Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constitutionala ordonanta ce interzice cumulul pensie-salariu de la stat

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 8 ianuarie 2009, 16:27 Actualitate | Esenţial


Avocatul Poporului, Ioan Muraru
Foto: AGERPRES
Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constitutionala ordonanta privind interzicerea cumularii pensiei si a salariului de la stat. "Interdictia de a cumula pensia cu salariul echivaleaza practic cu o expropriere", a aratat Avocatul Poporului, Ioan Muraru, in motivarea exceptiei de neconstitutionalitate a ordonantei de urgenta, potrivit NewsIn.

Presedintele Traian Basescu a afirmat, joi, ca in opinia sa, aceasta ordonanta respecta Constitutia: "Cam asa arata democratia, fara exceptii, pentru ca ne-am obisnuit sa fim clienti ai exceptiilor. Cred ca aceasta ordonanta respecta Constitutia, adica aplicarea legala a legii pentru toti."

In plus, seful statului a afirmat, joi, ca 4 judecatori ai Curtii Constitutionale cumuleaza pensia cu salariul, fara a ii numi pe acestia.

 • Ioan Muraru: Ordonanta incalca Constitutia

"Salariul si pensia fiind bunuri proprietate privata, protejate de articolul 44 din Constitutie si Primul Protocol Aditional la Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, interdictia de a cumula pensia cu salariul echivaleaza practic cu o expropriere", arata Avocatul Poporului, Ioan Muraru, invocand articolul din Constitutie care prevede ca “nimeni nu poate fi expropriat decat pentru o cauza de utilitate publica, stabilita potrivit legii, cu dreapta si prealabila despagubire”.

"Este de retinut ca dreptul la munca al unei persoane nu poate forma obiectul vreunei ingradiri sau limitari, fiecare persoana fiind libera sa munceasca in masura posibilitatilor sale fizice si intelectuale pe care doar singura le poate aprecia", mai arata Ioan Muraru in motivarea exceptiei, publicata pe site-ul institutiei.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului ce interzice cumului pensiei cu salariul primit de la stat ingradeste atat dreptul la munca prevazut in Constitutia Romaniei, cat si drepturile economice, sociale si culturale prevazute in legislatia internationala, sustine Avocatul Poporului.

De asemenea, mai arata Avocatul Poporului, dreptul la munca si dreptul la pensie nu pot fi afectate prin adoptarea ordonantelor de urgenta, deoarece sunt prevazute de legea fundmentala, in categoria drepturilor fundamentale.

"Emiterea acestei ordonante, prin nerespectarea evidenta a dispozitiilor constitutionale, ar prejudicia segmente mari de populatie si ar pune in real pericol buna functionare a multor institutii si structuri statale", este concluzia Avocatului Poporului.

 • Contestatia se judeca pe 15 ianuarie

Curtea Constitutionala va judeca pe data de 15 ianuarie contestatia Avocatului Poporului.
Liberalii solicitasera joi Avocatului Poporului, prin vocea vicepresedintelui partidului, Norica Nicolai, sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu ordonanta, insa Ioan Muraru a sesizat Curtea din proprie initiativa.

Guvernul Boc a adoptat, la sfarsitul anului 2008, ordonanta de urgenta care stabileste ca nimeni nu mai poate beneficia simultan de pensie si salariu de la o institutie de stat.  Ordonanta a fost publicata in Monitorul Oficial pe data de 4 ianuarie, iar persoanele care intra sub incidenta acestei legi trebuie sa decida daca raman cu pensia sau cu salariul in termen de 15 zile.

