Ambasadorul britanic, in dialog cu cititorii HotNews.ro - marti, 24 iunie, ora 12.00

de HN     HotNews.ro
Luni, 23 iunie 2008, 10:57 Actualitate | Esenţial


 documente
(23 Iun 2008) RTF, 1KB
Ambasadorul Marii Britanii, Robin Barnett, participa marti, 24 iunie, incepind cu ora 12.00, la o discutie on-line cu cititorii HotNews.ro. Excelenta Sa va raspunde atit la intrebarile postate de cititori pe durata intilnirii, cit si la cele adresate de dumneavoastra incepind din acest moment.

Va invitam sa-i adresati ambasadorului intrebari folosind formularul de comentarii de la acest articol.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

987 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Acces liber pe piata muncii (Luni, 23 iunie 2008, 11:24)

  Daniel [anonim]

  Buna ziua!

  Am dori sa stim cit de mari sint sansele ca romanii sa aiba acces liber pe piata muncii din Marea Britanie, incepind de la 1 ianuarie 2009, asa cum se aude, din cauza intoarcerii masive a polonezilor in tara lor?
 • 0 (0 voturi)    
  Intrebare (Luni, 23 iunie 2008, 11:26)

  Alex [anonim]

  Domnule Ambasador,

  Cum comentatia decizia luata de o parte din parlamentarii romani de a impiedica trimiterea in justitie a fostului prim ministru Adrian Nastase? In contextul in care mare coruptie continua sa sufoce Romania considerati necesara aplicarea clauzei pe justitie pt Romania?
 • 0 (0 voturi)    
  Basarabia (Luni, 23 iunie 2008, 11:42)

  IR [anonim]

  Care e pozitia Marii Britanii fata de situatia Basarabiei? exista vreo sansa sa scape de tutela Moscovei?
 • 0 (0 voturi)    
  O zi deosebita pentru dumneavoastra, domnule ambas (Luni, 23 iunie 2008, 11:53)

  MAGDALENA DANIELA POLLI [anonim]

  1. Ce sanse are Romania (care aspira la o accelerata dezvoltare economica si are inca locuri cu o minunata si salbatica natura) , in contextul unei societati crude si avide de profit, sa isi stopeze taierile necontrolate de paduri si poluarile industriale nesanctionate ?

  2. Cum ati recomanda sa actioneze societatea civila (cam fara reactie prin compromisurile ei), pentru a taia din ramurile coruptiei si a obtine rezultate sanatoase in lupta anticoruptie, intr-o societate romaneasca bolnava?

  3. Invatamantul romanesc este plin de compromisuri pentru promovarea nestiintei (de la Minister si pana la relatiile profesor-elevi-parinti). Cum se pot limpezi aceste ape murdare pentru a avea noi generatii mai responsabile?

  Va multumim pentru implicare si sprijin.
 • 0 (0 voturi)    
  Comisiunea Europeana a Dunarii (Luni, 23 iunie 2008, 11:53)

  Raducu [anonim]

  Sir Charles Augustus Hartley , inginer sef al acestei Comisiuni (CED 1856-1939)) este supranumit "Parintele Dunarii' pentru studiile hidrologice si hidrotehnice desfasurate la Sulina la varsarea Dunarii in marea Neagra si pe fluviul Dunararea.
  O personalitate de rang mondial la timpul sau.
  Regularizeza fluviul Mississipi (1875) , executa planurile de modernizare a portului Odesa si cistiga marele premiu al Imparatului Rusiei, regularizeza Donul, Gangele.
  Consultant Membru al Comisiei tehnice internationale pentru Suez , Panama ...
  Consultant al Guvernelor: Romaniei, Indiei, Egiptului, Austriei, Rusiei, Bulgariei.
  Sulina a fost a doua Patrie pentru Hartley.
  Anglia se poate mindrii ca afost prezenta la Sulina inca din 1856, se poate mindrii si mai mult , acum, cind Sulina devine terminal pentru navele de croaziera fluviala din bazinul Dunarii ca tara membra a UE.
  Intrebare :
  Daca Domnia Sa considera ca necesar ca ambasada Marii Britanii sa se implice in ridicarea unui monument sau macar al unui bust , in Sulina, al acestei personalitati atit de reprezentative pentru patria sa .
 • -2 (2 voturi)    
  Domnule Ambasador, (Luni, 23 iunie 2008, 11:56)

  ADRIAN [anonim]

  Cat credeti ca va mai rezista NATO? Influenta economica a UE ,va duce la destramarea acestei aliante ,pentru a reduce implicarea SUA in Europa ?
 • 0 (0 voturi)    
  Munca in UK (Luni, 23 iunie 2008, 12:18)

  Alex [anonim]

