Guvernul urmeaza sa decida, marti, ce masura va adopta pentru a impiedica marirea cu 50 de procente a salariilor din invatamant, asa cum a votat in unanimitate Parlamentul, lege promulgata de presedintele Traian Basescu.

Ministrul muncii, Mariana Campeanu, declarase duminica, pentru NewsIn, ca pozitia dominanta in randul ministrilor, vizeaza emiterea unei ordonante de urgenta pentru inghetarea salariilor, majorarile pentru cadrele didactice nefiind cuprinse in proiectul de buget pe 2009.

Sambata, ministrul apararii, Teodor Melescanu, declarase ca la nivelul Guvernului nu s-a discutat despre o modificare juridica pentru blocarea majorarii salariilor profesorilor, dar ca pozitia dominanta in randul ministrilor este emiterea unei ordonante de urgenta pentru inghetarea salariilor.

Intrebat daca a fost luata in considerare emiterea unei ordonante pentru inghetarea salariilor, Melescanu a spus ca "pe fond, aceasta este pozitia dominanta, cel putin la nivelul Guvernului".

Guvernul se impotriveste vehement maririi cu 50 de procente a salariilor profesorilor. Premierul Calin Popescu-Tariceanu spune ca o astfel de marire nu poate fi sustinuta economic si ar aduce economia romaneasca intr-o situatie de criza, care ar afecta toate categoriile de salariati.

Legea de majorare a lefurilor profesorilor a fost promulgata de presedintele Traian Basescu. Administratia prezidentiala i-a cerut, luni, presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sa trimita urgent legea la Monitorul Oficial.

Presedintele Camerei Deputatilor a declarat, luni, pentru NewsIn, ca legea care prevede marirea salariilor cadrelor didactice este trimisa Monitorului Oficial si ar urma sa fie publicata in cursul zilei de luni sau, cel mai tarziu, marti.