Comisia de expertiza desemnata de Ministerul Transporturilor pentru a stabili cauzele accidentului produs in urma cu 9 zile pe DN1, in zona Tancabesti, cand prabusirea unei pasarele peste un autoturism s-a soldat cu moartea a doua persoane, a prezentat astazi raportul premininar in acest caz. Comisia a stabilit ca autocamionul care a lovit pasarela, din cauza ca circula cu bena ridicata, circula pe DN 1 fara autorizatie.

Presedintele Comisiei de Expertiza, Eugen Ispas, a afirmat, insa, ca "nu suntem noi cei in masura sa stabilim vinovatii si responsabilitati".

El a explicat, in plus, ca pasarela de pe DN 1 a fost corecu construita: "Structura pasarelei a fost proiectata sa reziste sarcinilor normale. Pasarela a cazut din cauza impactului intre bena si structura pasarelei. Structura a fost dislocata si aruncata pe carosabil", a afirmat Eugen Ispas.

Accidentul de pe DN 1 s-a produs miercurea trecuta, in jurul orei 20,00. Accidentl s-a produs dupa ce camionul care circula cu bena ridicata a lovit pasarela, iar aceasta s-a prabusit peste un autoturism aflat in mers.

Tanara aflata la volanul autoturismului peste care s-a prabusit pasarela a murit pe loc, iar sora ei, aflata in aceeasi masina, a fost grav ranita si este si acum internata in spital. Un al treilea tanar aflat in masina, de asemenea grav ranit, a murit la spital, la cateva zile dupa accident.