  Domnule Ambasador,

  Care este pozitia UK fata de dreptul romanilor de a munci liber in Marea Britanie? Credeti ca motivele politicianiste si tabloidizarea negativa a romanilor in UK constituie o cauza a non acordarii dreptului de munca pt romani? Care este explicatia faptului ca Romania este discriminata in raport cu celelalte tari din Estul Europei? Soldatii romani isi dau viata alaturi de aliatii britanici si americani contra terorismului . Cum justificati faptul ca Romania este tratata in mod discriminatoriu fata de celelalte tari?
 • 0 (0 voturi)    
  Transnistria (Luni, 23 iunie 2008, 12:29)

  Alex [anonim]

  Domnule Ambasador,

  La ora actuala Transnistria este o zona de non drept , de insecuritatea la marginea Europei. Este o zona artificial creata de Moscova pt a isi asigura o prezenta l aportile Europei. Este o zona care se caracterizeaza prin trafic de arme, terorism, trafic de fiinte umane, coruptie generalizata. Unul dintre ultimele bastioane ale comunismului. Presedintele Traian Basescu a evocat recent posibilitatea ca Transnistria sa constituie o moneda de schimb cu Ucraina in schimbul fostelor teritoriilor romanesti din Ucraina. Acest lucru ar permite Transnistriei sa fie inglobata intr-o structura statala solida si interesele NATO ar fi satisfacute. Ucraina ar putea impiedica astfel veto ul Romaniei in cazul unei aderari la NATO Aceasta constitui un castig si pt Romania in perspectiva unei integrari viitoare a Moldovei si pt NATO deoarece si-ar impune automat prezenta in Moldova si ar elimina o zona de insecuritate de la portile Europei. Care este pozitia dvs. fata de situatia prezentata?
 • 0 (0 voturi)    
  Vize (Luni, 23 iunie 2008, 13:26)

  Mihai [anonim]

  Puteti sa ne spuneti daca Home Office UK intentioneaza sa creeze un sistem prin care aplicantii pentru o viza sa fie serviti in termen legal si intr-un mod civilizat?
 • 0 (0 voturi)    
  Piata Muncii (Luni, 23 iunie 2008, 13:42)

  Adrian [anonim]

  Buna ziua

  Puteti sa imi spuneti la ce data se va discuta subiectul deschiderii pietei muncii pentru periada incepand cu 1 ianuarie 2009?
 • 0 (0 voturi)    
  .. (Luni, 23 iunie 2008, 13:52)

  adela. uk [anonim]

  1. Politia britanica se confrunta zilnic cu probleme generate de cetateni est europeni (inclusiv romani) si cheltuie sume enorme pe traducatori. Ce masuri s-au luat pentru acceptarea aplicantilor est europeni pentru a intra in politie ca orice cetatean UE? Momentan romanilor li se refuza acest lucru din lipsa unei stampile ILR in pasaport, in ciuda faptului ca aplicantul 1, a obtinut blue card si 2. a locuit in marea britanie in ultimii 5 ani dar nu se califica pentru ILR.

  2. Majoritatea liberilor profesionisti care au venit in Marea Britanie inainte de 2007 cu ajutorul unor avocati, comit acte de frauda si trimit sume imense de bani nedeclarati si netaxati. As dori sa stiu daca Home Office-ul este informat de acest lucru si daca se fac unele verificari asupra acestor indivizi atunci cand aplica pentru British Citizenship.
 • 0 (0 voturi)    
  Discriminare (Luni, 23 iunie 2008, 15:40)

  andrei george [anonim]

  Intrebare: Cand v-om avea si noi dreptul sa muncim fara restrictii in UK? Vi se pare normal ca polonezii sa aibe dreptul sa lucreze in orice domeniu fara restrictii iar romanii nu? Puteti sa ne confirmati daca aceasta poate fi considerata o discriminare la adresa romanilor? Multumesc si astept raspunsurile dvs.
 • 0 (0 voturi)    
  permise de munca pt absolventi studii superioare (Luni, 23 iunie 2008, 16:02)

  Anca [anonim]

  Domnule Ambasador,

  Intrebarea mea este in legatura cu accesul liber al cetatenilor pe piata fortei de munca, intrebare care vine de la o absolventa de studii superioare a 2 facultati si cu experienta de munca in domeniul business atat in corporatii si multinationale din tara, cat si din alte tari, orin internship-uri.
  Cum comentati faptul ca cetatenii romani si bulgari, cu studii superioare si calificari comparabile cu toti ceilalti din comunitate, sunt singurii din UE care nu acces la piata muncii in UK.
  Printre altele, optiunile chiar daca limitate, exista programe de obtinere a unui permis de munca: de ex. Highly Skilled Migrant Programme, schema care insa printre altele, are ca si criteriu 'venitul obtinut in ultimul an', ceea ce nu intra in discutie, din pacate, la standarde romanesti, si nici nu e comparabil cu alte standarde.
 • 0 (0 voturi)    
  imagine (Luni, 23 iunie 2008, 17:23)

  sofronie mircea [anonim]

