Prima ninsoare din aceasta iarna a dat peste cap traficul din Bucuresti. In Capitala se circula cu dificultate, dupa doar cateva ore de ninsoare abundenta. Si pe DN 1, traficul rutier a fost dat peste cap de ninsoare si s-au produs mai multe accidente usoare, cu toate ca pe carosabil s-a asternut putin peste un centimetru de zapada, potrivit Realitatea Tv.

In conditiile in care starea vremii este nefavorabila in mai multe judete ale tarii, Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a facut cateva recomandari pentru un trafic in siguranta.

Conducatorii auto sunt sfatuiti ca atunci cand traverseaza zone unde partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda sa manifeste maximum de prudenta, sa circule cu viteza redusa, care sa nu depaseasca 30 km/ora in localitati si 50 km/ora in afara acestora, sa mareasca distanta de siguranta in mers, sa utilizeze luminile de intalnire si sa evite efectuarea manevrelor in trafic- depasiri, treceri de pe o banda pe alta.

De asemenea, soferii sunt sfatuiti sa echipeze automobilul cu pneuri corespunzatoare, sa nu bruscheze comenzile masinii si sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum.

Operatorii de transport care detin autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone au obligatia legala de a monta pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

In plus, conducatorii auto care au mai putin de un an de experienta trebuie sa conduca in afara localitatilor cu o viteza cu 20 km/h mai mica decat cea permisa prin lege pe segmentul de drum pe care circula.

Conducatorii auto se pot informa in legatura cu starea vremii si cea a drumurilor apeland numarul de telefon al Comandamentului Central de Iarna: 9360.