Cladirile si terenurile nefolosite aflate in proprietatea Ministerului Apararii ar putea fi transferate catre consiliile locale si transformate in locuinte sociale, baze sportive sau parcuri.

Comisia juridica a Senatului a dat aviz favorabil unei initiative legislative care are ca scop folosirea terneurilor dezafectate ale armatei si evitarea speculatilor imobiliare.

Initiativa legislativa, semnata de 65 de senatori, solicita ca unitatile militare dezafectate sa fie folosite in interesul cetatenilor cu ajutorul administratiei locale. Mai exact consiliile locale pot cere transferarea acestor proprietati in subordinea lor pentru amenjarea si construirea unor locuinte sociale, baze sportive si dupa caz parcuri de agrement.

In expunerea de motive a proiectului de lege, initiatorii sustin ca se evita astfel folosirea acestor terenuri de catre investitorii imobiliari.

Conform declaratiilor senatorului PC Marius Marinescu, Ministerul Apaparii “detine aproximativ 300 de astfel de cladiri dezafectate, dintre care jumatate au fost deja tranferate la nivel local, dar au ajuns pe mana investitorilor imobiliari”.

Senatorii juristi au amendat initiativa legislativa astfel incat terenurile si cladirile dezafectate pot fi transferate din administrarea Ministerului Apararii, la cerere, prin

Hotarare de Guvern, catre ministere, consilii locale sau municipale pentru lucrari de utilitate publica.

Dupa ce a primit aviz favorabil din partea comisiei juridice, proiectul de lege urmeaza a fi dezbatut in plenul Senatului.