  Domnule ambasador,
  V-am vazut intr-o emisiune TV si am fost placut impresionat ca ati inceput sa ne cunoasteti destul de bine ca popor. Convins fiind de faptul ca Romania nu inseamna numai tigani, cersetori si hoti , respectuos va rog sa-mi spuneti , cum cretdeti ca veti putea schimba perceptia negativa despre romani a englezilor in Marea Britanie ?
  Va multumesc si va doresc succes in indeplinirea misiunii excelentei voastre.
 • 0 (0 voturi)    
  Axa Washington-Londra-Bucuresti (Luni, 23 iunie 2008, 21:21)

  NICOLAE TOBOSARU [anonim]

  Stimate domnule ambasador,
  va rog sa ne spuneti : Care este parerea Guvernului Marii Britanii fata de strategia de politica externa a presedintelui T.Basescu, numita de acesta ,,Axa Washington-Londra-Bucuresti,,?
  • 0 (0 voturi)    
   ue si razboaiele din irak si afganistan (Marţi, 24 iunie 2008, 12:38)

   popescu [anonim] i-a raspuns lui NICOLAE TOBOSARU

   razboaiele purtate in numele democratiei nu se justifica,decat din motive de exploatare ilegala a resurselor .Cum ramane cu respectarea celor 10 porunci?!...
 • 0 (0 voturi)    
  Coruptia (Luni, 23 iunie 2008, 22:56)

  Mihoc Liviu [anonim]

  Domnule Ambasador:
  1. cum apreciati nivelul coruptiei din tara noastra comparativ cu fenomene similare din celelalte state UE?
  2. care considerati ca sunt motivele principale pentru care lupta anticoruptie intarzie sa aduca condamnari in justitie? cadrul legal? slabiciunea institutiilor? opozitia parlamentarilor?
  3. ce instrumente au la indemana celelalte state comunitare sa forteze Romania sa isi eficientizeze legislatia si institutiile implicate in combaterea coruptiei?
  4. ce interes are Marea Britanie in a se asigura ca Romania isi reformeaza si eificientizeaza sistemul judiciar?
  5. credeti ca in acest moment Parlamentul Romaniei se constituie intr-o frana in lupta anticoruptie?
  Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
 • 0 (0 voturi)    
  drepturile omului (Luni, 23 iunie 2008, 23:09)

  Cecile [anonim]

  Am vazut parca tot pe Hotnews ca Reporterii fara Frontiere ii cereau presedintelui Basescu sa nu se duca la Olimpiada de la Beijing din cauza (lipsei) drepturilor omului din China. Scrisoarea catre presedinte facea referire la trecutul comunist al Romaniei. Din povestea cu apelul RfF, mi-a atras atentia referirea la trecutul comunist al Romaniei. Pentru britanici, are Romania, la ora asta, ceva de zis in chestiuni ce tin de drepturile omului? In China? Sau cel putin pe unde-i doare pe englezi - Irak? Rusi? Daca Romania are de zis ceva, ce are si de ce ar baga-o cineva in seama?
 • 0 (0 voturi)    
  Manelisti, si la BBC? (Marţi, 24 iunie 2008, 0:10)

  Mihai Popa [anonim]

  Iata juriul care a acordat manelei "Alili" a Fanfarei Ciocirlia premiul pentru Europa, 'BBC Radio 3 Awards for World Music', editia 2006.

  http://www.bbc.co.uk/radio3/worldmusic/a4wm2006/nominees.shtml

  Deh, nu oricine cinta tema din James Bond precum trombonistii sus-pomeniti.

  La fel se intimpla si pe scenele din Canada si Statele Unite. Diverse trupe "românesti" aduna aplaudaci, apoi se pling in presa scrisa si vorbita de persecutia din România si nerecunoasterea talentului lor artistic.

  Manele sint o rusine pentru muzica tiganeasca veritabila, pentru cultura româneasca, in general.

  Mai jos, versurile sus-numitei "capodopere".

  Si ne mai miram de ce sintem priviti si tratati ca niste degenerati.

  Alili, Alili, Alili…

  Cea mai frumoasa fata, Moni

  Ea e fata care-mi place

  E Monica lu’ Versace  Esti femeie, senzuala

  Tu esti fata infumurata

  Joaca fata, hai arata

  Ce poti tu, la lumea toata  Alili, Alili, Alili…

  Te-am adus sa fii a mea, Moni

  Esti bruneta cea mai reusita

  Ai talente de vedeta  Tu esti fata senzuala, tu esti fata ideala,

  Moare lumea, moare, moare

  Am nevasta de valoare

  ...  Intrebarea mea catre Excelenta Sa, Ambasadorul Marii Britanii, Robin Barnett.

