Departamentul de relatii consulare din cadrul Ministerului de Externe bulgar a publicat o serie de "sfaturi de calatorie" pentru cetatenii care intentioneaza sa plece in vacanta in perioada sarbatorilor de iarna. Astfel, soferii bulgari care vor conduce prin Romania, o tara de tranzit spre Occident, sunt sfatuiti de MAE de la Sofia sa nu isi lase documentele sau obiectele de valoare in masini, intrucat numarul furturilor de autoturisme a crescut in Romania, si sa evite traficului intens prin rute alternative.

"Atunci cand calatoriti prin sau spre Romania, sa nu va lasati documentele de identificare, documentele masinii, telefoanele mobile sau alte "obiecte de valoare" in autoturisme, atunci cand acestea sunt stationate in parcari, intrucat, in ultimele luni, numarul cazurilor de furturi de autoturisme din Romania a crescut", avertizeaza Ministerul bulgar, potrivit cotidianului Sofia Echo.

Mai mult, in ceea ce priveste Romania, calatorii bulgari sunt avertizati ca este de asteptat ca traficul din tara noastra sa fie extrem de aglomerat si li se recomanda folosirea unor rute alternative si evitarea celei consacrate, Bucuresti-Brasov-Sibiu-Deva-Arad, mai ales in zilele dinaintea Craciunului si dupa Revelion, noteaza cotidianul bulgar, care semnaleaza faptul ca Ministerul nu mentioneaza nimic si despre cresterea traficului pe drumurile din Bulgaria.

Ministerul bulgar ii avertizeaza, de asemenea, si pe conducatorii auto care se deplaseaza dinspre si catre Grecia, in perioada sarbatorilor, si ii sfatuieste sa evite orele de varf in trafic si orele tarzii, mai ales in orasele mari si in zona campusurilor universitare, ca urmare a evenimentelor violente din aceasta tara. De asemenea, MAE bulgar atrage atentia ca la 22 decembrie sindicatele din Grecia ar putea intra in greva, ceea ce ar putea afecta trecerea prin anumite puncte vamale.