Românii încep să fie tot mai interesați de asigurările private de sănătate, printre motive numărându-se și scăderea vârstei la care apar anumite boli grave, precum cancerul.

Pacienți în sala de așteptare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Pius Brinzeu din TimișoaraFoto: Inquam Photos / Cornel Putan

Un Barometru făcut de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) în toamna anului 2023 arată că românii care încheie astfel de polițe sunt atrași de ideea că pot obține cu ușurință o a doua opinie medicală, că pot alege personalul medical care să îi îngrijească dar și că, datorită asigurării, pot beneficia de condiții superioare de spitalizare.

„O asigurare medicală privată le oferă beneficiarilor mai multă liniște”, explică într-un interviu acordat rubricii Open Minds Nicolae Done, expert în economia sănătății și asistent universitar la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, din Statele Unite ale Americii.

În ciuda beneficiilor evidente aduse de aceste asigurări, doar „10% din români au încheiat asemenea polițe”, comentează specialistul.

Citește continuarea pe Panorama.