  Pentru ce maninca o piine atit de alba mai toti ambasadorii nostri si asa-zisii "atasati culturali" de prin ambasadele României, cind imaginea noastra in lume este asa cum este?
 • 0 (0 voturi)    
  Excelenta (Marţi, 24 iunie 2008, 8:11)

  Traian MESESAN [anonim]

  Daca prin absurd ati fi pus in fata alegerii locului unde sa va petreceti tot restul vietii ,ati alege Romania?
 • 0 (0 voturi)    
  londra - ghid de utilizare (Marţi, 24 iunie 2008, 8:31)

  Diana [anonim]

  Buna ziua!
  Doresc sa realizez un ghid online de orientare sociala, umana, turistica, urbana, culturala pentru romanii care ajung la Londra, si, de-asemenea, un altul similar, Bucharest - come-online guide.
  Pot ambasada si British Council sa sprijine acest proiect?

  Va multumim!
 • 0 (0 voturi)    
  Bulgarian and Romanian Nationals Discrimination (Marţi, 24 iunie 2008, 10:01)

  Marius [anonim]

  Elements of the Accession Worker Card regime are more onerous than the work permit regime for third-country nationals or than the regime that applied to A2 (Romanian & Bulgarian) nationals prior to accession. There is a same-day service for visa applications in Romania and Bulgaria, just as there is a same-day service for applications for leave to remain submitted by third-country nationals at the Public Enquiry Office in Croydon. There is no same-day service for an Accession Worker Card.

  If an A2 national is currently in the UK wishes to change employer, the new employer will apply for permission to them to work. If that is approved, the worker must apply for an Accession Worker Card. ILPA members report that Accession Worker cards issued in the UK are taking between 20 days and 8 weeks to be produced. Only once the A2 national has received the card can they take up employment for the new employer. By contrast, if a new employer applies for a work permit for a third-country national currently in the UK with leave to enter or remain as a work permit holder then once the work permit application is approved the third country national may immediately commence work for the new employer pending the outcome of the leave to remain application. The work permit approval letter issued by the Border and Immigration Agency specifically states that this is the case.

  A2 nationals not yet working in the UK cannot work while they wait for their Accession Worker Card to be processed. (after a Work-Permit has been issued)

  Thus, the A2 national is in a less favourable position than they would have been prior to Accession in the EU.

  What is your position regarding this issue. Is there anything you could do about it?
 • 0 (0 voturi)    
  Vize SUA/Canada/Australia (Marţi, 24 iunie 2008, 10:37)

  Vlad [anonim]

  Credeti ca Statele Unite ale Americii, Canada si Australia vor trata in curand cetatenii Romaniei si Bulgariei in acelasi mod cu cetatenii celorlalte state ale Uniunii? Cu alte cuvinte, care este pozitia statelor UE vis-a-vis de acest tratament discriminatoriu?
 • 0 (0 voturi)    
  Londra (Marţi, 24 iunie 2008, 11:45)

  lene t [anonim]

  As avea o intrebare foarte importanta, de 5ani sunt in Berlin si acum fac o calificare ca grafician, as dori sa stiu daca acest studiu este recunoscut in UK si daca scoala facuta aici ma va ajuta in Londra pentru gasirea unui job sau daca nu vor lua in calcul aceste studii din Berlin?!
  Ce statut am eu daca dupa 5ani de sedere legala in Germana cu scoala,contract de munca as dori sa ma mut la Londra?As putea obtine un job legal?
 • 0 (0 voturi)    
  sprijin pe termen lung? (Marţi, 24 iunie 2008, 11:46)

  ioanitescu [anonim]

  Buna ziua domnule ambasador,
  Este pentru prima data in istorie cand Romania nu se mai afla in clestele influentei Germania-Rusia. Aceasta si datorita Marii Britanii! Ar fi bine sa fie asa pt. mult timp!
  Conditioneaza Marea Britanie si SUA sprijinul lor de mentinerea la Cotroceni a domnului Basescu si dupa 2009, adica este o politica de conjunctura sau o atitudine pe termen lung fata de Romania?
 • 0 (0 voturi)    
  Mr.Ambasador (Marţi, 24 iunie 2008, 16:25)

  Bero [utilizator]

  Romanii sant discriminati , nu au sanse egale chiar daca sant buni profesional , ...chiar mai buni dect un britanic , ... tot sant lasati la urma.
  De ce ? . Simplu , pentru ca nu sant britanici !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by