Doina Cornea a fost internata, in noaptea de miercuri spre joi, in stare grava in Spitalul Militar Cluj, dupa ce a suferit un accident vascular. Vineri, Doina Cornea a fost transferata intr-o rezerva de terapie intensiva, ea avind paralizie pe partea dreapta. Directorul medical al spitalului a declarat ca nu se impune deocamdata o interventie chirurgicala, dar ca primele 72 de ore sint esentiale pentru evolutia ulterioara.

Cunoscuta disidenta Doina Cornea, internata la Spitalul Militar Cluj-Napoca, dupa ce a suferit un accident vascular cerebral, a fost mutata, vineri, dintr-un salon al secţiei neurologie intr-o rezerva de la terapie intensiva. In momentul de fata, doinea Cornea nu-si poate misca mina si piciorul drept, dar pareza faciala i-a cedat.

Directorul medical al Spitalului Militar din Cluj-Napoca, Radu Stan, a declarat citat de Mediafax, ca in rezerva cu un pat de la sectia de terapie intensiva i se pot oferi cele mai bune condiţii de îngrijire.

"I s-a mai facut, vineri, un examen tomograf computerizat care a aratat ca nu sunt modificări in ceea ce priveste hematomul pe care il are. Deocamdata nu se impune interventia chirurgicala", a spus Radu Stan.

Doina Cornea are 79 de ani si este traducatoare, publicista si disidenta anticomunista. Intre anii 1982 si 1989, a difuzat 31 de proteste si scrisori prin intermediul postului de radio Europa Libera.

In 1987 a fost tinuta in arest timp de 5 saptamani, impreuna cu fiul ei, pentru ca au raspindit manifeste de sustinere a revoltei muncitorilor din Brasov. Pana in decembrie 1989 a avut domiciliu fortat, aflindu-se permanent sub supravegherea Securitatii.

Este membru PNTCD si membru fondator al Aliantei Civice si al Grupului pentru Dialog Social.