtia fondurilor europene pentru a contracara efectele crizei economice, a declarat, duminica, secretarul de stat din acest minister, Marius Lazar, citat de NewsIn. In plus, ministerul a identificat o serie de masuri pentru pastrarea locurilor de munca si are ca obiectiv, anul acesta, adoptarea legii salarizarii institutiilor bugetare.

„Noi suntem acum la Ministerul Muncii in faza in care facem o evaluare cat mai aproape de realitate a fenomenului crizei economice si a consecintelor in plan social a acestei crize economice si financiare. Nu cred ca trebuie sa ne temem si sa vorbim in termeni de Apocalipsa sociala. Nu cred ca vom avea 500.000 de someri asa cum se vehiculeaza."

"Suntem pregatiti la nivelul ministerului pentru a gasi solutii, prin discutii si dialog social cu partenerii nostri, patronatele, respectiv sindicatele, pentru conservarea locurilor, pentru constructia de noi locuri de munca, mizand foarte mult pe absorbtia fondurilor europene si, bineinteles, in masura in care se va putea, pe co-finantarea lor de la bugetul de stat“, a declarat Marius Lazar.

Masurile anticriza urmeaza sa fie analizate intr-o sedinta programata marti, la Ministerul Finantelor.

„In primul rand suntem preocupati sa crestem salariile si pensiile mici, sa gasim solutii pentru cresterea punctului de pensie la nivelul de 45 la suta din salariul mediu brut. De asemenea, suntem preocupati sa gasim solutii pentru cresterea cuantumului ajutorului de somaj si daca este posibil a duratei de acordare a acestuia“, a adaugat Marius Lazar.