Fiul fostului basist al formatiei Compact, Teo Peter, ucis intr-un accident de masina de un puscas marin, s-a declarat "dezamagit" de reactia autoritatilor americane.

Claudiu Teofil Peter a afirmat ca este „furios, revoltat si dezamagit" deoarece "americanii nu ne iau in serios ca stat membru NATO", dovada fiind chiar verdictul dat in cazul mortii tatalui sau. „Din pacate, inculpatul nu mai poate fi chemat in judecata niciodata, nici in penal, nici in civil”, a spus Peter jr.

Fiul fostului basist de la Compact sustine ca, in prezent, nici macar nu „s-a demonstrat ca Teo Peter se afla in taxi. Deci singura noastra solutie a ramas sa acceptam propunerea autoritatilor americane”, constand intr-o suma de bani, oferita ca despagubiri gratie statului de artist al decedatului, sustine Peter jr.

"Rezultatul acestei proceduri civile este doar o compensatie morala, dar, in cazul nostru, aceasta compensatie, mai precis cuantumul acestor compensatii, este un indicator al respectului pe care autoritatile americane il arata familiei noastre si statului roman”, a precizat fiul lui Teo Peter, adaugand ca "tot ce am primit de la americani a fost indiferenta".

Peter sustine ca "prima oferta pe care SUA ne-a facut-o, pe 28 octombrie 2005, inainte ca noi sa depunem aceasta cerere, a fost de 3500 de dolari”.

Teo Peter jr. afirma ca autoritatile americane i-au propus ulterior suma de 11.500, pe care ar fi urmat sa o imparta cu bunicul si cu unchiul. Americanii au motivat suma "mai mare” ca fiind destinata cheltuielor ridicate cu inmormantarea.

"Sunt furios pentru ca nu suntem respectati ca si romani. Mi se pare extrem de grav, cu toate ca autoritatile romane si presedintia au facut demersuri, nu exista raspuns de la americani", a subliniat Teo Peter Jr.

"Va cerem sprijinul sa atrageti atentia SUA ca Romania este un stat membru NATO si meritam respect", a declarat fiul artistului in fata ziaristilor.

Teo Peter a fost ucis la Bucuresti, in noaptea de 3 spre 4 decembrie 2004, intr-un accident provocat de catre Christopher Van Goethem, angajat al Ambasadei SUA in Romania. In urma procesului, care a avut loc in Statele Unite, americanul a fost gasit nevinovat si a primit doar o scrisoare de mustrare.

Familia lui Teo Peter a solicitat daune de un milion de dolari, cererea, depusa in urma cu doi ani, fiind analizata de o comisie a Departamentului Apararii de la Washington.