Trupul neinsufletit al fruntasului Ionut Cosmin Sandu, romanul ucis joi in Afganistan, a fost repatriat astazi. El a fost adus in tara cu o aeronava militara apartinand Fortelor Aeriene Romane, care a aterizat la baza aeriana de la Bobocu, anunta televiziunile de stiri. Aterizarea avionului a fost urmata de un ceremonial militar-religios, in cadrul caruia Ionut Cosmin Sandu a fost inaintat, post-mortem, in gradul de sublocotenent. Tot astazi, Ionut Cosmin Sandu a fost decorat de presedintele Traian Basescu cu ordinul Steaua Romaniei in grad de cavaler.

Soldatul ucis in Afganistan va fi inmormantat joi, la Galati.

Fruntasul Ionut Cosmin Sandu a decedat, iar caporalul Silviu Atanasiu a fost ranit la piciorul stang, joi dupa-amiaza, cand autovehicul Humvee in care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. In momentul producerii exploziei, militarii indeplineau o misiune de patrulare in provincia Zabul, la nord de Qalat.

Fruntasul Sandu, in varsta de 29 de ani, era casatorit si avea doi copii. Caporalul Atanasiu, ranit in accident, are 26 de ani si este necasatorit. Ambii, incadrati in Batalionul 300 Infanterie “Sfantul Andrei” din Galati, se aflau la a doua misiune in Afganistan.