Poliţiştii din Ialomiţa au deschis luni o anchetă, după ce un bărbat de 32 de ani a murit acasă. Tânărul fusese recent consultat şi tratat la Spitalul Municipal din Urziceni. Tot luni, o femeie a născut pe trotuarul din fața aceleași unități medicale.

Polițist de la investigații criminaleFoto: Shutterstock

„La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 05.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fierbinţi Târg au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat, de 32 de ani, din localitatea Fierbinţii de Jos, ar fi decedat în locuinţa sa”, a transmis, luni, Poliţia Judeţeană Ialomiţa, citată de news.ro.

Sursa citată a precizat că la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă de poliţisti, precum şi un echipaj al ambulanţei care a constatat decesul bărbatului, ce a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ialomiţa, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

„Din verificările efectuate a reieşit că pacientul s-ar fi prezentat în cursul nopţii trecute, la o unitate medicală, din municipiul Urziceni, unde a primit îngrijri medicale, ulterior, revenind la domiciliu, unde a decedat”, a mai transmis Poliţia.

Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Mai multe anchete, inclusiv una a poliției, sunt în desfășurare la Spitalulul din Urziceni după ce un bebeluș s-a născut în curtea spitalului.

Ministerul Sănătăţii a precizat luni că femeia de 24 de ani, mamă a altor doi copii, s-a prezentat la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat în subordinea autorităților locale, la ora 5 dimineața, unde personalul de la Camera de Gardă a chemat o ambulanță pentru a transporta tânăra la alt spital, motivând că nu există medic ginecolog de gardă.

Cu toate acestea, ministerul spune că un chirurg trebuia să supravegheze acordarea îngrijirii medicale, iar din verificări, reiese că nici măcar nu a fost însoţită până la ambulanţă.

Tânăra a născut până să ajungă ambulanța și a fost asistată apoi de echipajul chemat să o transporte la Spitalul din Slobozia.

Atât mama, cât și bebelușul se află în stare bună, potrivit Ministerului Sănătății.