Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat, sambata, la Iasi, ca bugetul Romaniei va fi prezentat Parlamentului saptamana viitoare, dupa discutii pe marginea acestuia in sedinta de Guvern de miercuri, potrivit NewsIn.

"Bugetul e gata de saptamana trecuta. Evenimentele politice din ultima perioada au determinat consultari cu partidele politice. Miercuri, vom discuta in Guvern bugetul, iar apoi, tot saptamana viitoare, il vom prezenta Parlamentului. Vreau sa va spun ca cheltuielile de capital reprezinta 20% din cheltuielile bugetare. Niciodata nu a mai fost asa", a declarat ministrul la finalul unei manifestari desfasurate la Iasi, in cadrul careia au fost lansati candidatii PNL la alegerile parlamentare din opt judete ale tarii.

Potrivit lui Vosganian, solutia cea mai buna este adoptarea acestui buget pana la sfarsitul anului, in conditiile in care, afirma ministrul, el cuprinde alocari masive pentru investitii. Altfel, sustine Vosganian, daca se aproba in luna ianuarie 2009, unele investitii nu vor mai putea fi realizate. Ministrul s-a aratat optimist in ceea ce priveste adoptarea bugetului pana la sfarsitul anului 2008, considerand ca se va gasi o solutie politica pentru ca acest lucru sa se intample.