Poliția de Frontieră a descoperit aproximativ 4 kilograme bijuterii din aur și argint, ascunse în mai multe pungi cu cereale, pe care două femei au încercat să le introducă ilegal în țară.

Bijuterii confiscate pe aeroportul OtopeniFoto: Politia de Frontiera

Luni, în jurul orei 00.30, pe Aeroportul Henri Coandă, s-au prezentat pentru a intra în ţară, din direcţia Istanbul, două femei cu cetăţenie română. După ce au intrat în posesia bagajelor, acestea au rupt etichetele aplicate pe mânerul bagajelor și au încercat să iasă din aeroport prin zona alocată culoarului verde - „nimic de declarat”, transmite Poliția de Frontieră,

„Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunțit asupra bagajelor de cală ale celor două persoane.

Astfel, au descoperit disimulate în pungi cu cereale, o cantitate mare de bijuterii din metal alb şi galben (brățări, inele, medalioane etc.), presupus a fi aur şi argint”, adaugă sursa citată.

Bunurile, în greutate totală de 3.783 grame, au fost preluate de către autorităţile vamale pentru a fi trimise spre expertizare, iar în funcție de rezultatul expertizei vor fi luate măsurile legale ce se impun.