Demnitarii alesi pot cumula pensia cu salariul, cadrul legal fiind Constitutia Romaniei, care nu poate fi modificata, iar actorii, profesorii si medicii pensionari pot lucra in continuare, urmand sa fie platiti in baza conventiilor civile si a drepturilor de autor, a anuntat premierul Emil Boc.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3275 vizualizari

 • +4 (10 voturi)    
  Si munca? (Joi, 8 ianuarie 2009, 16:38)

  Coco [anonim]

  Pai asa toti pensionarii de la stat vor traii bine si nu vor mai pleca acasa pentru a lua pensie. Logica mea si experienta imi spune ca ai lucrat intr-o companie si la un moment dat esti scos la pensie. Daca ramai in acea companie nu iti mai da nimeni pensie. Pai asa toti angajatii ar ramane la stat si ar primi de doua ori bani. Iar tineretul nu ar mai avea loc de munca niciodata. Si asa nu stiu cum ii vom da pe acesti paraziti din economia centralizata la o parte. Legea ar trebui sa fie clara: ai virsta de pensionre? La pensie tata! Daca vreo firma privata te angajeaza, foarte bine. Treaba e ca la stat se plateste cu 30% mai bine si de aceea multi baga strimbe sa nu fie dati afara. Ca de munca acolo... ca la stat: stai si vin banii!
  • +2 (8 voturi)    
   "coco" (Joi, 8 ianuarie 2009, 17:32)

   Moshul [anonim] i-a raspuns lui Coco

   Se vede ca nu numai numele ci si mintea e de papagal!!
   Daca varsta il face incapabil pe un angajat, firma - de stat sau particulara - il trimite la pensie.
   Daca e apt de munca si are experienta in domeniu e normal sa mai lucreze; pensia pe care o primeste e din banii lui, pe care i-a dat o viata.
   Numai managerul unei unitati de stat sau private poate decide daca are sau nu nevoie de servicile unui pensionar
  • +2 (4 voturi)    
   ce bine ar fi.... (Joi, 8 ianuarie 2009, 21:43)

   domnizza [anonim] i-a raspuns lui Coco

   daca ai sti sa scriiiiiiiiiiiiiiiiii! am traiiiiiiiiii cu toti - iiiii mai armonios....
 • +1 (5 voturi)    
  Cel mai bine si mai bine.. (Joi, 8 ianuarie 2009, 16:38)

  Nutzi Traseu [anonim]

  ..ar fi sa conteste mizeria cu Prevenirea si combaterea terorismului ce se afla acum la comanda lu' Nutzi, la ministerul turismului.
 • -1 (5 voturi)    
  bravo tata (Joi, 8 ianuarie 2009, 16:47)

  singlespeed78 [utilizator]

  " demnitarii alesi pot cumula pensia cu salariul, cadrul legal fiind constitutia romaniei, care nu poate fi modificata, iar actorii, profesorii si medicii pensionari pot lucra in continuare, urmand sa fie platiti in baza conventiilor civile si a drepturilor de autor, a anuntat premierul emil boc."

  de asta ce mai ziceti mai basescieni mici :)
  adica e fundamental ca demnitarii alesi sa cumuleze dar doctori sau actori nu . pai cum ziceati pe aici pe undeva , sa ne mai lase domnule sa muncim si noi astia tineri . pai sa ne mai lase si astia : demnitarii alesi sa mai conducem si noi in locul lor . dar de .... faceti cimitirul elefantilor si la gropa cu ei : cu actorii , cu doctori , cu profesorii . pe voi va vindeca , va educa si va distreaza basescu :))
 • +5 (7 voturi)    
  contestatie? (Joi, 8 ianuarie 2009, 16:49)

  cosmin [anonim]

  1) "Interdictia de a cumula pensia cu salariul echivaleaza practic cu o expropriere". Fals, omul poate cumula pensia cu salarul, insa salarul sa nu vina de la bugetul de stat.

  => Sa se mute domniile lor in sectorul privat, sa vedem cine le doreste "harnicia"

  2) "Este de retinut ca dreptul la munca al unei persoane nu poate forma obiectul vreunei ingradiri sau limitari, fiecare persoana fiind libera sa munceasca in masura posibilitatilor sale fizice si intelectuale pe care doar singura le poate aprecia", mai arata Ioan Muraru...

