Noul managing director al Ringier România Media este Andrei Bereandă, conform informațiilor Pagina de Media. Decizia vine după ce în iulie 2023 Mihnea Vasiliu a fost concediat din această funcție, pe fondul tensiunilor din interiorul Ringier privind imixtitudinea în politica editorială a patronatului în cazul publicațiilor Libertatea și GSP.

Ringier Foto: Volfík René / ČTK / Profimedia

Până la numirea în funcție a lui Bereandă, interimatul funcției a fost asigurat de Dan Puica.

„În iulie 2023, Dan Puica a preluat rolul de Managing Director interimar al Ringier România Media, avand ca obiective asigurarea unei tranziţii fără probleme şi continuitatea operaţiunilor, după plecarea lui Mihnea Vasiliu. Leadership-ul şi implicarea lui Dan au fost de nepreţuit în această perioadă critică, de tranziţie. Îţi mulţumim, Dan”, se arată într-un mesaj intern transmis angajaților Ringier, obținut de Pagina de Media.

Andrei Bereandă a fost în trecut, printre altele, Head of Advertising Sales la OLX, Senior Sales Manager la Mediafax și Senior Sales Manager la Adevărul.

Scandalul Libertatea și GSP vs managementul Ringier

Reamintim că redactorul șef al GSP, Cătălin Țepelin, a fost îndepărtat de patronatul elvețian, în 3 octombrie 2023, iar redacțiile GSP și Libertatea au acuzat presiuni făcute în legătură cu clienți de publicitate, în acest caz firme de jocuri de noroc.

95 de jurnaliști de la GSP și Libertatea au publicat atunci un document-protest în care au acuzat ingerințe editoriale repetate ale unora dintre managerii de top ai Ringier Sports Media Group și dorința acestora de a schimba procedurile de lucru în favoarea firmelor de pariuri care sunt clienți de publicitate, ingerințe refuzate de redacția Gazetei Sporturilor.

Ringier Sport Media Group a respins acuzațiile.

„Respingem categoric dezinformarea majoră legată de presupuse ingerințe în activitatea jurnaliștilor noștri de la GSP. Lăsând la o parte falsele acuzații, care ne lezează reputația, nu a fost prezentată nicio dovadă care să le susțină”, a transmis divizia sport Ringier.

Ulterior, pe măsură ce scandalul a escaladat, mai mulți jurnaliști, printre care și Cătălin Tolontan, au fost dați afară de conducerea Ringier, în vreme ce alți angajați au decis să demisioneze, pe fondul schimbărilor din redacție.