Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, Costin Stancu, a fost trimis în judecată de DNA, într-un dosar în care este acuzat că a dat mită unui poliţist de la Serviciul Rutier pentru a nu-l amenda.

DNAFoto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Cezar-Costin Stancu, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, cu rang de subsecretar de stat, a fost trimis în judecată pentru dare de mită, a anunțat marți DNA.

Conform procurorilor, în 1 septembrie, în contextul unui control în trafic, Cezar-Costin Stancu a fost oprit de către un echipaj de poliţie, ocazie cu care i-ar fi promis agentului că-l va "cinsti" pentru ca acesta să nu-l amendeze, în condițiile în care nu avea la el cartea de identitate şi permisul de conducere.

"Promisiunea s-ar fi materializat la scurt timp, inculpatul Cezar-Costin Stancu remiţându-i poliţistului suma de 200 lei, disimulată în interiorul unei poliţe de asigurare auto", arată anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

PSD, cel care l-a susținut în această funcție, a anunțat că Cezar Stancu demisionează din funcția de subsecretar de stat – vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie.

De asemenea, el este suspendat din PSD, ca urmare a trimiterii sale în judecată: „PSD a luat act de aceste decizii și transmite, cu consecvență, același mesaj. Legea trebuie aplicată, fiecare răspunde pentru faptele comise”.