  => Daca inca se tin ca sunt apti de munca atunci nu trebuia sa se pensioneze nici unul.... care e problema? Plus de asta, daca tot e pana acolo, cum am zis la 1) pot sa tot munceasca in sectorul privat, nu ii ingradeste nimeni.

  Foarte bine!! MERITA!
 • +5 (5 voturi)    
  fara exceptii....cu exceptia parlamentarilor (Joi, 8 ianuarie 2009, 16:49)

  agramaticus [anonim]

  "Presedintele Traian Basescu a afirmat, joi, ca in opinia sa, aceasta ordonanta respecta Constitutia: "Cam asa arata democratia, fara exceptii, pentru ca ne-am obisnuit sa fim clienti ai exceptiilor. Cred ca aceasta ordonanta respecta Constitutia, adica aplicarea legala a legii pentru toti."

  ...adica ...fara exceptii....cu exceptia parlamentarilor
 • +6 (6 voturi)    
  La privat (Joi, 8 ianuarie 2009, 16:49)

  cmi [anonim]

  Cum adica este ingradit dreptul la munca? Le interzice cineva sa se angajeze la privat?
  Tarile alea de care scria pe Hotnews - Germania, Ungaria - incalca drepturile oamenilor? Mai sa fie.
  • 0 (2 voturi)    
   privat?? (Joi, 8 ianuarie 2009, 17:42)

   moshul [anonim] i-a raspuns lui cmi

   Multi actori au infintat teatre particulare. La "National" il vedeti pe un debutant in rolul lui Stefan sau Richard?
   Exista multe cabinete medicale particulare. Convine tuturor pretul cerut acolo pt o consultatie sau preferati tineri fara experienta drept medici de familie?
   Credeti ca multi tineri absolventi de facultate doresc sa vina in invatamant pentru un salariu mizer?
   • +2 (2 voturi)    
    Da, la privat (Joi, 8 ianuarie 2009, 18:13)

    cmi [anonim] i-a raspuns lui moshul

    1. Nu se poate invoca restrangerea dreptului la munca, pentru ca ordonanta se refera doar la angajatii de la stat.
    2. Actorii, medicii si profesorii sunt victime colaterale ale ordonantei si simpatizez cu cauza lor; ei sunt fie persoane cu un talent artistic deosebit, fie persoane angajate de nevoie pe posturi pe care n-are cine sa le ocupe. Dar ce faci cu mosnegii de 65 de ani care umplu ministerele/primariile/, stau 4-5 ore pe zi pe un scaun, si iau salariu 4000 lei plus sporuri si plus pensie inca pe atat? Aici nu mai s-ar angaja niste tineri? Dar cei care au luat plati compensatorii de 1 miliard de lei vechi si au venituri cumulate de pana la 1000 lei noi pe luna? Ce motivatie si ce capacitate de munca mai au asemenea persoane?
    • 0 (0 voturi)    
     sunt partial de acord (Vineri, 9 ianuarie 2009, 19:55)

     nico [anonim] i-a raspuns lui cmi

     Hai sa-i scoatem de la punctul 2 pe medici si profesori. Pe medici- pentru ca nu sunt de plans, datorita spagii pe care trebuie sa o dai de fiecare data cand ai nevoie de ei ...si daca vrei iti dau un exemplu-in urma unui accident a trebuit sa ajung la urgenta-zilele astea... si aici cum crezi ca am fost tratata...cu asteptare indelungata, iar cand in sfarsit am intrat....vorbea cu mine uitandu-se la televizor, nici macar nu a pus mana pe mine...mi-a scris ceva in fisa si gataaaa!!!! Profesorii- majoritatea nu trebuiesc plansi pentru ca interes=0 pentru a-i invata pe copii, trebuie sa faci meditatie ca sa stie ceva...si apoi pentru 5 ore/ zi cat ar trebui sa ia domnule???!!! eu muncesc 8 ore si iau< de 1000 ron/ luna!!!!(cu studii superioare) asa ca....
   • +1 (1 vot)    
    debutant vs pensionar (Vineri, 9 ianuarie 2009, 12:11)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui moshul

    Domne, eu am impresia ca s-a umplut forumul de meseriasi in dezinformare (probabil "iecsperti" care cumuleaza pensia si salariul, pt. ca lumea n-a putut renunta la "iecsperienta" lor!).

