Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat duminica, pentru NewsIn, ca pozitia dominanta in randul ministrilor, inaintea urmatoarei sedinte a Guvernului, vizeaza emiterea unei Ordonante de Urgenta pentru inghetarea salariilor, majorarile pentru cadrele didactice nefiind cuprinse in proiectul de buget pe 2009. "Bineinteles. Aceste majorari nu au fost trecute in bugetul pe anul 2009", a afirmat Mariana Campeanu.

Sambata, ministrul Apararii, Teodor Melescanu, declarase ca la nivelul Guvernului nu s-a discutat despre o modificare juridica pentru blocarea majorarii salariilor profesorilor, dar ca pozitia dominanta in randul ministrilor este emiterea unei Ordonante de Urgenta pentru inghetarea salariilor. "Nu am discutat nicio modificare juridica concreta", a spus Melescanu, la ceremonia organizata in Parcul Carol din Capitala, cu ocazia Zilei Armatei.

Intrebat daca a fost luata in considerare emiterea unei Ordonante pentru inghetarea salariilor, Melescanu a spus ca "pe fond, aceasta este pozitia dominanta, cel putin la nivelul Guvernului".

Potrivit ministrului Apararii, dupa publicarea in Monitorul Oficial a hotararii de promulgare de catre presedinte a Legii privind salariile profesorilor, membrii Guvernului urmeaza sa se intruneasca intr-o sedinta si sa ia o masura concreta in cadrul legal existent.