Primăria Constanța este obligată printr-o hotărâre judecătorească să plătească despăgubiri de 20.000 de lei familiei unui copil care a fost mușcat de 14 ori de un câine maidanez, în timp ce se afla pe o alee în apropiere de casă, relatează Ziua de Constanța. Decizia este definitivă.

Câini maidanezi agresiviFoto: Gicamatescu | Dreamstime.com

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au respins recursul făcut de municipalitate împotriva hotărârilor nefavorabile de la Judecătorie și Tribunal.

Instanța a decis că „Municipiul Constanţa prin Primar poartă răspunderea pentru neluarea măsurilor corespunzătoare în vederea capturării câinilor fără stăpân“.

Acum, primăria Constanța trebuie să plătească 20.000 de lei cu titlul de daune morale familiei copilului atacat de câine.

Copilul a suferit 14 plăgi mușcate, după ce a fost atacat pe o alee din apropierea blocului în care micuțul locuiește.

În primă instanță, magistrații Judecătoriei Constanța au stabilit daune morale de 7.000 de lei pentru copilul mușcat, sumă pe care urma să o achite firma de ecarisaj, respectiv SC Green Life Recycling SRL.

Însă în apel, Tribunalul a decis că răspunderea aparține primăriei Constanța, pentru că „fapta ilicită a constat în neluarea tuturor măsurilor necesare în vederea capturării câinilor fără stăpân“.

Legat de cuantumul daunelor morale, judecătorii au spus că „raportat la intensitatea suferinţelor fizice şi a prejudiciului de natură morală încercate de către apelantul reclamant, Tribunalul apreciază că se impune majorarea cuantumului daunelor morale la valoarea de 20.000 lei“.

Decizia este definitivă, prin hotărârea Curții de Apel Constanța. (Sursa foto: Dreamstime.com)