    Adica intre "debutant" si "pensionar" e un gol? Nu mai exista si persoane cu 1, 2... 7... 15 ani vechime? Aceia nu au "experienta"?

    Inteleg din logica aia scalamba care se tot vehiculeaza pe aici ca, imediat ce a terminat cu faza de "debutant" omu' ala iese direct la pensie - o data ce nu mai exista si alta categorie intre ei - nuuuu...?

    Si, la urma-urmelor, DA! eu chiar VAD "un debutant in rolul lui Stefan sau Richard" - daca are talent... Talentul NU vine cu varsta!

    Las deoparte ca m-am saturat pana-n gat de fosila aia de Beligan (ca nu bag aici "preferinte personale")...
 • +1 (3 voturi)    
  ..dar...pana cand? (Joi, 8 ianuarie 2009, 17:37)

  drona [utilizator]

  Nu mai sunt necesare comentarii ca dupa o anumita vartsta,randamentul,calitatea si coerenta unei prestari se reduc cosiderabil in mai toate domeniile de activitate.Am fost artist de succes?Da?Bravo.Pe cont propriu in ce urmeaza.Nu mai spun ca,Steluta,inspecial, si toate stelele scenei,nu decschid gura fara 1000 euro,neimpozabil,la negru.Asa, unde ajungem?
 • +3 (5 voturi)    
  Se spune sa nu fie angajat (Joi, 8 ianuarie 2009, 17:40)

  Sorin [anonim]

  Din ce am inteles se interzice sa mai fie angajat.
  Daca esti angajat pentru un salar net de 1000RON mai trebuie platiti 80.Daca se face contract de drepturi de autor sau PFA se plateste doar impozit de 16% pentru acei bani.
  Nu mi se pare normal ca un fost ofiter care are pensie de 4000RON sa mai lucreze pe o functie asemanatoare cu cea avuta inainte si sa mai ia 3000RON(net). Daca mai poate munci de ce nu a ramas in continuare.
  Parerea mea este ca aceasta lege a fost data in stil ROMANESC la fel cu taxa auto si toate discutiile puteau fi evitate daca se analiza f bine situatia si se explicau exceptiile sau ca nu poti sa castigi mai mult ca pensionar ca unul care lucreaza.Cum se simte un coleg de servici care primeste 3000RON fata de cel care primeste 7000 si este platit de acelasi angajator -STATUL
 • +3 (5 voturi)    
  Belea (Joi, 8 ianuarie 2009, 17:42)

  john [anonim]

  Adica daca sefu' nu-mi da salariul il dau in judecata pentru tulburare de posesie si-l bag la puscarie ?
  Iar daca mi-l micsoreaza il pot acuza de distrugerea proprietatii private ?
  Imi place baiatul asta.
  Ma gandesc acum cum as putea face sa cresc valoarea noi mele proprietati . Eventual fara sa dau pe la munca.
  Cum pot sa iau legatura cu el poate are ceva idei..
  Mare e gradina raiului cand sunt interese la mijloc. :-)))))
 • +3 (5 voturi)    
  pensia fiind MASIV "ajutata" (Joi, 8 ianuarie 2009, 17:45)

  MG [utilizator]

  pensia fiind MASIV "ajutata" de la buget, este normal sa nu se cumuleze cu salariul
 • +2 (6 voturi)    
  nu-i e RUSINE????????? (Joi, 8 ianuarie 2009, 17:50)

  Codruta N [utilizator]

  ASTA vorbeste de "expropriere"???????????

  Cand a fost votat rahatul ala de lege, prin care casele expropriate de comunisti POT sa ramana in proprietatea celor care le-au cumparat (proprietarii fiind nevoiti sa accepte "despagubiri banesti" - calculate si alea dupa cum vrea muschiu' nu-stiu-cui si virate cu tzaraita) - atunci si-a AMINTIT sa conteste la Curtea Constitutionala?????

  Marsh, fosila!!!
  • 0 (0 voturi)    
   Nu, pentru ca e interesat direct / personal (Vineri, 9 ianuarie 2009, 16:36)

   marius [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

   El insusi, avocatul poporului, e la varsta pensionarii. Normal ca se autosesizeaza daca e auto-interesul in joc.
 • +3 (3 voturi)    
  A.P. (Joi, 8 ianuarie 2009, 18:03)

  j [anonim]

  Alta jigodie cu obrazul gros.Oare nu s-a gasit intre toti juristii unul tanar capabil sa fie numit pe ac.functie?
 • +6 (6 voturi)    
  Prof. Muraru (Joi, 8 ianuarie 2009, 18:19)

  George [anonim]

  Un excelent Profesor, dl Muraru, i-am fost sudent.

  Un singur defect avea: interpreta Constitutia exact in favoarea FSN, PDSR< ILIESCU.

  Nu pot sa uit cum pentru examen a trebuit sa invat pe dinafara Decizia Curtii Constitutionale care ii garanta lui Iliescu dreptul sa candideze a treia oara la functia de Presedinte, in ciuda faptului ca limita era de doua mandate.
  Motivul era similar pe care o sa l invoce si Putin cand o sa redevina Presedintele Rusiei, si anume ca:

  Limitarea la doua mandate introdusa prin Constitutia din 1991 are alta "natura juridica" fata de limitarile la doua mandate legiferate prin Decrete lege cu caracter constitutional pana in 1991.

  Adica mandatul Presdintelui Consitutional e mai shmeker decat mandatul Presedintelui neconstiutional ales sub legile din 22.12.1989 -1991.

  E prieten la catarama cu toti dinozaurii de la Curtea Constitutionala, a carui Presedinte a fost, numite de ILIESCU, vreo 9 ani.

  Asa ca imi pare rau, dar m-am bucurat degeaba.
  • -1 (1 vot)    
   Muraru (Vineri, 9 ianuarie 2009, 7:47)

   Mai bine il ascultai pe Muraru si invatai decizia [anonim] i-a raspuns lui George

   Taicutu a avut numai doua mandate de presedinte dupa adoptarea Constitutiei. Constitutia, ca orice lege, nu retroactiveaza, adica produce efecte numai pe viitor.
   Daca Ceausescu ar fi supravietuit, ar fi avut si el dreptul la doua mandate de presedinte, cu toate ca in vechiul regim a mai fost ales presedinte.
   • +1 (1 vot)    
    NU ZAU! (Vineri, 9 ianuarie 2009, 10:34)

    George [anonim] i-a raspuns lui Mai bine il ascultai pe Muraru si invatai decizia

    Dl. Anonim,

    "Taicutu" ala o fi al tau ca al meu nu a fost niciodata.

    Nu e asa , deoarece:

    1. Daca reformam Constitutia acum sau facem alta, si cea noua are din doua o limita de doua mandate, asta inseammna ca Iliescu mai poate candida de doua ori dupa pararea ta, nu?

    2. Decretele lege cu caracter constitutional adoptate imediat dupa revolutie prevedeau limitarea la doua mandate.

    3. A avea doua cate doua mandate intrerupte de cate o noua reforma constitutionala, in conditiile in care si prevederea veche si cea nou prevad aceeasi limitare, incalca Priniciile de Drept ale Aplicarii legii in TIMP, ultraactivitatea legii si instituie un VID Legsilativ.

    4 . In acest sens, VEZI OPINIILE SEPARATE ale altor membri ai Curtii Constitutionale parte integranta din aceeasi decizie.

