Premierul Emil Boc si guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu se intalnesc joi, la ora 12:00, pentru discutii pe marginea proiectului de buget pe anul 2009, anunta Realitatea Tv.

In asteptarea elaborarii proiectului de buget pe 2009, cabinetul Boc a luat deja mai multe masuri de austeritate cu impact social, precum plafonarea indemnizatiei pentru cresterea copilului, interzicerea cumularii pensiei si a salariului de la stat, precum si decizia potrivit careia angajatii institutiilor publice finantate integral sau partial de la stat nu vor mai primi bonuri de masa in 2009. Si valoarea punctului de pensie, care ar fi trebuit sa creasca de la 1 ianuarie, a fost mentinuta la nivelul din octombrie 2008.

O alta decizie asteptata cu sufeltul la gura este cea privind majorarea salariilor profesorilor. Ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat, acum 2 zile, in urma unei intalniri cu sindicatele din invatamant, ca majorarile salariale prevazute de asa-numita "lege 50%", adoptata toamna trecuta de Parlament, vor fi incluse in proiectul de buget.