Profesorii de matematica atrag atentia ca subiectele pentru bacalaureat sesiunea 2008 care au aparut pe site-ul ministerului sunt mult prea dificile si depasesc cu mult gradul de accesibilitate al elevilor de clasa a XII-a, transmite Rador, citand Radio Romania Actualitati.

Acest lucru va incuraja, in opinia profesorilor de matematica, frauda la examen, explozia meditatiilor, precum si numarul mare de culegeri cu subiecte rezolvate.

"Este binevenita lista maximala si minimala de itemi, elevii sa stie ce ii asteapta, dar nu cu doua luni inainte; sunt 1800 de itemi la matematica, adica 1800 de exercitii care ar trebui parcurse, dintre care unele depasesc si cunostintele profesorilor. Punctajele au fost schimbate in mod nejustificat. Prima si cea mai buna solutie ar fi sa se revina la structura subiectelor de anul trecut", a declarat presedintele Organizatiei EDUCER, Stefan Vlaston.

De asemenea, profesorii de matematica sustin ca subiectele de examen nu corespund in totalitate programei scolare, in principal pentru elevii claselor a XII-a din ruta progresiva.