Un proiect de înlocuire a rețelei de gaze naturale pe mai multe străzi din Centrul Istoric le-a dat prilejul arheologilor Muzeului Municipiului București să facă descoperiri uimitoare. Străvechiul București, cu străzile sale podite cu lemn, iese la iveală.

Lucrări în Centrul VechiFoto: AGERPRES

Dacă treceți prin Centrul Vechi, priviți straturile de istorie din care este alcătuit orașul.

„În anumite zone de pe străzile Lipscani, Smârdan şi Gabroveni au fost dezvelite porțiuni mai solide ale „podurilor" de lemn, care au permis obținerea unor informații legate de sistemul de amenajare a străzilor în perioada secolelor XVI-XVIII”, după cum anunța MMB.

„Acum am descoperit pe strada Carada, lângă Banca Națională a României zidurile groase ale Hanului Șerban Vodă, iar pe Ghica am documentat fundațiile unor case de la mijlocul secolului al XIX-lea construite pe proprietatea Suțu, o parte pierdută din istoria Muzeului”, potrivit sursei citate.

Dr. Elena Gavrilă, arheolog, Biroul Istorie Veche și Medievală vorbește despre importanța celor mai recente descoperiri arheologice din Centrul Vechi. Săpăturile oferă informații valoroase despre sistemul de amenajare a străzilor în perioada secolelor XVI-XVIII.

CITEȘTE CONTINUAREA PE B365.RO