Secretarii de stat si sefii agentiilor guvernamentale vor fi numiti dupa 1 ianuarie. Declaratia apartine premierului Emil Boc. Acesta a mai precizat ca ministerele nu vor fi monocolore, ci vor fi compuse din reprezentanti atat ai PSD, cat si ai PD-L, anunta Realitatea TV.

Presa centrala a vorbit despre presiunile facute mai ales de liderii locali ai celor doua partide, care doresc pentru ei sau pentru persoane apropiate functii in aparatul de stat.

Articolele aparute pe acest subiect precizeaza ca exista si un algoritm de impartire a agentiilor. Mai exact, partidul care detine ministerul va alege si prima agentie, urmand ca restul sa fie strigate la pachet doua cate doua, alternativ.

Astfel, PD-L spera sa obtina AVAS si ANAF, iar PSD ar urma sa aiba prima strigare pentru Loteria Nationala. Exista si variante de nume pentru diverse functii.

De exemplu, Razvan Murgeanu, ca secretar de stat pentru domeniul constructiilor de locuinte din Ministerul Dezvoltarii Regionale. Octavian Belu, posibil secretar de stat pentru sport, Gabriel Biris, in Ministerul Finantelor, iar deputatul PD-L, Daniel Buda, pentru sefia Secretariatului General al Guvernului.