    Dar vad ca tu ai creierul spalat de "taicutu"
    • 0 (0 voturi)    
     ZAU NU! (Vineri, 9 ianuarie 2009, 16:46)

     bhjhlkjj [anonim] i-a raspuns lui George

     Voinicule, esti lipsit total de simtul umorului. Asta referitor la "taicutu".
     Iar cat priveste interpretarile diferite ale d-lui Muraru si judecatorilor CCR care au formulat opinie separata, cunosti dictonul, "unde sunt doi juristi, sunt trei pareri". Toate sunt la fel de logice si corecte dpdv juridic. Depinde de care parte a baricadei se afla luminatul judecator si observatorul comentator.
 • +2 (4 voturi)    
  avocatul carui popor? (Joi, 8 ianuarie 2009, 19:25)

  rsb [anonim]

  Acum am inteles a carui popor este fosila asta avocat , anume a celor care toata viata au furat de la stat si vor sa se asigure ca mai pot fura in continuare .Acum a deschis si el ciocu ca are el si trupa lui interes cand au fost ale probleme gen taxa de mediu a tacut ca porcu in cotet ca la bani lui nu-l interesa subiectul !Pe asta nu-l intreaba nimeni pe asta ce face si pt ce ia o gramada de bani de la fraieri (alt popor)?
 • +3 (5 voturi)    
  ha ha inca o gluma (Joi, 8 ianuarie 2009, 19:53)

  V [anonim]

  suna bine -avocatul poporului- :)). Daca e al nostru il putem schimba?! il putem alege?! ei nu.. asta nu... da' baiatul e "al poporului" si apara interesele lu cine l-a numit!

  Pun pariu cu cine vrea ca nu exista o lege data 100% in favoarea populatiei.
 • +2 (4 voturi)    
  Ioan Muraru este si el pensionar reangajat (Joi, 8 ianuarie 2009, 20:33)

  lucid [anonim]

  Deci este direct afectat de ordonantza. Pachiderm nesimtzit, cine are nevoie de gunoiul asta ca avocat? "Boboru'"?
  • +1 (1 vot)    
   MURARU E OMUL PSD , SPRIJINIT DE PD. SI ANTI PNL (Vineri, 9 ianuarie 2009, 7:28)

   MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui lucid

   Muraru se afla la al doilea mandat de AVOCAT AL POPORULUI.
   A doua oara a fost numit in 2007 .
   Se lucra deja la refacerea FSN ...asa incat PD ul, deja scos de la guvernare,
   a sustinut propunerea lui facuta de PSD...
   (nu era chiar o premiera...si la SRI omul de dreapta Basescu numise un PSDist...).
   In paralel Boc si ai lui faceau spume ,
   că ce alianta secreta exista intre PNL si PSD...
   *
   Da . MURARU e şi el cumulard de pensie cu
   salariul.
   Sesizand Curtea Constitutionala
   intr-o chestiune care il intereseaza personal
   omul intra într-un vadit CONFLICT DE INTERESE.
   Asta e o infractiune.
   *
   Sunt sigur ca Guvernul Udrea va chirai intens
   pe aceasta tema in zilele urmatoare
   JOS MURARU !
   Sunt sigur ca slugile lor de ultima ora - ma refer la pesedei - vor striga si ei JOS MURARU !
   Adica si unii si ceilalti se vor comporta
   ca si cum nu ar fi mancat usturoi
   desi gurile le put rau de tot
   in promovarea lui MURARU.
   *
   Alta era situatia prin noiembrie-decembrie 2008
   cand acelasi MURARU a atacat la Curtea Constitutionala Ordonanta PNL care amana
   aplicarea Legii 50% pentru profesori.
   Pe atunci MURARU era GIGEA .
   Era GIGEA pentru PSD
   Şi la fel de GIGEA pentru PDL..
   *
   Da, bre , o sa-mi spuneti ,
   dar atunci nu era in CONFLICT DE INTERESE.
   Hai , nu ma-nebuniti !
   Pai cine preda , soro , Drept Constitutional la Universitatea Bucuresti ,
   fiind carevasazika-kadru didactic
   si deci "victima" a ordonantei liberale ?
   Ati ghicit.- tot MURARU.
   Acel demers abuziv al lui MURARU a fost aplaudat de PSD PDL ....pentru ca tindea
   sa le apere
   legea lor populista si...
   care se vazu acum ca era de fapt
   o beşică spartă.
   *
   PS. Nu stiu cum se face, dar incet incet ,
   odiosul PNL al petrolistului Patriciu
   pare a fi fost totusi cel mai onest .
   E greu inca de acceptat, dar mai vorbim peste vreo doua luni.
 • -3 (3 voturi)    
  Orbiti de ura (Joi, 8 ianuarie 2009, 20:40)

