Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, afirmă, referindu-se la solicitarea mai multor personalităţi ca Paştele să fie sărbătorit la aceeaşi dată de către credincioşi de toate confesiunile, că „oamenii au libertate de exprimare”. El susţine, însă, că celelalte confesiuni trebuie să accepte poziţia credincioşilor ortodocşi.

IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și RădăuțilorFoto: Captura YouTube

IPS Calinic a fost întrebat de un enoriaş ce părere are despre solicitarea mai multor personalităţi referitoare la sărbătorirea Paştelui la aceeaşi dată de către toţi credincioşii.

„Oamenii au libertate de exprimare, însă aceasta nu înseamnă că Sfântul Sinod certifică toate cererile lor”, a răspuns ÎPS Calinic.

Înaltul prelat a adăugat că sărbătorirea Paştelui la aceeaşi dată se poate realiza, dar nu ortodocşii ar trebui să accepte poziţia altor confesiuni.

„Dacă în viitor sunt dintre cei care doresc să sărbătorească Paştile odată cu noi, o pot face, însă nu creştinii ortodocşi odată cu aceştia. Cu lucrurile serioase nu te poţi juca în Biserică. Sinodul I Ecumenic a statornicit cu sfinţenie data serbării Paştilor. Nimic în plus, sau în minus”, a adăugat ÎPS Calinic.

Mai multe personalităţi au transmis, duminică, o scrisoare Sfântului Sinod privind dezideratul unităţii creştinilor în celebrarea Paştelui.

„Am face un pas important spre mult mai complicata reîntregire a Bisericii Lui Hristos”, afirmă semnatarii documentului, care apreciază că celebrarea la date diferite afectează viaţa oamenilor. (News.ro)

Citește și: