În memoria decrețeilor din Titan, dar și a celor mai batrâni, cartierul păstrează o aură paradisiacă, ademenitoare, cu blocuri modernist socialiste cu vedere la lac, un "orășel titanic" dintr-un mare oraș, cu "grota" (domeniul "zeuților"), ba chiar și cu un avion adus de Tarom, în care se afla o cofetărie doldora de amandine, desigur. Mega-cartierul Titan era paradisul "zeuților", feriți de părinți, de realitățile "societății multilateral dezvoltate și înaintarea României spre comunism".

Cartierul Titan din Bucuresti 1977Foto: Agerpres

În mitologia greacă, titani au fost numiți feciorii lui Uranus și ai Gaiei, prima generația divină de semizei. În mentalul vremurilor comuniste, Titanul era spațiul utopic cu arhitectură modernist socialistă pentru mase, cel mai mare cartier bucureștean, statement pentru orânduirea comunistă.

Descoperă, pe B365.ro, o scurtă istorie a cartierului Titan, cartierul comunist de care Ceaușescu era atât de mulțumit încât, în vara anului 1969, l-a dus pe președintele SUA, Richard Nixon, în inima locului, să se mândrească cu mărețele realizări.