Senatorii au adoptat astzi un proiect de lege care elimina finantarea de la bugetul de stat a postului de "reprezentant special al Guvernului" detinut de principele Radu Duda. Initiativa legislativa apartine senatorului PRM Gheorghe Funar si a fost adoptata cu 37 de voturi pentru, 13 impotriva si 5 abtineri. In expunerea de motive a proiectului de lege, principele Radu Duda este numit "supraprivilegiatul” care a “primit subventii de circa 30 de miliarde lei vechi”.

“Avand unele dificultati si mai putina inspiratie in cheltuirea si risipirea banilor publici, in luna septembrie 2007, cetateanul Radu Duda a facut o excursie la Polul Nord, de unde s-a intors cu impresia falsa ca a scazut numarul ursilor polari”, se arata in expunerea de motive.

Guvernul nu este de acord cu propunerea lui Gheorghe Funar, explicand ca “integrarea Romaniei in NATO si UE este un proces complex si de durata, care nu se incheie o data cu dobandirea statului de membru al celor doua organizatii, activitatea principelui fiind pe deplin justificata”.

Decizia finala in acest proiect de lege va fi luata de Camera Deputatilor.

In luna februarie, Principele Radu a declarat ca 2008 este ultimul an cand va mai fi reprezentant al Guvernului Romaniei, deoarece si-a indeplinit dezideratul aderarii la NATO si UE.