  Adrian [anonim]

  Sunteti plini de ura. Galgaie veninul in voi. Nici macar nu stiti ce spuneti si ce faceti pentru ca suntei orbiti de ura. Ne veti sfasia pe noi pensionarii dar nu va veti satura doar cu atat pentru ca noi suntem putini fata de cata ura este in voi si veti incepe sa va sfasiati intre voi. Asta vor cei care ne conduc - sa ne uram intre noi, sa uitam ca suntem oameni, sa ne sfasiem ca fiarele. Nu veti rezolva nimic pentru ca majoritatea vor renunta la pensii si vor opta pentru salarii, asa ca tot peste ei veti da cand veti merge la munca. Eu voi pleca. Voi pleca pentru ca mi s-a facut scarba de voi. Voi suntei cei care puneti covorul rosu inaintea slujitorului satanei care va conduce acum. Imi este mila de voi.
 • -1 (1 vot)    
  Sa moara capra vecinului + divide et impera! (Joi, 8 ianuarie 2009, 22:40)

  un roman [utilizator]

  Baselul ia asmutit pe lenesi si pe prosti impotriva paturii de mijloc a societatii romanesti iar dupa ce ne va diviza pe toti va putea conduce linistit Romania pana la adanci batraneti controland esalonul doi al PCR!

  Voi astia care sariti cu gura la cei care sunt mai destepti si mai muncitori decat voi n-o sa aveti mai mult niciodata pentru ca n-aveti vointa si cunostiintele necesare, dar dati pe afara de lene.

  Asta e tara de prosti si lenesi, n-ai ce sa astepti nici de la ei si nici de la alesii lor!
  • +1 (1 vot)    
   Curat clasa de mijloc, nene Iancule! (Joi, 8 ianuarie 2009, 23:03)

   msb [anonim] i-a raspuns lui un roman

   Te-am mai intrebat odata dar n-ai raspuns:
   dupa tine, patura de mijloc a societatii romanesti e alcatuita din pensionarii reangajati la stat?
   Iar aia destepti si muncitori de care vorbesti sint cumva generalii si coloneii securisti reangajati la stat dupa ce au primit pensii grase?
   Probabil ca esti unul dintre ei, astfel nu se explica vehementa cu care injuri pe forum si arunci cu praf in ochi cind tu de fapt ii aperi pe comunisti si securisti.
   • 0 (0 voturi)    
    lasa-l, ca nu e pensionar >: (Vineri, 9 ianuarie 2009, 12:03)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui msb

    E "piarist", nu vezi ca da copy/paste la postari?
    Are lista cu postari si raspunsuri acolo, in fatza, pe birou ;)

    Mai, "romane"! cine-i "mai destept si mai muncitor"? Ala care se pensioneaza "anticipat"?
 • 0 (0 voturi)    
  Mai e de lucru!!! (Joi, 8 ianuarie 2009, 23:04)

  Zsolt Bodola [utilizator]

  Hotararea de Guvern care plafoneaza indemnizatia de crestere a copilului incalca articolul 16 din Constitutie. De asta cand va ocupati?!
 • +2 (2 voturi)    
  Legea (Vineri, 9 ianuarie 2009, 0:03)

  bibi [anonim]

  Mi se pare clar ca buna ziua ca o data ce ai ajuns la varsta pensionarii sa alegi intre pensie si salariu in sistemul de stat. Pe langa faptul ca unul batran care alege sa continue sa lucreze, tine locul unuia tanar, acesta mai ia si pensie. Pai frate nu ti se pare ca esti cam nesatul?

