​Guvernul a aprobat joi un Memorandum care prevede alocarea a 6,7 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară către Administrația Prezidențială. Surse guvernamentale au declarat pentru HotNews.ro că banii ceruți sunt pentru realizarea unor obiective de investiții prioritare pentru buna funcționare a Complexului „Palat Cotroceni", unde au fost angajate sume care trebuie plătite până la 31 decembrie 2023.

Klaus Iohannis si Marcel CiolacuFoto: Administratia Prezidentiala
  • „Banii sunt pentru realizarea unor obiective de investitii prioritare pentru buna functionare a Complexului „Palat Cotroceni", conform Listei obiectivelor de investitii aprobate pentru anul 2023, cu termen de finalizare integral sau partial (in cazul obiectivelor de investitii multianuale) in lunile noiembrie si decembrie ale anului curent, pentru care sumele au fost angajate si trebuie plătite pâna la 31 decembrie 2023, valoarea totala a acestora fiind de 6.730.000 lei.”, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale.

Guvernul a anunțat joi că a adoptat un memorandum cu tema: „aprobarea încheierii de angajamente legale și efectuarea de plăți la Titlul 20 „Bunuri şi servicii“, precum și pentru categoriile de cheltuieli de investiții prevăzute la art. 38^1 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare, de către Administrația Prezidențială, în conformitate cu prevederile art. I alin. (7) și ale art. II alin. (4) din OUG nr. 90/2023.