Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca l-a rugat pe Nicolae Vacaroiu "sa vegheze la functia prezidentiala cat timp este plecat in China". "Nu s-a facut transferul... Presedintia dispune de sisteme de comunicatii care ma pot gasi oriunde pe planeta, dar, in cazul in care s-ar intampla sa nu pot fi gasit, sa stie ca il autorizez sa ia decizii in numele meu. Dar este putin probabil sa nu pot fi gasit", a explicat seful statului Basescu.

"Am discutat cu presedintele Vacaroiu in perspectiva plecarii mele la Beijing de maine. Voi fi la Beijing si in avion joi si vineri si voi reveni sambata noaptea in tara", a spus presedintele intr-o conferinta de presa.

Presedintele Traian Basescu va participa, in perioada 7-9 august, la deschiderea oficiala a Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Seful statului va participa la ceremonia oficiala de deschidere a Jocurilor Olimpice de pe Stadionul National din Beijing si va asista, pe durata vizitei, si la cateva evenimente sportive la care participa echipe reprezentative ale tarii noastre sau membri ai lotului olimpic roman.

Constitutia Romaniei prevede atat in cazul demisiei cat si al suspendarii presedintelui, ca presedinte interimar al statului devine, presedintele Senatului: Nicolae Vacaroiu.

Anul trecut Nicolae Vacaroiu a fost timp de o luna- in perioada suspendarii presedintelui Basescu- sef interimar al statului.