  Iar astuia care i se spune avocatul poporului sa i se schimbe denumirea functiei. Popor ii prea mult pt el.
 • +2 (2 voturi)    
  Daca ati sti... (Vineri, 9 ianuarie 2009, 8:36)

  suki [anonim]

  .... citi dintre actualii pensionari primesc pe drept acea pensie, v-ati lua cu miinile de cap. Majoritatea s-au pensionat anticipat, sau pe caz de "boala". In traducere libera, nu mai aveau deloc chef de munca. Dupa care, dindu-si ei seama ca totusi, le-ar mai tb niste bani, si-au cautat niste posturi cit mai avantajoase, in care sa fie cit mai bine platiti pt o cit mai mica munca. Trebuie sa fii f naiv sa crezi ca un om de 65-70 de ani e numai bun de munca, eventual in administratia publica locala, unde e vb de evidenta computerizata si legi schimbate la fiecare 6 luni cel putin. Poate ar tb sa stiti ca oamenii atia nici nu stiu sa deschida un computer, iar legea pe care o aplica e una f "personalizata".... in favoarea buzunarului personal, evident.
 • 0 (0 voturi)    
  si totusi (Vineri, 9 ianuarie 2009, 12:41)

  hic sunt leones [utilizator]

  oricat de comunist ar fi Av. Pop. nu poate schimba faptul ca ord incalca drepturi constitutionale; chiar de ar fi legala ar trebui sa urlati ca ord va restrange din drepturi pe cand voi urlati ca raman in functii militarii; pff, asta se rezolva usor cu testari, nu e nevoie de acest tam-tam, poate cand n-o sa mai aveti dreptul sa va culcati cu sotiile decat 1 data/sapt sa va dati seama de nocivitatea unei astfel de (ordo...) idei imbecile.
 • 0 (0 voturi)    
  povesti (Vineri, 9 ianuarie 2009, 16:59)

  amu [anonim]

  Un pensionar fara relatii nu are nici o sansa sa se angajeze in sistemul bugetar cu un salar de lux este un privilegiu al celor care nu se mai satura
 • 0 (0 voturi)    
  PENSIA SI SALARIUL (Vineri, 16 ianuarie 2009, 21:30)

  TONI [anonim]

  dl.avocat al poporului ar trebui intradevar sa apere interesele poporului ,cei care au niste venituri de 2 lei nu a celor care de-a lungul anilor s-au capatuit si imbogatit pe seama bugetului de stat. sunt foarte multi muritori de foame . cati au murit de foame inainte de 1989. cati mor acum cu zile. in cei 18 ani toti cei aflati la putere au desconsiderat omul. grija fata de majoritate este zero in romania .l-au impuscat pe ceausescu pentru binele lor nu a poporului. curtea constitutionala apara interesele celor bogati, dar sa-i dai afara pe oameni din servici ,care au mai ramas este constitutional ?
 • 0 (0 voturi)    
  Daca e corect abrog.facilit. pers.cu handicap (Luni, 22 februarie 2010, 3:30)

  OANA CORNELIA [anonim]

  Domnule avocat , cu deosebit respect as dori sa va adesez urmatoarea nedumerire. S-a adoptat legea 360/2009 care compl.legea 448/2006 art.. 26 al.a care prevede .. scutirea de impozit pe veniturile din salarii, indemniz.de natura salariala si pensii. ale pers. cu handicap grav si accentuat. .Cu OUG. 109/2009 art. I,pct.153 se Abroga prev. art.26.al.a a legii 448/2006 cu modif. si compl. ulterioare. Deci am pierdut aceste facilitati . Este corect din punct vedere legal , si daca putem actiona in vreun fel pentru redobindirea acestor drepturi pierdute. Cu deosebita consideratie pentru institutia dv. VA MULTUMESC.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by